Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Matyasovszki Dániel: élt a felkínált lehetőséggel

Az EDF DÉMÁSZ- Szeged fiatal evezőse, Matyasovszki Dániel (22) a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el azzal, hogy az amszterdami felnőtt evezős világbajnokságon könnyűsúlyú egypárban a 11. helyen végzett.
A lehetőség csak akkor ér valamit, ha élnek is vele. Márpedig az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezőse, Szierer János tanítványa, Matyasovszki Dániel az U23-as világbajnoki ötödik helyezés után a magyar szövetségtől kapott egy esélyt: próbálja ki magát a felnőttek között is – tapasztalatszerzés céljából. És élt vele, hiszen a magyar küldöttség idei legjobb vb-eredményét érte el azzal, hogy a könnyűsúlyú egypár B döntőjében szerepelt, és ott ötödik, összesítésben 11. lett.

– Pozitívan értékelhető a szereplésem, hiszen a helyezésem jó eredménynek számít, ráadásul jól ment mindegyik pályám. Előzetesen a B döntő elérése reálisnak tűnt, én inkább az első tíz közé vártam magam, de azért a 11. hely is elfogadható. Kemény mezőny volt, ezért értékes ez a produkció – mondta Matyasovszki.

A tizenkettes mezőny második legfiatalabbja volt a szegedi evezős, csak a 21 éves ír O'Donovan volt nála idősebb.

– És ő éppen előttem végzett. Talán nem volt akkora nyomás rajtam, mintha már évek óta itt szerepelnék, vagy korosabb versenyző lennék. Kiváló lehetőségnek gondoltuk a vb-t, és nem is csalódtunk. A pálya sajnos nem volt reális, és ha a másik részén megyek, talán egy-két hellyel előrébb végzek. De hangsúlyozom: pozitív az összkép – vélte Matyasovszki.

Megpihen, de folytatja. Matyasovszki Dániel a világbajnoki szereplés után hazai és főiskolai eseményre készül. Fotó: DM
Megpihen, de folytatja. Matyasovszki Dániel a világbajnoki szereplés után hazai és főiskolai eseményre készül. Fotó: DM


Az első komoly felnőttverseny mindig sok tapasztalattal szolgál.

– Erőnlétben például fel kell zárkóznom a többiekhez, a rajtnál szükséges „max-erőben", valamint a harmadik ötszáz méteren szintén jobbak voltak a riválisok. Az infrastruktúra hibátlan, viszont edzésre használhatatlan volt, hiszen rengetegen mozogtak rajta. Olimpiai bajnokok között szállhattam vízre, ellenük versenyezhettem, és ugyan a számom nem ötkarikás szereplő, de az első hatból a portugál Fraga, a világbajnok olasz Miani, valamint a vb-második német Hartig már döntőzött olimpián. Álmom, hogy én is indulhassak mondjuk könnyűsúlyú kétpárban vagy a könnyűsúlyú négyesben az ötkarikás játékokon – tette hozzá Matyasovszki.

A szegedi sportoló számára még nincs vége az idénynek.

– Ezen a hétvégén Szegeden lesz az országos bajnokság, mindkét négypárban indulnom kell, meglehet, hogy a nyolcasban is kapok szerepet, illetve a fő számomban, a könnyűsúlyú egypárban. Utána pedig Franciaországban lesz a főiskolai világbajnokság, oda szintén utazom – jegyezte meg végül az SZTE-n testnevelőedző szakra beiratkozott evezős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma TSE: formában

Olaszországban, Riminiben rendezték meg a szenior I. standard táncvilágbajnokságot. Tovább olvasom