Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Második lett a magyar csapat a búvárúszó-Eb-n

Búvárúszás, Lignano - A 200 méteres felszíni úszásban elért hatodik hellyel zárta a lignanói Európa-bajnokságot Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub klasszis versenyzője.
A 38 éves sportoló 1 perc 22,45 másodperces idővel ért célba, az aranyat a német Max Lauschus nyerte meg 1 perc 20,96 másodperccel.

Kanyó korábban három másik döntőben is szerepelt, 400 méteren a nyolcadik, 800 méteren az ötödik, 1500 méteren pedig a hatodik helyen végzett, utóbbi számban tanítványa, a szintén szegedi Kosara Géza hatodik lett. A magyar válogatott négy arannyal és egy ezüsttel az éremtáblázat második helyén végzett a 15 aranyat, 11 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtő oroszok mögött.

Remekelt a magyar válogatott. Balról Kosara Géza, jobbról a harmadik Kanyó Dénes. Fotó: DM
Remekelt a magyar válogatott. Balról Kosara Géza, jobbról a harmadik Kanyó Dénes. Fotó: DM

– Azzal, hogy az éremtáblázat második helyén végeztünk, továbbra sem kérdés, hogy a sportág legjobbjai közé tartozunk – nyilatkozta Miklós Adrienn, a Magyar Búvárszakszövetség főtitkára.

– Még nem ér véget az uszonyos úszók lignanói szereplése, hisz a hétfőn kezdődik az I. Egyetemi Nemzetközi Bajnokság, amelyen hatfős csapattal képviselik hazánkat a legjobb uszonyos úszó egyetemisták, köztük a most három aranyat nyerő Senánszky Petra. Ez a verseny fontos lépés afelé, hogy az uszonyos úszás bekerüljön az Universiade programjába.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ifjabb Manhercz világbajnoki álma

A magyar U18-as vízilabda-válogatott tagjaként Manhercz Krisztián a Szegeden rendezett Tiszavirág-kupa legjobb játékosnak választották, remek formáját pedig a törökországi korosztályos világbajnokságon is tartja. Tovább olvasom