Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Maty-ér: főváros

Négy jelentős, valamint több kisebb kajakos és kenus versenynek is otthont ad 2014- ben a Maty-éri olimpiai vízi centrum. A legnagyobb eseményeknek a májusi felnőtt világkupa és a júliusi ifjúsági, U23-as világbajnokság ígérkezik.
Nincs mese, kijelenthetjük: a Szeged melletti Maty-ér a kajak- és kenusport hazai fővárosa. Az elmúlt években rendre a létesítmény adott otthont a fontosabb hazai eseményeknek, és ez idén sem lesz másképp a gyorsasági szakágban. 2014-ben a májusi világkupa mellett júniusban két felnőtt válogatót rendeznek az olimpiai vízi centrumban, illetve a felnőttek utáni közvetlen utánpótlás hatalmas versenyét, az ifjúsági és U23-as világbajnokságot júliusban.

Megint lehet szurkolni. A szegedi Maty-ér négy fontos hazai versenynek is otthont ad. Fotó: Karnok Csaba
Megint lehet szurkolni. A szegedi Maty-ér négy fontos hazai versenynek is otthont ad. Fotó: Karnok Csaba

– Mindig egyeztetünk a szövetségekkel, így a kajak-kenussal is a dátumokról. Magát a pályát is minősíti és igazolja ez a sok esemény, hogy a létesítmény a nemzetközi élvonalhoz tartozik – nyilatkozta lapunknak Szovics Zoltán, a Maty-éri olimpiai központ vezetője.

A magyar – és reméljük, minél több szegedi – gyorsasági kajakosoknak, kenusoknak szokás szerint mozgalmas évük lesz. Az említett hazai események mellett a Maty-éri előtti két világkupán, Milánóban és Racicében is indul a magyar csapat, majd júliusban a németországi Brandenburg ad otthont az Európa-, augusztusban pedig az oroszországi Moszkva a világbajnokságnak.

A terv ezek után egyértelmű: Maty-éri állomással eljutni akár az összes nemzetközi viadalra.


Az év szegedi programjai

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elkészítette 2014-es versenynaptárát – az elmúlt esztendőket figyelembe véve nem meglepetés, hogy Szeged, illetve a Maty-ér ismét fontos szerepet kap az események sorában.

A 2014-es szegedi programok, február 15. (szombat), 9 óra (Topolya sori sportcsarnok): Héraklész fizikai felmérő a dél-alföldi régió klubjainak. Május 23–25. (Maty-ér, péntek–vasárnap): III. gyorsasági és parakenu-világkupa. Június 6–8. (Maty-ér, péntek–vasárnap): I. felnőtt gyorsasági és parakenu Eb-, vb-; ifjúsági Eb- és vb-; egyben U21-es Eb-válogató. Június 21–22. (Maty-ér, szombat–vasárnap): II. ifjúsági vb- és II. parakenu Eb-, vb-válogató. Június 27–29. (Maty-ér, péntek–vasárnap): II. felnőtt és U23-as gyorsasági vb-válogató. Július 5. (Maty-ér, szombat): sárkányhajó-bajnokság, IV. forduló, egyben vb-válogató. Július 17–20. (Maty-ér, csütörtök–vasárnap): ifjúsági és U23-as gyorsasági vb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a bajnoki

Elmarad a szombat 18 órára kiírt bajnokija a Tisza Volán Szegedi Vízmű szerb bajnokságban szereplő jégkorongcsapatának. Tovább olvasom