Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Matics: Egyszer fent, egyszer lent

Kézilabda - Tegnap éjszaka hazaérkezett Nordhornból a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 34–25-ös vereség után nem volt hurráhangulat a vezetők és játékosok körében.
Mint ismert, Vladan Matics vezetőedző a mérkőzés után felajánlotta lemondását. A játékosok négyfős küldöttsége viszont azt kérte a helyszínen tartózkodó vezetőktől, hogy várják meg a visszavágót, a kilencgólos vereség ellenére szeretnék kiharcolni a KEK-ben a legjobb négy közé jutást. Tegnap délután Nordhorn és Amszterdam között beszélgettünk a szegedi csapat eddigi legsikeresebb edzőjével.

– Önre pillantva megállapítható, legalább tíz évet öregedett egy nap alatt. Nem néz ki túl jól...
– Ilyen az edzősors, ez benne van a pakliban. Egyszer fent, egyszer lent. Nekem azért furcsa ez az érzés, mert hozzá voltam szokva a jóhoz, a sikerekhez. Ilyen helyzetbe még nem kerültem.

– Kire támaszkodik ilyenkor? Ki segít túllendülni ezen a krízisen?
– Sokat jelentett hogy a csapat kiállt mellettem. Ezt hatalmas dolognak tartom. A fiúk most pluszerőt adnak nekem. Persze a család segít ilyenkor a legtöbbet. Ez a két segítségem van. Nem vagyok még jól, de gyorsan rendbe kell tennem magam.

A Pick trénerének arckifejezése sokat sejtető, szombaton azonban még minden jóra fordulhat. Archív fotó: Schmidt Andrea
A Pick trénerének arckifejezése sokat sejtető, szombaton azonban még minden jóra fordulhat. Archív fotó: Schmidt Andrea

– Holnap már a PLER ellen kell bajnokit játszani.
– Nem hiányzik most ez a meccs, de csinálni kell tovább. Jó lett volna csak a szombati visszavágóra koncentrálni. Majd csütörtöktől ezt tesszük.

– Lát esélyt a továbbjutásra?
Ghionea kérdése

Valentin Ghionea nem élete meccsét játszotta a Nordhorn ellen. A román válogatott szélsőt is igencsak megfogta a vereség, a gyengébb produkció. „Vali" a meccs után odament a találkozón nem túl acélosan bíráskodó honfitársaihoz, a két román játékvezetőhöz. Egyetlen kérdést tett fel: miért kellett ilyen részrehajlóan vezetniük? Válasz nem érkezett, csak az egyikük megfogta a nemi szervét, és rámutatott...

A szegedi meccset két litván játékvezető fújja majd. Remélhetőleg, nekik volt gyerekszobájuk...


– A Nordhorn nagyon jó csapat. Mindent megteszünk a továbbjutásért, de a kilenc gól komoly hátrány. Tízzel kell nyerni, a mai kézilabdában egy Nordhornnál gyengébb gárda ellen sem könnyű ezt megcsinálni. De mint mondtam, megpróbáljuk.

– Mi volt a legnagyobb gond a meccsen?
– Ugyanazok a hibák jellemeztek bennünket, mint az MKB Veszprém ellen. Megint ugyanúgy kaptunk ki, mint a magyar bajnoki rangadón. Az emberelőnyös helyzetekből megint rosszul jöttünk ki, nem volt jobbszélünk, és ismét rengeteg technikai hibát vétettünk. Hogy miért? Ezt még én sem tudtam megfejteni. Talány számomra. Az utolsó öt percet sajnálom leginkább, azt nagyon elrontottuk. Könnyebb lenne a helyzetünk, ha kisebb különbségű vereséget szenvedünk.

– Ingyenes lesz a visszavágó, így valószínűleg telt ház előtt játszhatnak. Ez talán segíthet.
– Biztos, hogy a szurkolók sokat lendíthetnek rajtunk. Tudom, most sokan csalódottak, szomorúak a vereség miatt. Ígérem, felszántjuk a pályát, az utolsó pillanatig küzdünk. Azt a mondást már én is megtanultam, hogy a remény hal meg utoljára.

– Visszatérve a csapatára, gondolta volna, hogy tűzbe mennek az edzőjükért?
– A srácok nagyot nőttek a szememben, nagyon jólesett, amikor a meccs után behívtak az ebédlőbe, és közölték, csak velem képzelik el a jövőt, és a visszavágón az utolsó leheletükig küzdenek majd. Van még öt napunk, ma megnézzük a meccs felvételét. Biztos, hogy tanulságos lesz, és megpróbálunk még alaposabban felkészülni a nordhorni csapatból.

