Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Márton a juniorok között is bizonyíthat

Márton Anita, a Szegedi VSE 17 éves (még ifjúsági korú) dobóatlétája a pekingi junior világbajnokságon szerepel. Edzője, Eperjesi László döntős eredményt vár tőle.
Augusztus 15. és 20. között Peking – a 2008-as olimpia helyszíne – ad otthont az atléták junior korcsoportú világbajnokságának. A magyar válogatott tagjaként részt vesz az eseményen a Szegedi VSE ifjú kiválósága, Márton Anita. A csapat pénteken, a déli órákban kelt útra a kínai főváros felé, és Anita (magyar idő szerint) ma hajnali 3 és 4 óra között már a súlylökés selejtezőjében bizonyíthatta tehetségét, felkészültségét. Nem is olyan régen az országos bajnokságon, a felnőttek között már megtette:

– Nagy meglepetést okozott, hogy 17 évesen a felnőtt mezőnyben is nyerni tudott súlylökésben – mondta Márton Anita edzője, Eperjesi László. – Ő minden idők legfiatalabb bajnoka, és a duplázásról is alig maradt le, a diszkoszvetésben mindössze hat centivel kapott ki. De már abban az időszakban is a junior vébére készült, edzőtáborból, „menetből" érkezett az ob-ra. Hogy mivel lennék elégedett a világbajnokságon? Súlyban 15, diszkoszban pedig 50 méter feletti teljesítménnyel, és ez már minden bizonnyal a döntőre, a legjobb tizenkettő közé kerülésre is elég lenne.

A szakember még azt is elmondta, sok múlik az akklimatizáción – Anitának ez az első világversenye ilyen távoli időzónában, hat óra az eltérés –, hogy miként tud alkalmazkodni a szervezete, a belső órája átállni a megváltozott viszonyokhoz. Igaz, egy SMS-t már küldött mesterének, miszerint minden rendben, jól érzi magát, csak az zavarja, hogy „szegedi idő" szerint kora délután kell lefeküdnie és megpróbálni pihenni, aludni. Nehéz.

Visszatérve a versenyre, a tréner optimizmusa, az elérendő métereket illetően, nem kincstári, hiszen Márton Anita 15,57-tel tartja a súly, és 52,36-tal a diszkoszvetés országos ifjúsági rekordját. A felnőtt ob-n „csak" 14,88-at és 50,45-öt ért el.

A súlylökés fináléját ma (magyar idő szerint) 12.30-tól bonyolítják le, míg a diszkoszvetésre pénteken kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick kupasikere Érsekújváron

A férfi kézilabdacsapatoknak hatodik alkalommal megrendezett érsekújvári Milenium Start Cup győztese… Tovább olvasom