Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Marosmenti UFC: megtanultak győzni

Csupa tizenéves labdarúgó alkotta az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága által kiírt Téli-kupa nagypályás labdarúgó-bajnokság győztese, a Marosmenti UFC keretét. A makói edzőnek, Krucsó Ákosnak nem volt váratlan az Algyőn elért siker, a játékosokat pedig szeretné megtanítani győzni.
Meglepetés: a Marosmenti UFC nyerte az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága által kiírt nagypályás labdarúgó-bajnokságot. Meglepetést írtunk, de a sikert elért csapat edzőjének, Krucsó Ákosnak (38) nem volt mindez váratlan.

– Nyerni akartunk! Elsősorban nem azért indultunk el ezen a téli tornán, hogy felkészülési meccseket játsszunk, bár ezek minőségével, a megyei I. és II. osztályú csapatok elleni teszttel is fejlődtünk. Nekem minden szinten, még egy egyszerű edzőmeccsen is az a célom, hogy győzzünk. A gyerekeket sok mindenre meg lehet tanítani, éppen a győzni akarás az, amelyre talán a legnehezebb. És ha nyersz, van önbizalmad is. Mindössze tizennégy játékos alkotja a keretünket, velük küzdöttük végig az NB II-es kiemelt bajnokság őszi idényét is, amelyben negyedikek vagyunk, de szeretném, ha a végén a dobogóra állnánk. Heti három-négy edzésünk van, ha két-három ember kiesik, már alig vagyunk, de legalább minőségi játékosok alkotják a keretet, akik mind makóiak, illetve a kistérségből származnak – nyilatkozta a tréner.

A makói csapat két meccset játszott és nyert meg 11-esekkel a négy között.

Hallgatnak rá a tanítványok. Krucsó Ákos sikerre vezette a tizenévesek alkotta makói utánpótláscsapatot. Fotó: Frank Yvette
Hallgatnak rá a tanítványok. Krucsó Ákos sikerre vezette a tizenévesek alkotta makói utánpótláscsapatot. Fotó: Frank Yvette

– Alázat, szív, akarat, csúszás, mászás – ez vezetett a sikerhez. A négyes döntőben a HFC és az SZVSE is teljes csapattal, szinte két sorral jött el, mi meg egy cserével, a végén pedig mindössze kilencen befejezve a döntőt nyertük meg a tornát. Védekeztünk, ebből kontráztunk, de ez az alapjátékunk a bajnokságban is. Ehhez megvannak a gyors embereink, a csatárunknak pedig egyetlen helyzete volt, azt értékesítette is. Jó szellemű a társaság – vélte Krucsó, aki éppen egykori klubja, az Algyő otthonában érte el az elsőséget. A tréner itt is kezdett 2005-ben az utánpótlásban dolgozni, majd onnan került át Makóra, ahol szintén szép éveket töltött el.

A keret

A Marosmenti UFC 1999-ben alakult. Ilyen néven szerepel egy csapat a Csongrád megyei IV. osztály Keleti csoportjában, de oda nem ad játékosokat Krucsó Ákos együttese. Az U21-es keret zömét 19 évesek (a kapus Köteles, Palotás, Varga V., Graur, Gilinger, Juhász J.) alkotják, Baranyi a legidősebb (20 éves), de van 16 (Sirokmán), 17 (Vajna, Maglóczki) és 18 esztendős (Pipic, Vass A.) labdarúgó is a keretben. Közülük Juhász J., Palotás, Varga V., Köteles és Pipic kapott már szerepet a megyei I. osztályú csapatban is.

Nagy kérdés, mi lesz ezekkel a gyerekekkel, hiszen a nyártól megszűnik az U21-es bajnokság.

– Remélem, felkerülnek a megyei I. osztályú csapathoz és beépülnek. Remek alapot kaptam Méhes Tibor edzőtől, és ugyan fizikálisan, a párharcoknál még van lemaradásuk, ám technikailag jól felkészült fiatalok. A futással nincs gond, hiszen az edzéseket is meccsiramban végezzük, az NB II-es bajnokság pedig szintén erre készít fel. Hat-nyolc masszív játékos van a csapatban, a cél pedig, hogy itt, Makón legyenek NB-s játékosok – tette hozzá végül Krucsó. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán a SZEOL-utánpótlás

A SZEOL SC utánpótlás labdarúgócsapatai három korcsoportos tornán is részt vettek, és ezeken jól… Tovább olvasom