Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Még kérdéses a vásárhelyi Volvo-kupa

Az idei versenynaptárban az szerepel, hogy február 24-étől 26-áig Vásárhely ad otthont a Volvo-kupa férfi vízilabdatornának. Az időpont igen, a helyszín azonban még nem biztos, a nyugodt, zavartalan rendezéshez 3–5 millió forint hiányzik a büdzséből. A HVSC helyi vállalkozókkal tárgyal.

Az idei versenynaptárban az szerepel: február 24–26., Volvo-kupa, Hódmezővásárhely. De még egyáltalán nem biztos, hogy az alföldi város adhat otthont a rangos férfi vízilabdatornának. Tavaly júniusban, a Gyarmati Dezső Sportuszoda névadóján hangzott el Martin Györgynek, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének az ígérete: az erőfelmérő Vásárhelyen lesz. Az egyeztetések azóta is folynak az önkormányzattal és a helyi egyesülettel, a HVSC-vel.

– Sajnos még mindig bizonytalan, hogy Vásárhely láthatja-e vendégül a magyar válogatottat és ellenfeleit – közölte Timár László, a HVSC elnöke –, a rendezés ugyanis jelentős anyagi terhekkel jár. Három napon keresztül 120 embert, játékosokat, edzőket kell elszállásolni, vendégül látni, és a bírókat csakis négycsillagos szállodában – ilyen a környéken Szegeden található – helyezhetjük el. A büdzséből pillanatnyilag mintegy 5 millió forint hiányzik, az előteremtéséért mindent megteszünk; erre konkrét határidő nincs, de minél hamarabb produkálnunk kellene ezt az összeget.

A pólósok (balról: Kemény Dénes, Martin György, Török Béla, Baksa László) jönnének. Fotó: Schmidt Andrea
A pólósok (balról: Kemény Dénes, Martin György, Török Béla, Baksa László) jönnének.
Fotó: Schmidt Andrea

A város is kiállt a rendezés mellett. De a jelenlegi gazdasági helyzetben anyagilag, pénzzel nem, „csak" azzal segítheti a pólósokat, hogy a Gyarmati Dezső Sportuszodát három napon keresztül díjmentesen bocsátja a csapatok, az esemény rendelkezésére – tudtuk meg Göbl Vilmos sajtóreferenstől. Ez forintosítva milliós nagyságrendű támogatás.

A legfrissebb hírekért a szakszövetséget tárcsáztuk. Jakab Zoltán főtitkár elmondta: az időpont fix, a helyszín nem: – Jelenleg is zajlanak az egyeztetések, a tárgyalások az önkormányzattal, a helyi klubbal, mi a sportág hagyományai miatt szeretnénk, ha Vásárhely adhatna otthont a Volvo-kupának. Ez az első számú „forgatókönyv". A válogatott többször szerepelt már ott, mindig nagy közönségsikert aratva. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül előteremteni a költségvetésből még hiányzó, a zavartalan, zökkenőmentes lebonyolításhoz szükséges 3–5 milliót – vázolta a helyzetet a sportvezető.

Erre hétfő este is kísérletet tettek: a HVSC vezetősége újból tájékoztatta a lehetőségekről (reklám, háromszori közvetítés a sporttévében) a helyi és környékbeli vállalkozókat, így mindenki reménykedik, hogy sikerül megrendezni a nemzetközi viadalt.

Szívesen jönnek

– Lassan egy éve úgy tudjuk, Vásárhelyen rendezik a Volvo-kupát – mondta Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya –, nagyon sajnálnánk, ha anyagi okok miatt máshová „költözne" a rendezvény. Mindig szívesen mentünk az alföldi városba, jól éreztük magunkat, kedvesen, szeretettel fogadtak az emberek. Tavaly februárban a helyi klubot segítő jótékonysági bálon is részt vettünk.

Olvasóink írták

 • 3. N.P. 2010. január 05. 19:56
  „Orbán (mai bejelentése szerint) csaknem ötszörösére emeli a sport támogatását. Lázár kérjen egy kis előleget...”
 • 2. Pengemester 2010. január 05. 17:37
  „Na most fog mindenki utálni: A helyszín Hódmezővásárhely...talán még van aki emlékszik rá,hogy 1995-ben párszázezer forinton csúszott el a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének megrendezése. Az akkori csapat kvalitásait,és az idegbajos elődöntő lefolyását elnézve,itt maradt volna a kupa.

  Visszatérve a témához: válság ide,vagy oda-nem egy eget verő összeg az az ötmillió forint mondjuk az augusztusi Ákos-koncert büdzséjéhez képest. Persze lehet ám,hogy előkerül az a pénz,valamilyen csoda folytán. Az sem érdekelne,ha a kampány része.
  Azt viszont sehol nem találtam,hogy a maradék három csapat melyik lesz? (Tippem szerint Románia,egy délszláv és esetleg a németek,esetleg még egy délszláv,esetleg újra az USA)”
 • 1. Yucca 2010. január 05. 10:36
  „Szurkolok, hogy összejöjjön, -- Vásárhelyen mindig volt presztizse a pólónak, közel van Szegedhez, és nem mellesleg a szülővárosom! Egy-két meccset biztosan megnéznék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt az olimpiai ezüstérmes Mitró György

Életének 80. évében hosszú, súlyos betegség után elhunyt Mitró György kétszeres olimpiai ezüstérmes úszó – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság. Tovább olvasom