Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Marjanac pénze

Egy belgrádi sportnapilap szerint a Pick Szeged Marjanac kapusért kifizetendő pénzén összevesztek a Vojvodina Kézilabdaklub vezetői. Lele Ambrus szerint csak némileg igaz a hír.
Zoran Kurtes javaslatára egy évvel ezelőtt leigazolta a Pick Szeged Dragan Marjanacot, az újvidéki Vojvodina akkor huszonkét éves kapusát. Akkor azonban a magyar klub vezetői úgy gondolták, hogy a fiatal portás hadd fejlődjön, s ezért kölcsönadták a Belgrádi Partizánnak. Most azonban úgy döntött a magyar bajnokcsapat vezetése, hogy szüksége lesz a tehetséges kapusra. Ennek rendezésére azonban először a vajdasági székhelyű klubját, a Vojvodinát kellett anyagilag elrendezni.

A belgrádi sportlap szerint amikor a Pick Szeged képviselői megjelentek a 15 ezer euróval, akkor arra a csapat jelenlegi elnöke és a főszponzor is igényt tartott volna. A szerb újság szerint a szegediek ezt úgy oldották meg, hogy a Szerbiai Kézilabda-szövetség főtitkárának adták át az összeget. Felhívtuk Lele Ambrust, a Pick Szeged ügyvezető elnökét, hogy igaz-e a Sportski Zsurnal állítása. Íme a sportvezető válasza:

– Eléggé sok az írásban a csúsztatás. Amelyből az igaz, hogy elutaztunk Újvidékre, s ott tárgyaltunk a Vojvodina vezetőivel, hiszen nekünk az egyezségünk szerint, mivel Szerbia nem tagja az EU-nak, ezért nevelési költséget kell fizetnünk. A tizenötezer euró sem igaz, de az is csúsztatás, hogy nálunk valuta volt. Kútba ugyanis nem dobunk pénzt. Egy fillért sem vittünk, tehát nem is adhattuk azt oda senkinek. Várjuk az újvidékiek értesítését, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a szövetséghez utaljuk át a nevelési költség címén jogosan járó összeget. Szerencsére ez abszolút nem befolyásolja Dragan Marjanac leigazolását, s az új bajnokságban való szerepeltetését – tájékoztatta a lapunkat Lele Ambrus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter a világbajnoki döntőben - interjú

Lékó Péter Elisztában, a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján előbb a török Gurevicset, majd az orosz… Tovább olvasom