Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Marad a megyében a Sándorfalva

Hiába nyerte meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Sándorfalva, nem vált osztályt. Talán majd jövőre.
Júniusban nagy volt a boldogság Sándorfalván. A helyi kedvencnek számító labdarúgók a tavalyi bronzérmüket „kifényesítve", öt pont előnnyel az élen végeztek a megyei I. osztályban. A szurkolók már dörzsölték a tenyerüket, gondolván, hogy a 2009/2010-es idényben az eddigieknél jóval rangosabb, NB III-as csapatokat fogadhatnak Csúriék, az ellenük elért esetleges diadallal még nagyobb lesz csapatuk ázsiója. Mostanra kiderült, a dédelgetett álomból nem lett semmi.

– A pénz nálunk is nagy úr... – fogalmazott a sikercsapat 40 éves edzője, Major László. – Ahogy játékosaim, én is nagyon szerettem volna az osztályváltást, de tudomásul kellett vennünk, a bennünket eddig is maximálisan támogató önkormányzat – két remek pályával, egy füvessel és egy világítással felszerelt műfüvessel rendelkezünk –, valamint a helyi vállalkozók egy csoportja mélyebben nem tud a „zsebébe nyúlni". Márpedig a harmadosztályban legalább négy–ötmillió forinttal több kell, mint a megye egyben.

Major elmondta még: esze ágában sincs haragudni senkire, az eddigiekért is kizárólag köszönettel tartozik mindenkinek, aki bármiben is segítette a jó eredmény elérését.

– Kakas Béla polgármester ígéretet tett, ha a következő pontvadászatban is a legjobbnak bizonyulunk, akkor már senki és semmi nem „ment" meg bennünket az NB III-tól. Leginkább azért sajnálom, hogy erről az élményről most le kellett mondani, mert remek a csapat összetétele, a néhány rutinos labdarúgó mellett a többiek mind fiatalok. Őszintén hiszem, hogy a középmezőnyben végeztünk volna...

Jobb híján megint nekirugaszkodik a gárda, megpróbál ismét a megyeegyben a legjobbnak bizonyulni.

– Maradok, és a srácok is azt mondták, amennyiben továbbra is én leszek az edző, akkor nekik sem lesz mehetnékjük – folytatta az egykori NB I-es játékos. – Egyedül talán Takács Gábor távozik, de ez a kérdés sem dőlt el végérvényesen. Azt gondolom, a dobogós pozíciókért a Kistelekkel, a Csongráddal, az Ásotthalommal és a Mórahalommal lehetünk nagy csatában, de még a Kiszomborral is számolni kell.

Olvasóink írták

 • 11. Natasa 2009. július 23. 14:32
  „NógrádiT

  Mekkora populista vagy! A foci = pénz felvetésre annyi az érved, hogy kisköltségvetésű csapat és egy nagyobb összecsapását veszed alapul? Hallottál olyan közhelyet, hogy a foci azért is szép játék, mert egy utolsó is rabolhat pontot a bajnokjelöltől? Ez nemzetközi szinten is igaz: Zalaegerszeg - Manchester.
  Persze az érzelmeknek is fontos szerepe van, nagyon is. A lelátón és a játékosok szívében is, de a költségvetés a legfontosabb. Hogyan lett jó csapat a Kolozsvár? Ja, úgy, hogy a magyar származású csóró odament és belenézett a fiúk szemébe: TI VAGYTOK A LEGJOBBAK, SZERETITEK A KOLOZSVÁRT, Ő IS SZERET TITEKET, HALJATOK MEG A PÁLYÁN, ÉS MEGLÁSSÁTOK... ÖT ÉV MÚLVA BL...
  Nógrádi szerint így történt? Vagy egy kicsit másként”
 • 10. kovinorbi 2009. július 23. 11:54
  „Pengemester egyet értek veled! Le a kalappal az Algyő és a Mindszent előtt! Azért, hogy 15 év alatt csak 3 csapat tudta vállalni az nb3-at az a régió szégyene! Sajnos ilyenek a lehetőségek erre mifelénk...”
 • 9. Pengemester 2009. július 23. 08:35
  „Kovinorbi,az Algyő vállalta az NB III-at,tartják is magukat szépen. Előtte ´95-ben a Mindszent. Lehet okádni azért amit írok,de még mindig azt nyögik. A többi...néma csönd.
  A Sándorfalvát nem akarom bántani,deeee...tizenéves távlatban visszatekintve,megye egyes szinten MINDIG éremesélyes csapatuk volt. Nekem ne mondja senki,hogy ilyen távlatban örökös motivációt jelent a harc a dobogóért. Két-három érem után valamire való sportoló nyerni akar. Ez viszont nem tízmilliók,hanem fölfogás kérdése. Mivel jobb éveken át tapicskolni a posványban,közben azon rinyálni 160 decibellen,hogy "mijé´ nincs előrelépés a magyar fociban? Mijé´ ver minket bucira Melanézia,vagy Grönland? Bocs...jól hangzik egy ilyen bajnoki cím,de valójában langyos középszer.”
 • 8. NógrádiT 2009. július 23. 07:32
  „Kedves Natasa )

