Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Marosmenti UFC: mindenkit szívesen látnak

Csongrád megye hemzseg a tehetséges sportolóktól. Sorozatunkban remélhetőleg a teljesség igényével utánpótlásbázisokat keresünk fel. Hetedik részünkben Makóra látogattunk, és a helyi utánpótlás labdarúgást mutatjuk be.
Kilenc korosztály, 280–300 gyerek – a számok alapján a Marosmenti UFC igen széles utánpótlásbázissal rendelkezik. Az óvodásoktól kezdve a felnőttekig minden generáció képviselteti magát a klubban, amelynek kirakatcsapata, a Makó FC az elmúlt szezonban a másodosztály Keleti csoportjában harmadik helyen végzett. A két klubnév egy egyesületet, de a versenyeztetés, a pályázás szempontjából két jogi „személyt" takar.

Az utánpótlás felvirágoztatása 1989-ben indult el Makón, azóta pedig olyan több játékos is bemutatkozott már a „nagyok" között, aki az egyesületben nevelkedett. Ilyen Tóth Imre, Rakonczai Zoltán, ifjabb Csák Zoltán, a kölcsönben lévők közül Bakos Tamás, Bakos Ádám, illetve a jelenlegi U19-es keretből Nagy Norbert és Győri András.

Bány Tamás vezetésével edzenek a fiatalok. A kicsik hatalmas meccset játszottak az Makó FC játékosával. Fotó: Veréb Simon
Bány Tamás vezetésével edzenek a fiatalok. A kicsik hatalmas meccset játszottak az Makó FC játékosával.
Fotó: Veréb Simon

Ők a példák azoknak a gyerekeknek, akik Bány Tamás (óvodások), Vígh Attila (U7– U9), Botlik Róbert (U11 – ez a legnépesebb csoport közel 30 fővel, U19), Jenei Péter (U12– U13), Méhes Tibor (U15) és Mazula Zoltán (U17) irányításával dolgoznak. Mazula esete érdekes: az UTC aktív labdarúgójaként nem egy mérkőzés akadt, amikor a CONTITECH-Makó II. ellen saját tanítványaival ellenfélként találkozott a pályán... A legkisebbek még a makói városi sportcsarnokban edzenek, a többiek már az egyre összkomfortosabb Erdei Ferenc téri sporttelepen. Néhány név a tehetségek közül, akik Magyarék helyébe léphetnek, ha kitartóak, elszántak és lelkesek lesznek: Dobos Donát, Frank Ádám, Joó Krisztián, Babolek Zoltán, Faragó Béni, Megyesi Martin, Bány Bence. Alapelv az egyesületben, hogy mindenkit szívesen látnak, nem is tehetik meg, hogy bárkit elküldjenek. A lényeg, hogy a gyerekek szeressék meg a sportot, a rendszerességet, az egészséges életmódot, még ha nem is válik belőlük később labdarúgó.

Az országos bajnokságban szereplő együttesek közül jelenleg a másodosztály keleti csoportjában az U19 harmadik, az U17 tizenegyedik, az U15 a másodosztály délkeleti csoportjában harmadik, az U13 pedig tizenharmadik.

Makón is a futball a legnépszerűbb sportág. Népes gyereksereg a MUFC csapatában. Fotó: Veréb Simon
Makón is a futball a legnépszerűbb sportág. Népes gyereksereg a MUFC csapatában.
Fotó: Veréb Simon

– Pozitív fogadtatása volt a klub megalakulásának a városban és a vonzáskörzetben. A klubban van gyerek például Apátfalváról, Kiszomborról, Csanádpalotáról, Pitvarosról, Magyarcsanádról vagy Földeákról is. A legnagyobb gondunk a pénztelenség, amely a klubot és a szülőket is érinti. Ha ez a helyzet javulna, még több gyerek választaná a labdarúgást – mondta a Marosmenti UFC elnöke, Gyömbér Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye sportműsora

Tovább olvasom