Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Marbellai erőgyűjtés

Három Csongrád megyei kötődésű labdarúgó is a Ferencvárossal tartott a spanyolországi Marbellára, közülük a már a válogatott bő keretében is számításba vett makói Gyömbér Gábor beszélt az élményeiről, tapasztalatairól.
Marbella. Dél-spanyolországi üdülőhely – ám a Ferencváros labdarúgócsapata nem nyaralással töltött el kilenc napot ezen a helyen.

– Egyáltalán nem volt időnk szétnézni, az viszont biztos, hogy gyönyörű helyen jártunk, és a körülmények szenzációsak voltak mind szakmai, mind szállás szempontból. Négy csapat, velünk együtt a Dinamo Kijev, a Dnyipro és a Kolozsvár készült ugyanabban az edzőközpontban, és mindegyik együttesnek másfél-másfél pálya jutott. Szoros volt a program, a pálya negyedóra, húsz percre volt a hoteltől, a két edzés között pedig ebéd és pihenő szerepelt a programban. Kilenc nap alatt a tréningek mellett négy meccset játszottunk, a taktikai dolgok nem is kerültek előtérbe, főleg az erőgyűjtésen volt a hangsúly. A kezdő tizenegy szinte végignyomta a négy meccset, míg a Kolozsvár ellenin a kevesebbet játszók is több szerepet kaptak – mesélt a spanyol élményekről a makói származású játékos.

Gyömbér (balról) akcióban: a Fradi játékosa bízik csapata jó szereplésében. Fotó: Fradi.hu
Gyömbér (balról) akcióban: a Fradi játékosa bízik csapata jó szereplésében. Fotó: Fradi.hu

Sokan már olyan Fradit vizionáltak az ibériai sikerek után, amely meg sem áll az NB I dobogójáig. A céllal egyetért Gyömbér Gábor is, ám egyben óvatosságra int minden zöld-fehér szimpatizánst. Hiába a román Steaua (2–1) és az ukrán Dinamo Kijev elleni (3–2) siker, valamint a svájci Bázellel szembeni iksz (2–2), ezzel pedig a tornagyőzelem, ha a tavaszt nem ennek szellemében viszi végig a Fradi.

– A tornasikert tényleg nem kell túlreagálni, de ha kikapunk négyszer, akkor is ezt mondanám. Nemzetközileg nívós ellenfelekkel játszottunk, és belecsöppenhettünk egy olyan ritmusba, amelyet itthon nem szoktunk meg. Nem meglepő, de így kiütköztek a hibáink is, nem volt például annyit nálunk a labda, mint az NB I-ben, ám akadt, hogy hátrányból is fordítottunk, az eredmények pedig önbizalmat adhatnak. Más kérdés, hogy ne következtessünk belőlük semmit. Hogy mi lesz tavasszal? Még nem igazán igazoltunk új játékost, de az alapmag adott, és ebben, remélem, benne vagyok én is. Van még lemaradásom, mert decemberben nem is edzettem, miközben külön munkát kaptak a többiek. Ciszta volt a térdemben, azt ki kellett tisztítani, de most már alakul a lábam, csak az erőnlétem nincs még megfelelő állapotban – nyilatkozta Gyömbér.

A spanyolországi edzőtáborban a makói labdarúgón kívül ott volt a szegedi Batik Bence, valamint a Szeged 2011-ben emlékezetes időszakot eltöltő Orosz Márk is.

– Nagy az elvárás a nézők és a vezetés szempontjából is. Amilyen hibákat elkövettünk az ősszel, így például rendre pontrúgásokból kaptunk gólokat, és sokszor hátrányból kellett fordítanunk, azt nem szabad elkövetnünk. Orosz decemberben bokasérülés miatt a felkészülésből két hetet kihagyott, és ugyan megvan a konkurenciája, de csak rajta múlik, hogy ha lehetőséget kap, él-e vele. Batik fiatal, neki is kiválók a képességei, de még erősödnie kell – vélte végül Gyömbér Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos selejtező a Relaxóban

A Szabadidős Squash SE szervezésében rendezik meg a negyedik Intersport országos szabadidős squashbajnokságot. Tovább olvasom