Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Meccsekre készül a MOL-Pick

Újból Szegeden készül a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Pastor-legények visszatértek az edzőtáborból. Pénteken (18 óra) és szombaton (17 óra) két edzőmeccset is játszik az újszegedi sportcsarnokban az együttes.
Immár évek óta hagyomány, hogy a kezdés, az alapozás Szerbiában, Kopaonikon zajlik a MOL-Pick Szeged számára. A téli szezonban népszerű síparadicsom ideális hely a jó kondi megszerzésére, így a spanyol mester, Juan Carlos Pastor is megszerette a helyet, ahol kőkemény tréninget vezényelt két segítőjével, Marko Krivokapiccsal és Fekete Róberttel közösen.

A játékosok viszont biztos, hogy nem zárták a szívükbe a szerb hegyvidéket, mert az a tíz nap bizony a túlélésről is szólt. Futás, kondi, taktikai gyakorlatok szerepeltek a programban, a fiúkat esténként nem kellett altatni.

Blazevic (szemben) és Ilyés a héten két edzőmeccsen is pályára léphet Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea
Blazevic (szemben) és Ilyés a héten két edzőmeccsen is pályára léphet Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea

Hétfőn egy edzés szerepelt a programban, a keret az újszegedi ligetben futott. A hét már a meccsekről is szól. Pénteken 18 órakor a Temesvárt, szombaton 17 órakor az Orosházát fogadja a MOL-Pick az újszegedi sportcsarnokban. Nemcsak a játékosok, a szurkolók is nagyon várják már a meccset, hiszen a csapat Facebook-oldalán már közel 200-an jelezték, hogy ott lesznek az eseményen. A két edzőmeccs megtekintése ingyenes.

A hétvége ismét a szegedi kézilabdáról szól. Az említett két edzőmeccs mellett vasárnap 19 órától a teljes csapat Szegeden a Széchenyi téri Hungarikum Fesztivál vendége lesz. A klub hivatalosan ekkor mutatja be a 2015–2016-os szezon új mezét, illetve Denny Blue mentalista elővarázsolja az egyesület új csapatbuszát.

Zubai Szabolcs: ez kemény volt

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 10 napot töltött el a szerbiai magaslati edzőtáborban.
Zubai Szabolcs, a magyar együttes rutinos játékosa nem először járt Kopaonikon.
– Ez a 10 nap arról szólt, hogy keményen edzünk. Tudtuk, hogy kemény lesz, és az is volt. Egy ingerszegény környezetben, a hegyekben edzettünk. Rengeteget futottunk, minden napunk úgy kezdődött, hogy 3000 métert teljesítettünk. Változatos volt a futás, mert különböző iramban kellett teljesíteni a megadott távot. A bokám jól bírta a terhelést, teljesen rendbe jött. Ezután kondiztunk, majd következett a délutáni pihenő, amit mindenki kihasznált. 18 órakor már a teremben gyakoroltunk, sokszor szerepelt a programban az iramjáték. Két, két és fél órás volt a második edzés. Jól jött a hétvégi pihenő, az elkövetkező időszakban nem is lesz esélyünk ilyenre, hiszen jönnek a meccsek, amit mindannyian nagyon várunk. Jó lesz újból játszani, pályára lépni a szegedi szurkolótábor előtt. Közeledik az augusztus 29-i időpont, amikor Győrben a Veszprém ellen a szuperkupa döntőjében csatázunk, így ekkorra már jó formába kellene kerülnünk – nyilatkozta Zubai Szabolcs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezővásárhelyi FC: a múlt nem számít

Rutinos, 41 éves kapussal kezdte és nyerte első mérkőzését a 2015–16-os labdarúgó NB III-ban a Hódmezővásárhelyi FC. Tovább olvasom