Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Már a válogatottnál is figyelik

Majdnem egy esztendeje játszik az Első Beton NB I-es futsalgárdájában Csúri Csaba, ám a nagypályás szakágat a Beton kedvéért elhagyó labdarúgóra már a válogatottnál is felfigyeltek.
Csúri (balról) játéktudása válogatottságot érhet. Fotó: Gyenes Kálmán
Egy év alatt sokat változott a világ a labdarúgó Csúri Csaba életében. Tavaly nyáron az FC Szeged csapatából Ausztriába, az ötödik ligás Oed együttesébe igazolt. Aztán télen szakágat váltott, és azóta az Első Beton futsalgárdájában játszik. Teljesítményére a szövetségi kapitány, Kozma Mihály is felfigyelt, és rendszeresen hívja a keret edzéseire.

– Nem sikerült jól az osztrák együttesben eltöltött félév – emlékezett vissza Csúri. – Nekem és a csapatnak sem ment. Bokasérülés után érkeztem az Oedhöz, a felkészülés így nem volt teljes, aztán nem ment a beilleszkedés sem. Ha csak közepesen teljesítesz, már megszólnak. A külfölditől várnak el mindent, akikkel szemben hatalmas az elvárás. A sok utazás sem igazán kedvező, szóval nem olyan egyszerű ez a fajta idegenlégióskodás, bárhogyan is gondolják sokan. A csapat vezetői télen más játékosok után néztek, ám így is akadt volna lehetőségem kint maradni. Mivel megegyeztem az Első Betonnal, ezért ott folytattam.

Csúritól nem áll távol a kispályás labdarúgás. Az FC Szeged Szalai István irányításával, Csúrival a soraiban emlékezetes tornán vívta ki 2003-ban hazai pályán a műfüves torna hatos döntőjébe jutást. Igaz, a futsal más kategória, de az is annyira jól megy neki, hogy már a válogatott bő kereténél is számításba veszik.

– Tizenkilenc évesen már belekóstoltam a Betonban a futsalba, de akkor még inkább a nagypályás szakágat választottam. Most már viszont csak a futsalra koncentrálok. Úgy érzem, a csapat fejlődött, az új igazolásokkal, így például Brinszkyvel, vagy a felépült Puskással, Ráczcal még ütőképesebbek lettünk. Eddig még nem volt komoly ellenfelünk, a következő ötös sorozat eldönti, mit is érhetünk el a bajnokság végén. Jó a csapat, nyugodtak a körülmények, szóval lehet dolgozni – vélekedett Csúri a Beton jelenlegi dobogós helyéről.

A bajnoki szünetben – az Aramis a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepel a héten – is keményen dolgoznak a Beton játékosai. Annak ellenére, hogy a szegedi gárda legközelebb csak október 24-én játszik, a Tisza-partiaknak Szabó Zsolt edző addig is tréningekkel és előkészületi meccsekkel tarkított programot vezényel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljutott az OB I-be a Gellért TI

A Gellért Tenisziskola felnőtt férficsapata nyerte az OB II-t, és ezzel a sikerrel kiharcolta a… Tovább olvasom