Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Márton Anita szeme előtt London lebeg

A szegedi származású, a csongrádi megyeszékhelyen élő és tanuló, de Békéscsaba színeiben versenyző atléta, a 22 éves Márton Anita november óta már a londoni olimpiára készül.

Márton Anita nem panaszkodhat az idei szereplésére. A párizsi fedett pályás Európa-bajnokságon 5. lett fő versenyszámában, súlylökésben, akárcsak az ostravai U23-as Eb-n, ugyanakkor diszkoszvetésben bronzérmet nyert. A Kínában, Sencsenben rendezett Universiadén súlylökésben hetedikként zárt, viszont a tegui világbajnokságon nem jutott a 12-es fináléba.

– A versenyidőszak végére nagyon elfáradtam, hosszú volt a szezon, nagyon korán kezdtem el az idényt – mondta a bajnok. – Ezért is határoztuk el edzőmmel, Eperjesi Lászlóval, hogy ezúttal kihagyjuk a téli versenyidőszakot. November elején kezdtük meg a tényleges alapozást, a hónap közepétől a válogatott tatai edzőtáborában dolgoztunk, utána egy hetet töltöttünk Szegeden, december 12-e óta pedig Békéscsabán melózunk. A többes szám azért indokolt, mert együtt gyűjtjük az erőt a szintén Szegedről a viharsarki klubba került Kormányos Danival és Tóth D. Tamarával. December 23-áig készülünk a Békés megyei székhelyen.

Anita edzőjével, Eperjesi Lászlóval már Londonra készül. Fotó: Schmidt Andrea
Anita edzőjével, Eperjesi Lászlóval már Londonra készül.
Fotó: Schmidt Andrea

Az ünnepeket Anita Szegeden tölti.

– Karácsonykor a párommal az egyik rokontól a másikhoz látogatunk, szilveszterkor viszont otthon leszünk, ugyanis mi leszünk a rendezői egy körülbelül 15 fős bulinak – árulta el a közeljövő programját Márton Anita.

A súlylökés mellett diszkoszvetésben is jeleskedő atléta 2012-ben kihagyja a törökországi fedett pályás világbajnokságot.

– A dobó Európa-kupa lesz az egyetlen téli viadal, amelyen elindulok. Legutóbb súlylökésben nyertem, diszkoszvetésben második lettem. Áprilisig alapozok, minél jobb erőben szeretnék lenni a nyári versenyidőszakra. A fő cél természetesen a londoni olimpia, de előtte három héttel a Helsinkiben tartandó Európa-bajnokságon is elindulok. Egyéni legjobb eredményem 18,20 méter, a célom, hogy 18,50 környékére kerüljek, esetleg megközelítsem a 19 métert. Ezekkel az eredményekkel talán még az ötkarikás játékok fináléjába is bejuthatnék. Most ez a legfőbb vágyam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év sportolója díjátadó: 42. alkalommal köszöntöttük Csongrád megye legjobbjait

A teljesség igénye nélkül: Vajda Attila, Kanyó Dénes, Zatykó Zita, a szentesi női és a szegedi férfi pólócsapat lett a legjobb. Tovább olvasom