Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Márton Anita: Békéscsabai AC

Bekövetkezett az, amivel hetek óta ijesztgettük a szegedi sportközvéleményt: Márton Anita – anyagi okok miatt – távozott a Szegedi VSE-ből, és a Békéscsabai AC-hez igazolt.
A rossz hírt, hogy a tehetséges dobóatléta, Márton Anita nem szülővárosában folytatja pályafutását, Ludvig Zoltán, a Szegedi VSE ügyvezetője közölte. Részletekkel a még tini, de már háromszoros felnőtt bajnok és középiskolás vb-aranyérmes sportoló edzője, Eperjesi László szolgált. Elmondta, a Békéscsabai AC már korábban megkereste őket, de szerettek volna továbbra is az SZVSE-ben, Szegeden maradni, ezért ötven céghez eljuttattak egy kiajánlást, hogy milyen nagyságrendű anyagiakra, támogatásra lenne szükség az idei nyugodt felkészüléshez.

Mindössze egy válasz érkezett, az is elutasító. Így nem maradt más, mint aláírni a viharsarkiak által kínált kétéves kontraktust, melyet egy esztendő elteltével bármelyik fél kérésére felülvizsgálhatnak. A csabai klub évi 1 millió 200 ezer forintos vállalást tett (ennek egy része havi juttatás, másik része pedig a MASZ-ponttáblázat alapján kerül kifizetésre), valamint edzőtáborozásról és a felszerelésről is gondoskodik.
A sors fintora, hogy Anita továbbra is Szegeden edz – Eperjesi László irányításával –, csak most már más klubnak szállítja a sikereket. Legközelebb valószínűleg a júliusi hollandiai junior Európa-bajnokságról.
– Az egyik szemem sír, a másik meg nevet... – mondta a szakember. – Sajnálom, hogy Anita nem szegedi színekben folytatja, viszont annak örülök, hogy biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy igazán nagy versenyző válhasson belőle. Keserű vagyok... Nem hittem volna, hogy Szegednek nincs szüksége Anitára, rám, az atlétikára – nincs szüksége senkire...
– Sajnálom, hogy így alakult – közölte Márton Anita –, sok céget megkerestünk, de egyik sem vállalta, hogy szponzorál. Ezért kénytelen voltam váltani, talán így jobb lesz.
Szentgyörgyi Katalin, Dudás Gyula, Márton Anita – vajon ki következik?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb amerikai légiós

Hosszas keresgélés után megtalálta azt az újabb légióst David Brooks személyében a Bodrogi Bau… Tovább olvasom