Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Máté Taekwondo: éremeső 2012-ben

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület 2012-ben is sikeres évet zárt. Itthon és a külföldi nemzetközi versenyeken is valóságos éremeső hullott sportolóikra: összesen 65 első, 35 második és 47 harmadik helyezést szereztek. A közelmúltban gálán jutalmazták a legjobbakat.
Hódmezővásárhelyen több mint 32 éves múltra tekint vissza a tékvandó, jelenleg közel 150 sportoló vesz részt különböző tudásbeli szinteken a Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület edzésein. Az elmúlt évtizedekben több ezer gyermek, fiatal járt a tréningekre, és indult a klub színeiben hazai és nemzetközi viadalokon, sokszor kimagasló eredményeket elérve. Sportolóik tavaly 4 országos, 6 nemzetközi versenyen és 1 világbajnokságon küzdöttek, és az országos versenyeken 44 első, 26 második és 27 harmadik, a nemzetközi viadalokon 16 első, 9 második és 18 harmadik helyezést szereztek, míg a vébén Máté Gergőnek és Máté Zsoltnak köszönhetően 5 arany- és 2 bronzérem került a nyakukba. Ez összesen 65 első, 35 második és 47 harmadik helyezés, vagyis 147 érem. Az eredményeket elérő valamennyi sportoló teljesítménye elismeréseként emléklapot kapott a közelmúltban a Fekete Sas Szállóban rendezett egyesületi ünnepségen.

Az eseményen a Koreai Kulturális Központ igazgatója, Kwon Young Sup is részt vett, és beszédében kiemelte: a tékvandó olimpiai sportág, és legutóbb Londonban 8 aranyérmet osztottak ki, amelyeket 8 különböző ország nyert meg. Ez azt mutatja, a tékvandó már nemcsak a koreaiak harcművészete, világszerte egyre népszerűbb.

Máté Zsolt és Kwon Young Sup.
Máté Zsolt és Kwon Young Sup.

– A magyarok is kiváló tékvandósok, így remélem, a jövőben ők is aranyéremmel térhetnek haza az egyik olimpiáról – mondta Kwon Young Sup. Azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a nagyon szervezett és nemzetközi sikereket elérő Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület bemutató csapatát a Koreai Kulturális Központ mindig szívesen látja fontos eseményein, mert produkciójuk magas színvonalú.

Eredmények
A Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület részletes eredményei 2012-ben, Sováczki Zoltán Viktor: 1 országos bronz, Posztós Gabriella: 1 országos bronz, Török Zsolt: 1 országos bronz, Berei Krisztina: 1 országos ezüst, Kószó Máté: 1 országos ezüst, Lipcsei Vendel: 1 országos ezüst, Ocskó Balázs: 1 országos ezüst, Skumáthné Harmati Nikolett: 1 országos ezüst, Bondár Nikolett: 1 országos arany, Bozóki Róbert: 2 országos bronz, Tót Kálmán: 2 országos bronz, Szűcs Kitti: 1-1 országos ezüst és bronz, Szeles Dávid: 2 országos ezüst, Dezső Ábel: 1-1 országos arany és bronz, Grexák Csaba: 1-1 országos arany és bronz, Faragó Rajmund: 1-1 országos és nemzetközi arany, Kenéz Marcell: 1-1 országos arany, ezüst és bronz, Varga-Tóth Ádám: 1-1 országos arany és bronz, 1 nemzetközi ezüst, Gulyás Róbert: 2 országos ezüst, 1 bronz, Juhos Benedek: 1 országos ezüst, 1-1 nemzetközi ezüst és bronz, Gálfi Botond: 1 országos ezüst és 2 bronz, 1 nemzetközi bronz, Faragó Vivien: 1 országos arany és 2 ezüst, 1 nemzetközi bronz, Hankó Miklós: 2 országos arany, 1-1 nemzetközi ezüst és bronz, Juhos Péter: 2 országos arany, 1-1 nemzetközi ezüst és bronz, Czirok Krisztofer: 2 országos arany, 1-1 nemzetközi arany és bronz, Bósz Márton: 1 országos arany és 2 bronz, 1-1 nemzetközi ezüst és bronz, Goják Anna: 1-1 országos arany, ezüst és bronz, 2 nemzetközi arany, Barta Marcell: 2 országos és 3 nemzetközi arany, László Alexa: 2-2 országos arany és ezüst, 3 nemzetközi bronz, Hankó Viktória: 1 országos arany, 2 ezüst és 1 bronz, 2 nemzetközi arany, Barta Péter: 2 országos arany és 1 ezüst, 3 nemzetközi arany, Máté Mirabella: 3 országos arany és 1 bronz, 3 nemzetközi bronz, Tari Viktor Dávid: 2-2 országos arany, ezüst és bronz, 1 nemzetközi ezüst, Berei Béla: 2 országos arany, 1 ezüst és 2 bronz, 1 nemzetközi arany és 2 bronz, Szabó András: 5 országos arany, 3 nemzetközi arany és 1 ezüst, Máté Gergő: 4 országos arany és 2 bronz, 2 világbajnoki arany, Máté Zsolt: 5 országos arany, 3 világbajnoki arany és 2 bronz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benkő Gyula - a mezítlábas focitól a birkózásig

Benkő Gyula szerdán ünnepelte 82. születésnapját. A birkózó mesteredző kiváló egészségnek örvend, és rendszeresen dolgozik az SZVSE birkózói mellett. Tovább olvasom