Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Máris a nagyok nyomdokain

Nem könnyű jelzőket találni arra az eredményre, amelyet a magyar kajak-kenu-válogatott tagjai elértek a Maty-éren rendezett olimpiai reménységek versenyén. A mieink az 1991–1993-as korosztály legnagyobb nemzetközi erőpróbáján a lehetséges 36 aranyéremből 19-et megnyertek.
A szakajtónyi arany mellé 19 ezüst- és 9 bronzmedália került a zsákba, így a magyar küldöttség természetesen az érem- és ponttáblázat élén végzett.

A kiemelkedő eredményből a Démász-Szeged VE versenyzői két első, egy második és egy harmadik helyezéssel vették ki a részüket. Belicza Bence tagja volt az 1000 és 500 méteren győztes kenu négyesnek, míg Csanádi Krisztián és Olajos Tamás a 500-as sikerkvartettben térdelt. A hazai mezőnyben négy éve veretlen Szabó Gábor, Csizmadia László kenupáros ötszázas ezüstjével a nagyvilág előtt is megcsillantotta tehetségét, a kajakos Császár Gergely pedig az ezres négyessel lett harmadik.

A magyar kenu négyesnek nem akadt párja az olimpiai reménységek versenyén Fotó: Schmidt Andrea
A magyar kenu négyesnek nem akadt párja az olimpiai reménységek versenyén
Fotó: Schmidt Andrea

– Az első napon némi megilletődöttséget láttam a fiúkon, ami némiképp érthető, mert korábban nem szerepeltek még hazai közönség előtt nemzetközi versenyen. Vasárnapra aztán felvették a ritmust, és nem okoztak csalódást – mondta Kása Ferenc, a Démász-Szeged trénere, a kenu-válogatott szövetségi edzője. – Csapathajóink viszonylag keveset eveztek együtt, ez emeli a győzelmek értékét, de az egyéni helyezések is igazán biztatóak a jövő évi ifjúsági világbajnokság előtt.

Az évad utolsó nagy versenyén 16 ország, 370 sportolója állt rajthoz, az erős mezőny ismeretében a remek szegedi szereplés különösen örömteli.
– Már azt is óriási sikernek könyvelhetjük el, hogy egy ekkora versenyen hét kenusunk és három kajakosunk tizenhárom számot „elvitt". A megnyert érmek, valamint a megszerzett helyezések jelentik a habot a tortán, és nyugodt szívvel kijelenthetjük: a fiatalok méltón képviselték azt a minőséget, amelyet az elmúlt évek során Vajda Attiláéktól megszokhattunk – értékelt Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméten kapott ki a KSZSE

A KSZSE NB II–es női csapata Kecskeméten vendégszerepelt a hétvégén és tisztes vereséggel tért… Tovább olvasom