Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Még bőven maradt tartalékuk

A tehetségekből érett versenyzők lettek: a Démász-Szegedi VE két kajakosának, Sík Mártonnak és Csamangó Attilának a felnőtt vb-felkészülés közepén sem okozott gondot megnyerni saját korosztálya Európa-bajnokságát K2 500 méteren.
Fotó: Karnok Csaba
Az athéni utánpótlás kajakos és kenus Európa-bajnokságon két szegedi érdekeltségű hajó is aranyérmet szerzett: az ifiknél az ötszáz méteren győztes kenunégyesben kapott helyet a Démászból Juhász Norbert és Kiss István (edzőjük: Kerek Csaba). A jövő reménységei ők, méltó követői lehetnek a szegedi kenus hagyományoknak.

Tehetség és érettség

Néhány éve még a Sík Márton, Csamangó Attila duót is tehetségnek tartották, és örömmel jelenthetjük: az egység mára beérett. Olyannyira, hogy az első, szegedi rendezésű felnőtt világbajnokságára készül.

A kajakkettős a görög fővárosban az U23-as korosztályban ötszáz méteren bizonyult a legjobbnak.

– Tényleg minden nagyon jó volt: a szervezés, a lebonyolítás is, de hát ezt elvárhattuk azoktól, akik már lebonyolítottak egy olimpiát a helyszínen – erősítette meg Sík a felnőtt szövetségi kapitány, Angyal Zoltán azon véleményét, amely szerint színvonalas volt az Eb szervezése. – Talán csak az okozott kisebb gondot, hogy ötvenperces buszozással jutottunk el a szállásról a verseny helyszínére.

– Szerencsére nagy csatát nem kellett vívnunk az ellenfelekkel, hiszen féltávnál, kettőszázötven méternél már fél hajó volt az előnyünk, a célba pedig egy másodperccel hamarabb értünk be, mint a második portugálok, majd az őket követő németek. Úgy tűnik, a mezőny generációváltáson esett át, nem valószínű, hogy bármelyik athéni ellenféllel is találkoznánk a szegedi vb-n – vélte a duó másik tagja, Csamangó.

Erős volt a mezőny

Az egység tehát a világbajnoki felkészülés kellős közepén egy olyan viadalon van túl, nem mellékesen pedig egy sikeren, amelyre nem pazarolta el feleslegesen az energiáját.

– Különösebben nem készültünk az eseményre, a keddi elutazás előtt például még edzettünk egyet Dunavarsányban. Azt azért megjegyzem, hogy igen erős volt a mezőny, az esemény presztízse fokozatosan növekszik, hiszen a nemzeti csapatok igen értékes pontokhoz juthatnak. Sok futamot rendeztek, jól szolgálta a munkánkat az esemény, másrészt pedig az eredmény is fontos volt – mondta Sík.

A kettős – akit Séra Miklós és Czeglédi Gábor készített fel az idei eseményekre – a világbajnokság rajtjáig Szegeden, az eseménynek otthont adó Maty-éri olimpiai centrumban dolgozik tovább.

Vb-vibrálás

– Egyelőre még nem érződik rajtunk a vb-láz, bár az év ennek szellemében telt el. Ezen a héten még nagyobb terjedelmű edzések lesznek, ám ahogy közeledik majd a rajt, úgy vesszük át mi is az esemény vibráló, semmihez sem hasonlítható légkörét. Kőkeményen tréningezünk, és koncentrálunk a feladatokra – jegyezte meg végül Csamangó.

A világbajnoksággal kapcsolatban rengeteg információ található a http://kajakkenusport.origo.hu -címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőtábor után mérkőzések

A kunfehértói edzőtábor után felkészülési találkozók következnek a Ferroép-Szeged BL- és Vk-győztes… Tovább olvasom