Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Máshol sikeresek a női tekések

Szeged - Kupasikerek, egyéni és csapatbajnoki érmek, világbajnoki elsőségek jellemzik a szegedi női tekések pályafutását – ám az utóbbi időben sajnos nem szegedi színekben éri el a sikereket Kaszás Krisztina, Tímár Edina és Sáfrány Anita.
Amazonok néven ugyan vitézkedik egy együttes a városi bajnokságban, ám országos szinten induló női tekecsapat nagyon régóta nincs Szegeden. A megyeszékhely játékosai azonban jelentős szerepet játszanak a sportág hazai sikereiben.

Ilyen például a tavaly világbajnokságon, idén pedig az országos bajnokságon minden éremből egyet szerző Tímár Edina, aki a Szuperligát megnyerő BKV Előréből a nagy terveket szövögető Rákoshegybe igazolt a szintén szegedi, csapatvilágbajnok edzővel, Kaszás Zoltánnal együtt.

– Akár éremesélyes csapat is lehetne Szegeden a Szuperligában, hiszen sok olyan játékos tekézik a városiban, akik korábban már voltak szegedi sikerek részesei. Jó hangulatú csapat volt a BKV, sajnálom, hogy a klub helyzete elég bizonytalan. Ha egy olyan szponzor érkezne Szegedre, aki komolyan gondolja, elgondolkodnék a hazaigazoláson, de most csak a Rákoshegy céljaira koncentrálok – vélte Tímár Edina.

A sikernégyes: Sáfrány, Kaszás K., Tímár, Kaszás Z. Fotó: Frank Yvette
A sikernégyes: Sáfrány, Kaszás K., Tímár, Kaszás Z.
Fotó: Frank Yvette

Egy másik budapesti együttest, a Ferencvárost erősíti Kaszás Krisztina – az előbb említett edző lánya – és Sáfrány Anita, akik még tavaly ősszel a Fradival a Szegedi TE-hez hasonlóan Európa-kupát nyertek, míg a csapatbajnokságban a harmadik helyen végeztek.

– A városi bajnokságban nagyon sok jó tekés található, például Sárfány Anita és Tímár Edina is, és a kínálatból tényleg össze lehetne szedni egy ütőképes, a Szuperligában meghatározó csapatot. Egyelőre azonban nincs még olyan szponzor, aki mindezt kézbe venné. Jól érzem magam a Fradinál, miközben Szegeden edzünk, és csak a meccsekre járunk. Negyedik évemet kezdem a zöld-fehéreknél, ezalatt az Ek-siker mellett csapatbajnoki érmeket szereztem – mondta Kaszás.

– Nekem is az a véleményem, mint a társaimnak, azaz tényleg ütőképes lenne a szegedi női tekecsapat. A Fradinál a harmadik idényemet kezdem, ahol hosszú kihagyás után kezdtem újra, és megkaptam a töretlen bizalmat, amellyel talán mondhatom, éltem. Nekem a nemrég elhunyt édesanyám miatt is nagyon fontos a teke, és bízom abban, hogy egyszer lesz még olyan sikeres csapat Szegeden, mint amilyen az ő BEK-, négyszeres világkupa- és 11-szeres bajnok együttesük volt – mondta Sáfrány.

Bajnok a Kinizsi
A Szeged városi tekecsapat-bajnokságban 16 csapat indult,  az első helyet a Kinizsi szerezte meg. Az alapszakaszban 30 forduló után alakult ki a rájátszás mezőnye, amelyben az 1–4., az 5–8., a 9–12. és a 13–16. helyezett csapatok vívtak még négy kört.

A bajnokság végeredménye: 1. Kinizsi (Vidács István, Mészáros Mihály, Bálint József, Kővári Árpád, Juhász Tibor, Kendrella István, Vámosi Lu-
kács, Avar György, Teimel Zoltán, Kővágó György, Újvári Mátyás), 2. Kalmár Motor, 3. Amazonok, 4. Santé, 5. Tápé, 6. Privát, 7. Phoenix, 8. GLB, 9. Anro-Ker, 10. Szefo, 11. Dél Akku, 12. Fa Team, 13. Euroteke, 14. EDF DÉMÁSZ, 15. Temesvári Hús 24, 16. Postás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rafael Nadalt megverő Lukas Rosol magyar bajnok volt a Hód TC-vel

Hatalmas meglepetés született a wimbledoni teniszbajnokságon: Rosol legyőzte a spanyol Nadalt. Érdekesség, hogy a cseh fiú a Hód TC-vel 2009-ben csapatbajnok lett. Tovább olvasom