Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

Másodikként az országban

Magyarországon másodikként vehette át hivatalos, nemzetközileg elismert vizsgáztatói engedélyét Máté Gergő, a vásárhelyi Máté Taekwondo&Hapkido Közhasznú Sportegyesület mestere.
Nagy teljesítmény a diploma megszerzése, hiszen a küzdősport őshazájában létrehozott szabályzati és vizsgarendszer minden apró követelményének meg kellett felelni.

Még 2015 novemberében indult útnak Máté Gergő, hogy Bécsben háromnapos képzésen vegyen részt, amelynek sikeres elvégzése után hivatalos, Dél- Koreában is elismert 2. dan fekete övfokozat Dan Poom vizsgáztatóvá válhasson. A kurzusra Európa-szinten minden országából érkeztek sportolók, közel háromszázan. Az elméleti és gyakorlati oktatás aprólékos, alapos volt az edzőruha helyes felvételétől kezdve egészen a magas, több dan fokozatot megkövetelő mozdulatsorokig. A színvonal rendkívül magas volt. A sikeres vizsgához minimálisan 60 pont kellett. A gyakorlati vizsgabizottság vezetője a World Taekwondo Academy elnöke, Hyun Sung Kim nagymester volt. Egyszerűnek hangzik egy formagyakorlat bemutatása, de amikor a nagymesterek még azt is figyelik, hogyan áll az illető kisujja, igen nehéz feladattá válik.
 
Máté Gergő (jobbra) Bécsben vehette át elismerését.
Máté Gergő (jobbra) Bécsben vehette át elismerését.


– Egy elhivatott harcosnak hatalmas megtiszteltetés és elismerés, hogy a részvételen kívül, a sport őshazájában nevelkedett mesterek bírálata alapján tehet sikeres vizsgát. Ez a három nap kemény volt, csak enni és aludni álltunk meg. Az, hogy Magyarországon én vehettem át ezt a diplomát másodikként, leírhatatlan öröm és megtiszteltetés – összegezte kinti élményeit Máté Gergő. Még hozzáfűzte: egy ilyen diploma megszerzése és megtartása nem csupán egyszeri számadással jár. Igen komoly vizsga- és szabályzati rendszert kell betartani és betartatni. Amennyiben a Kukkiwon – a WTF Taekwondo technikai központja – ennek megszegéséről, megsértéséről értesül, az engedélyt visszavonhatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen gyermekkora volt az atléta Neményi Bélának?

A vásárhelyi Neményi Béla (69) a város atlétikájának ikonikus alakja, de focizott, kézilabdázott és vívott is versenyszerűen. Tovább olvasom