Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Már unják a negyedik helyet

Nem sikerült előrelépnie a Hungerit MetalCom Szentes női vízilabdacsapatának. Az egykoron tíz bajnoki elsőséget begyűjtő gárdának, ahogy egy esztendővel ezelőtt, most is be kellett érnie az OB I negyedik helyével.
Azokra a csodálatos időkre még mindig visszanéznek Szentesen. A női pólósok drukkerei visszasírják a nyolcvanas, de még inkább a kilencvenes éveket. Nem felejtik az első bajnoki aranyat 1987-ből, a másodikat 90-ből, aztán a többit: 1993 kivételével 2000-ig az összes alkalommal a dr. Tóth Gyula edzette együttes állhatott fel a bajnoki dobogó tetejére. Az aranykorszakot követően (93-ban még BEK-et is nyertek Tóth Noémiék) előbb a Dunaújváros, majd a Domino-Honvéd lett a legmeghatározóbb honi gárda, de a Szentesnek 2007-ig minden esetben volt helye a dobogón. A tavalyi negyedik pozíciót nem sikerült kijavítani.

– Csak a magam nevében beszélhetek, nekem csalódás az elért helyezésünk – jelentette ki dr. Tóth Gyula mesteredző, aki a szakosztály-igazgatói posztot a középszakasz harmadik fordulójában Kocsis Istvánt váltva cserélte föl a vezetőedzőire. – Ki kell jelenteni, a bennünket megelőző csapatok jobbak, mint mi, így reálisnak mondható a negyedik helyünk. A bajnok Domino és az ezüstérmes OSC kiemelkedett a mezőnyből, viszont a bronzig jutott Dunaújváros tudásban semmivel sem volt erősebb nálunk, csak éppen a cserepadon több bevethető játékosa volt.

Az alap-, majd később a középszakaszt is a negyedik helyen zárta a Hungerit MetalCom, és ez, mint később kiderült, a rájátszásban komoly hátrányt jelentett.

Szremkó (fehér sapkában) nemcsak vezéregyénisége, hanem a leggólerősebb játékosa volt a szentesnek. Fotó: Tésik Attila
Szremkó (fehér sapkában) nemcsak vezéregyénisége, hanem a leggólerősebb
játékosa volt a szentesnek. Fotó: Tésik Attila

– A pályaelőnnyel egyáltalán nem számolhattunk – folytatta a neves szakember. – Idegenben legyőztük a későbbi bajnok Dominót, mégis kiestünk a ritmusból, mert a következő meccsünkre két hetet várni kellett. De ez csak a kisebbik baj volt, a nagyobbnak az számított, hogy a meghatározó játékosaim közül Szremkó Kriszta, Ábel Kriszta, Elizabeth Magann megbetegedett, Anastasya Kotovának pedig megfájdult a válla. Ha ezek a problémák elkerülik a csapatot, valamint ha az idény kétharmadában jól védő Tóth II Andrea teljesítménye nem esik vissza, kis szerencsével előrébb végezhettünk volna. Jövőre majd javítunk!
A csapat július 14-én kezdi meg a felkészülést a remélhetőleg több sikerrel kecsegtető 2008/2009-es évadra.

Szuszi a házi gólkirály

A közelmúltban zárult OB I-ben a Hungerit MetalCom Szentes legeredményesebb pólósa a válogatottal a pekingi olimpiára készülő Szremkó Krisztina volt 57 góljával. A további sorrend: Anastasya Kotova (40), Győri Eszter (38), Molnár Anett (27), Ábel Krisztina (23), Elizabeth Magann (22), Szabó Xénia (14), Hevesi Anita és Dalmády Petra (11-11), Kertes Anna (4), Kövér Kis Réka és Gémes Ivett (1-1).

Dr. Tóth Gyula mondta játékosairól

Tóth II Andrea: jól kezdett, a szezon végére visszaesett.
Szremkó Krisztina: példásan dolgozott, kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
Győri Eszter: jó átlagot hozott, de többet vártam tőle.
Anastasya Kotova: új posztján ragyogóan játszott, kár, hogy sérülés akadályozta.
Elizabeth Magann: küzdött, harcolt, de a teljesítménye hullámzott.
Dalmády Petra: sokat fejlődött, de néha kiütközött a rutintalansága.
Ábel Krisztina: betegsége előtt a közepesnél jobban játszott.
Molnár Anett: a jogi vizsgái ellenére volt néhány remek villanása.
Hevesi Anita: a szezon végére feljött, ezt a juniorválogatottban is kamatoztathatja.
Szabó Xénia: ha több időt tudna szakítani a pólóra, többre lenne képes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második vonal

A többi másodosztályú sportághoz hasonlóan a férfi vízilabdában is befejeződtek a küzdelmek. Tovább olvasom