Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mediteam Szeged néven szerepel tovább a női kosárlabdacsapat

Új korszak, új fejezet nyílik Szeged női kosárlabdacsapatának életében: a csapat mától hivatalosan a Mediteam Szeged néven szerepel az NB I A csoportjában – jelentették be a szegedi Dóm Hotelben tartott sajtótájékoztatón.

A Mediteam Szeged Zrt. vezérigazgatója, Nagy Z. Zsolt elmondta, a női kosárlabdacsapat szereplése méltó arra, hogy a cégük mellé álljon, és csupán két feltétele volt az 1+2 évre szóló kontraktus aláírása előtt. Az egyik, hogy a csapat tiszta lappal vágjon neki a 2011-es évnek, a másik pedig, hogy a két alelnök olyan személy legyen, hogy a csapattal hosszú távra lehessen tervezni – mivel mindkettő teljesült, örömmel állt a Mediteam a csapat mellé.

Új időszak kezdődik a női kosárlabdacsapatnál.
Új időszak kezdődik a női kosárlabdacsapatnál.
Fotó: Karnok Csaba

A Mediteam Szeged régi-új elnökségét is bemutatták: az elnök a zrt. képviselője, Gazdag Erika lett, alelnök Solymos László, Szeged alpolgármestere – aki hét éve az elnökség tagja – és Hűvös László önkormányzati képviselő lett, az elnökség tagjai pedig Domokos Mihály ügyvezető és Szetey András lettek.
A Mediteam Szeged Zrt.

A Mediteam Szeged Zrt. a foglalkozás-egészségügy és a szakorvosi szolgáltatások területén működő vállalkozás, a Medicenter Szakorvosi Intézet működtetője, a kisteleki járóbeteg-szakellátás és egynapos sebészet működtetője. Az új főszponzor végzi majd a térdsérüléssel bajlódó Laczi Edit térdszalag-plasztikáját is. A csapat a szezont kihagyó bedobót reményei szerint újabb légiós szerződtetésével pótolja.


– A szegediek érdeke, hogy minél több élvonalbeli klub szerepeljen a városban, amelyben a női csapatok zászlóshajója a női kosárlabdacsapat. Ennek az eredményes időszaknak a folytatásában bízunk, amelyet a szegedi közgyűlés támogatása is biztosíthat – mondta a testület új tagja, Hűvös László.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a csapat úgy lépett át a 2011-es évbe, hogy a jelenlegi szezonra nem áll fent semmilyen tartozása, és a tavalyi szezonbeli elmaradások is jóval kisebbek, mint az előző főszponzor tartozása a csapat felé.

Nem csak a támogatók terén, a játékosállományban is erősített a Mediteam Szeged. Visszatért a csapathoz a 32 éves, 191 centiméter magas ukrán Olena Zserzserunova, aki az olasz Faenza csapatától érkezett korábbi sikereinek helyszínére.

– A nyáron sajnos távoznom kellett Szegedről, ám az olaszországi szerződés nem úgy sikerült, ahogy vártam, nem kaptam elég lehetőséget a bizonyításra. Éppen ezért is örültem, hogy Szegeden rendeződtek a dolgok, és újra a csapatot erősíthetem – mondta a 2008-tól tavaly nyárig a Szeviépben szereplő, ez alatt az idő alatt az NB I A csoportjának egyik legjobb centereként számon tartott Zserzserunova.

zserzserunova ma már játszhat a Szolnok ellen.
Zserzserunova ma már játszhat a Szolnok ellen.
Fotó: Karnok Csaba

Szeviépes eredménylista

Szeged női kosárlabdacsapata 2000 óta viselte a Szeviép Zrt. nevét. Ez alatt a 10 év alatt az együttes egy bajnoki ezüstérmet és három bronzérmet nyert, a kupában 2007-ben döntőt játszott, emellett háromszor harmadik lett. Ezzel a teljesítménnyel a Szeviép-Szeged minden idők legeredményesebb szegedi női egyesülete a labdasportágakban. 2002 óta rendszeresen szerepelt a nemzetközi porondon, a 2009/2010-es szezonban pedig a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában szerepelt, amelyben Szegedre csábította a világ akkori legjobb csapatát, az orosz Szpartak Moszkvát.

Olvasóink írták

 • 7. 266722 2011. január 15. 20:46
  „Nagy Z.Zs. és a tönkrement Szeviépes S.S. két jóbarát.Minő véletlen................”
 • 6. balidoki 2011. január 06. 19:14
  „Egyik szemünk nevet/örül/a másik meg zokog.Nem furcsa mikor eü.vállalkozás,egy biztosan ráfizetéses/ha még szép sikereket is ért el/dologra pénzt ad.Ilyen erővel adhatna az eü-nek is hiszen az is a szó szoros értelmében ráfizetéses,persze az eü-t nem igy kellene nézni.”
 • 5. bor-só 2011. január 05. 21:42
  „Szívesen megtekinteném ezt a szerződést. Nem inkább arról van szó, hogy legyen egy névadó szponzor csak azért, hogy kivehessék az önkormányzati támogatást?!Bocsi...”
 • 4. Logaritmus 2011. január 05. 19:13
  „Eközben a Fidesz háza táján: "A Seychelle-szigeteki tulajdonban lévő cég ötnapos közbeszerzésen nyerte meg a tízéves parkolási bizniszt a fideszes vezetésű Ferencvárosban."”
 • 3. azigazitrebitsch 2011. január 05. 16:05
  „Nos az a helyzet,hogy nem a Mediteam Zrt elnökségéről van szó ,hanem a Mediteam nevű kosárlabda egyesületről.
  Ennyi a történet.”
 • 2. fxtrader 2011. január 05. 16:01
  „Nagy Z. ZSolt! Te egy megfontolt jó üzletember vagy, ilyen kútba dobni a pénzt nem értem? Inkább ingyenes maneger szűrést adtál volna nekik, de ezt szerintem te is tudod... de már mindegy...”
 • 1. Evelyn_26 2011. január 05. 14:09
  „Az alpolgármestert még értem, de a fideszes arc mit keres ott, mi köze ehhez? A Fidesz szerint AZ EGÉSZSÉGÜGY NEM ÜZLET. Akkor hogy kerül a Mediteam vállalkozásába ez a fideszes fej? Mégis üzlet az egészségügy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged-Szolnok: kosárderbi a Tisza partján

Nehéz meccsel kezdődik a 2011-es év a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata számára. Tovább olvasom