Szűcs szerint még nem lefutott

A kassai születésű Szűcs Csaba a Nordhorn játékosa. A 21 éves játékos három gólt lőtt a Picknek, remekül mozgatta csapatát. Az irányító-átlövővel hétfő délelőtt a Pick szállásán egy kávé mellett beszélgettünk.
– Nagy öröm a győzelem, nem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy különbséggel nyerünk – nyilatkozta Szűcs. – Viszont tisztában vagyunk vele, még nem jutottunk tovább. Láttunk a Pickről olyan meccset, amikor tíz góllal megverte a Veszprémet, azt a csapatot, amelyet Európában igen magasan jegyeznek. Szerencsére nekünk nem lesz hét közben bajnokink, pénteken Dortmundból indulunk Szegedre, ahova délután három óra felé érkezünk. Iszonyatosan nehéz meccsre számítunk, hallottuk, hogy a nézők ingyen jöhetnek majd be. Ötezer ember félelmetes hangulatot tud teremteni...

Nordhorni kirándulás

A meccs után a Pick Szeged csapata pillanatok alatt buszra szállt, és a hotelba indult. Mivel a sajtómunkatársainak a lefújás után akad a legtöbb dolga, ezért Süli András, Barok István és a tudósító a csarnokban maradt. Miután a hármas végzett a munkával, gyalog indult útjára a firkászcsapat. Barok tanár úr volt a túravezető, de mivel elnézett egy kereszteződést, a kis sétából tényleg túra lett, jó 45 perc után érkezett meg a társaság a hotelba. Menetközben mentek a zrikák, a fő téma az volt: lehet, hogy már Hollandiában járnak. Végül egy kerékpározó nordhorni szurkolónak köszönhetően találtak vissza a helyes útra.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. pinkfloyd60 2009. április 03. 09:37
  „Hello! Mint játékost,és embert is kedvelem Matkét,de szerintem ez a feladat meghaladja a képességeit!Fogalmam sincs,hogy szakmailag mennyire felkészült,de tény,hogy pár játékos a zsebében tartja! Pukin, Krivon,kb 20kg felesleg van,ez szerintem megengethetetlen,de még is megengedett!ÉN emlékszem mikor Skalánál Fekete Robinak,Mezei Ricsinek a ligetben kelett roni edzésen felül a plusz köröket! Puki,és Krivo köztudott,hogy a nyáron elakarnak menni.SENKI SEM POTOLHATATLAN,elkell engedni őket,sértödötten több kárt okoznak mint hasznot!(szerintem Puki meg már tul van a csucson)”
 • 22. xene@freemail.hu 2009. április 01. 17:05
  „Én is ezen gondolkodtam, hogy Laluska és Ghionea nem is egy poszton játszik...a két dolgot így nem is lehet összehasonlítani...ha meg a Ghionea helyén játszó Vancsics (a fiatal magyar játékos,aki az ő posztján játszik), már olyan jó lenne, akkor a Veszprém ellen nem folyton Pericsbe lőtte volna a labdát...másrészt meg még fiatal...érnie kell...”
 • 21. balazs88 2009. április 01. 13:23
  „Gárdista nálad nagyobb hülyét tényleg nem ismer a föld lassan már biztos vagyok benne. Ha nem szurkolsz a csapatnak mi a fenének írogatsz ide egyáltalán? Laluska jobb Ghoneianal? Aha aha kár hogy az egyikük szélső a másik pedig átlövő, összehasonlítani őket semmi értelme. Sok szegedi fiatal jobb? Oké várjuk a neveket ember... Ghoneia nagyon jó játékos, azért mert ennyire nem ment neki egy meccsen nem kellene egyből már pálcát törni felette....”
 • 20. gardista33 2009. április 01. 12:53
  „laluska jobb ghoneianal. meg sok szegedi fiatal jobb . öket kellene játszatni .Hajrá Pick,meg lesz a 10 gol a visszavágon. jo de ki ellen huzoember? kiskunlacháza ellen? az nem nagy kunszt. Most kellett volna a németek ellen vitézkedni .”
 • 19. Dézi 2009. április 01. 11:48
  „Szerintem sem az edző , hogy úgymondjam a FŐFELELŐS ! A játékosok jobban !!!!! .. és ezt ők is érzik, ha kiállnak az edzőjük mellett !!!!! Igenishogy nagyon emberi , jóindulatú Matics kár lenne őt elveszíteni, az a játékos pedig aki őt tartja hibásnak szálljon magába !!!!! Szerintem magába is szállt aki jóérzésű !!!”
 • 18. xene@freemail.hu 2009. április 01. 10:52