  Nem szapultam Falvát nem is fogom, mert tisztelem labdarúgásukat,leírtam véleményem a feljutás kérdésében.,ami hsz-d után sem változott.
  Meggyőződésem a feljutáshóz az idén leginkább a vezetői szándék hiányzott Sándorfalván.
  Igazad van idealista vagyok,és elkötelezett SZEGED szurkoló ,s e mellett,hogy kivel szimpatizálok egy másik bajnokságban azt nem te,s alpáriságod fogja befolyásolni.
  Üdvözlettel: Nógrádi Tibor

  U.I. Ha populizmust,és demagogiát keresel olvasd el a 7.-es hozzászólást, van benne bővennagyon érdekes a foci=pénz gondolat,kár is volt a Debrecennek kiállni az ötszörös költségvetésű Kalmár ellen a BL.-ben”
 • 7. Natasa 2009. július 22. 23:07
  „Kedves Nógrádi!
  Szerintem nem a Sándorfalvát kell szapulni, szurkolj nyugodtan nekik. A megye egy bajnoki címe 10 millába kerül kábé. Az NBIII. éves költségvetése 15 milla, ez egy középcsapat. Megmondanád, ha nincs plussz 5 milla mi legyen? nem tudod szerintem megmondani. Márpedig régi bölcsesség kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci. Ezt egyedül egy ember fordította meg: Bereck Imre a SZEAC-nál. Kis foci kis pénz nagy foci nagy pénz. Tönkre is tette a 100 éves csapatot. Akkor állj elő te nagyszájú egy tervvel. Hogyan teremtsék elő a megyés bajnokok a plusz lóvét? Addig lehet okoskodni de nem kell struccmódra érvelni. Nem vezet előre. Ez populista f..ság. Érzelmi izé! Jajjj nem szurkolok, mert a Sándorfalva, a Balástya és előtte a Kisszombor sem vállalta. Szép lassan elfogynak majd a csapatok és akkor kinek szurkolsz e logikával? HM? Foci = pénz. Ha mást mondasz idealista szofiszta vagy.”
 • 6. NógrádiT 2009. július 22. 16:35
  „A CSLSZ versenybizottsága hétfőn délután ülésezett, ahol elfogadta a megye 1,2,3 nevezéseit,de információk szerint erről csak a 30.-ki elnökségi ülés dönt,s csak utána hozzák nyilvánosságra a csapatokát,s az elözetes sorsolást.
  Sokan nagy disznóságokról beszélnek,hogy az Újszentiván nem visszalépett a tavalyi megye 1.-ből,hanem kiesett,így a megye 2.-ben indulhat,valamint az H. ASTRA régi jógán a Vásárhely 2 szintén a másod osztályban indulhat.
  Meglátjuk,én sportszerű,korrekt döntésekben bízok”
 • 5. NógrádiT 2009. július 22. 16:08
  „Nagyon sajnálatos a Falvaiak döntése,ők már kinőtték a megyét,mind a felnőtt csapatuk,mind utánpótlások megérett az osztályváltásra,A létesítmény-,és a pénzügyi helyzet is a legjobb a megyében.
  Én tavaly-mikor az MLSZ felkérését visszautasították,elhittem Sándorfalva ígéretét: "Jövőre,ha megnyerjük,felmegyünk!" Megnyerték,nem mentek!
  Ez rossz a Magyar labdarúgásnak,rossz a Csongrád megyei focinak,s meggyőződésem rossz lesz a Sándorfalvinak is.
  Tavaly nekik szorítottam,most keresek mást,akiben van annyi bátorság,hogy fel meri vállalni,meg meri élni életét.
  Természetesen a fentiek ellenére,minden tiszteletem,és elismerésem a játékosoké,és Major mesteré,ismételt gratula a bajnoki címhez.

  CSAK A SZEGED”
 • 4. hszm 2009. július 22. 12:52
  „Hétfőn volt a CSLSZ Versenybizottságának első fokú határozata arról , hogy mely csapatok indulhatnak a megyei bajnokságban. Próbáltam utánna járni néhány helyen,de semmi infó. Valaki nem hallott valamit. Itt jegyezném meg azt ,hogy Békés megyében már a sorsolást is elkészítették, Csongrádban még azt sem tudjuk kik indulnak.”
 • 3. csakafoci 2009. július 22. 12:25
  „Szerintem is szomorú, hogy a bajnok nem megy fel. De akkor arra várok választ, hogy ki esett ki, ki maradt bent, mert ez valahogy átalakítja a nevező csapatok listáját. Ki maradt m-I, ki esett ki, ki jött fel m-II-ből, onnét ki esett ki, ki jött fel m-III-ból.... Erre jó lenne választ kapni, hogy tisztán lássunk, ki hol fog szerepelni. És mindezt egy csapat indulása-nem indulása nagyban befolyásolja.”
 • 2. kovinorbi 2009. július 22. 09:19
  „Szomorú ez a tendencia ami megy Csongrád megyében.
  A Volán előtt és óta nem tudom, hogy mikor volt utoljára csapat amelyik vállalta az osztályváltást.
  Kicsit meddő így ez a megyei foci! A tehetségesebb focisták meg elvannak a langyos vízben. Többet fizetnek nekik mint NB3-ban esetleg a Volánnál, meg nem is kell annyit edzeni!
  SZOMORÚ!”
 • 1. lila 2009. július 22. 07:53
  „Miért nem csodálkozom? Hiába ígér a polgármester, jövőre sem lesz más a helyzet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép: egy csoportban a címvédővel

A München melletti Freisingben ma délután elkészítették a női kosárlabda Euroliga 2009-2010-es… Tovább olvasom