  „16-os, Te is hülyeségeket írsz...Ghionea legtöbbször a csapat húzóembere..úgyhogy rá nem mondanám, hogy középszintű. Petrea sajnos néha tényleg hangulatember, néha nagyon megy a játék, néha meg nem. Stamate meg nem szokott szinte játszani...úgyhogy nem tudom mire alapozod az állításaidat. Másrészt sajnos nem feneketlen a kassza...meg kell válogatni, hogy kit bír el a "költségvetés", s kit nem...”
 • 17. garbon 2009. április 01. 09:00
  „Ezt nevezik libikóka játéknak.”
 • 16. hazaipalya 2009. április 01. 06:19
  „rotator te egy nulla iqval vagyol?Ennyi látszik belöled innen :D. Meg az is érzödik hogy kik is a laptulajdonosok itt.
  Szerintem a vezetök a hibásak,a középszerü románokat nem kellett volna ide hozni .Hiba volt!”
 • 15. triatlonos 2009. március 31. 23:03
  „Tisztelt 14!
  Szives engedelmével mégis csak irok, azért mert az edzőt is hibáztatom, mert ő egy fontos szereplő. A mérkőzés előtti utolsó edzésen a bemelegités után "a szokásos foci" volt. Azt gondoltam, hogy ezek a sztárok kézilabdások, tehát azt kell gyakorolni, ami nem megy! A saját csapattárshoz továbbitani a labdát, majd az ellenfél kapujába, és megakadályozni, hogy az ellenfél góllal fejezze be a támadását. A felhasználói nevéből itélve Ön ezt nálam sokkal jobban tudja, én ehhez nem értek, de nagyon szeretem ezt a látványos sportágat, és minden olyan sportot, ami mögött munka van! A magyar bajnokság szinvonala olyan, amilyen, de azért a nagyságrendekkel gyengébb csapatokat jelentős gólkölönbséggel kellene legyőzni, én viszont azt látom, hogy ez a "sztárcsapat" megelégszik néhány gólos nyeréssel. Ez edzői hiba!
  A teniszben statisztikai módszerekkel bebizonyitották, hogy a világranglista 100. helyezettje is annyi jó poént üt, mint az első, CSAK NEM MINDEGY, HOGY MIKOR! A német meccsen megremegett a szegedi kéz, de remélem, hogy szombaton hathatós szurkolásunkkal sikerül átlendülni ezen a holtponton. Találkozzunk a meccsen!”
 • 14. Shevchenko 2009. március 31. 22:00
  „Nem Mátkét kell szidni ő a lelkét is kiteszi a csapatért. És ha ő lenne a hibás akkor nem hiszem hogy a játékosok kiállnának érte ennyire. Érzik hogyők baszták el. Szóval szerintem inkább ne írjon az aki Mátkét tartja hibásnak(mert akkor okosabb marad).”
 • 13. rozator 2009. március 31. 20:59
  „gardista: csak nem kellett volna a Lipótmezőt bezárni! Helyed lenne ott!”
 • 12. balazs88 2009. március 31. 20:14
  „Jólvan gardista megint megmutattad hogy nemkell iq teszt a jobbiknál. Szánalmas bameg....”
 • 11. hableány 2009. március 31. 20:01
  „Valóban gyenge a bajnokság, de ebben kell játszani. Sajnos ennek eredménye, hogy nem kell megfeszülni hétről hétre, mint a Német bajnokságban. Ez a realitás, s ehhez kell szabni az elvárásokat.”
 • 10. gardista33 2009. március 31. 19:55
  „hableany én a játékosok pártján is vagyok!a csapatért szurkolok .De ilyen gyenge bajnokságban nem lehet rendesen felkészülni nemzetközi meccsre! Én ugy alakitanám át a bajnoki rendszert hogy az a 4 csapat aki az öszi szezon végén az élen áll,tavasszal már csak egymás ellen játszanának!Sok rangadon edzödnének a csapatok!”
 • 9. gardista33 2009. március 31. 19:52
  „:)”
 • 8. gardista33 2009. március 31. 19:51
  „inkabb rakd be a gyözike dvd-det és élvezd LOLLLLLLLLL”
 • 7. gardista33 2009. március 31. 19:50
  „6os külföldi : én meccsre járok 20 éve,tehat qussoljal kistetü . ki fizet neked hogy ijenek irogass? és mennyit?
  vergödj csak,már nem sokáig teheted :P”
 • 6. magyarok 2009. március 31. 19:36
  „az 1es hozzá szólás "komoly szakértelemről" tanúskodik :)
  Kb annyira mint maga a gárda :)”
 • 5. balazs88 2009. március 31. 19:29
  „Nagyon remélem hogy teltház lesz!

  A román bírók aztán megmutatták mi a módi, no comment....”
 • 4. kuhnagnes 2009. március 31. 17:22
  „Matics remélem maradsz a fiuk majd rendbe hozzák a mérközésen amit kell vagy amit lehet ha ígazán profik és olyan nagy játékosok akor számithatunk rájuk”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan múló trauma

Kosárlabda - Nagy vihart kavart a női kosárlabda magyar kupa soproni négyes döntője, amelynek… Tovább olvasom