Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Még minidg dobogós az UTC FT

Szeged - A férfi futsal NB I 16. fordulójában az UTC FT az újszegedi sportcsarnokban az Üllő FC Cső-Montage együttesét fogadta, és egy ponttal (3-3) zárta a mérkőzést.

Hazai döntetlenje ellenére is tartja harmadik helyét a futsal NB I-ben az UTC FT, amely legutóbb az Üllő FC Cső-Montage ellen ért el 3–3-at.
A szegediek jövő hete mozgalmas lesz, hiszen a bajnokság 17. fordulójában – kiegészülve az eltiltott trióval, Truczcal, Puskással és Dürgővel – hétfőn 18.30-tól Debrecenben lépnek pályára, majd egy hét múlva, szerdán 19 órától az újszegedi sportcsarnokban a magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az NB II Keleti csoportjában éllovas Rákosmenti FC-t fogadják (visszavágó: január 30-án). Ami biztos: a futsal magyar kupa négyes döntőjének Győr ad otthont március 9–10-én.

A bajnokság állása
1. Berettyóújfalu 14 11 1 2 63-33 34
2. Győr 12 11 0 1 81-19 33
3. UTC 14 9 3 2 67-42 30
4. Gödöllő* 15 8 2 5 48-53 25
5. Aramis 14 7 4 3 53-35 25
6. Csömör 14 6 0 8 63-74 18
7. Haladás 14 5 1 8 58-66 16
8. Üllő 15 4 1 10 55-79 13
9. Veszprém 15 3 3 9 39-57 12
10. MAFC 15 2 3 10 40-74 9
11. Debrecen 14 2 2 10 57-92 8
*Egy büntetőpont levonva.

* * *

UTC Futsal Team-Üllő FC Cső-Montage 3-3 (2-2)
Férfi futsal NB I, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző vezette: Kovács G., Takács Z.
UTC: Tombácz - Koncz Zs., Tóth A., Hernády, Hegyesi Zs. Csere: Béry (kapus), Pataki, Takács R., Juhász I., Gahwagi, Fülöp T., Bullás. Megbízott edzők: Koncz Zsolt, Tóth Attila.
Üllő FC Cső-Montage: Laucsek - Szalay G., Simon Á., Krizbai, Simon Zs. Csere: Mezőfalvi, Magyar, Erdős, Póta, Lantos, Breuer, Wimmer. Edző: Jávor István.
Gólszerzők: Hegyesi Zs. (2., 21.), Koncz Zs. (18.), illetve Szalay (14.), Simon Zs. (15.), Krizbai (30.).

Egy ponttal kezdte az évet az UTC Futsal Team, az Üllő FC Cső-Montage meglepetésre ikszelt Szegeden a rendkívül tartalékos szegedi alakulat ellen, amely így is maradt harmadik a tabellán.

40. perc: a vendégek birtokolják a labdát. Végre az UTC-nél van. Támadás itt, támadás ott, Krizbai pedig a földön. Öt másodperc. Bírói labda a kezdőkörhöz közel. Vége.

39. perc: Tóth A. centikkel téveszti el a jobb alsót. Hegyesi váratlanul éles szögből rálövi, Laucsek a helyén. Üllői időkérés.

38. perc: több lövést is blokkolnak a vendégek, miközben Tombácz megint jól őrzi a rövid sarkot.

Egy pont jutott: UTC Futsal Team-Üllő 3-3. Fotó: Frank Yvette (galéria)

37. perc:
Tombácz védi a rövid sarkot. Megvan a hatodik üllői fault, szegedi tízméteres. A vendégek kapust cseréltek, Wimmer a kapuban, és Koncz Zs. tízméteresét lábbal védi.

36. perc: Koncz Zs. estében kapura juttatja a labdát, Laucsek véd. Szegedi időkérés. Sarokrúgás, Koncz kapásból, a labda éppen elsuhan Tóth A. talpa alatt-mellett. Faultban immár 5:5, így a következő fault kisbüntetőt ér, Simon Á. pedig sárgát kapott kezezésért. Tóth A. mellépörget éles szögből.

35. perc: Hegyesi kicselezi a kapust, estében kisodródva lő, kapufa! Tóth A. passzol a hatoson belül keresztbe, Hegyesi éppen lemarad. Faultban 5:3 - de hogy miért?

34. perc: Bullás passzol Gahwagihoz, ám a szegedi hosszan veszi át a labdát, így oda a ziccer. Válaszként Szalay ziccerben tüzel mellé. Hegyesi pedig spiccel kínálja meg a felső sarkot, fölé.

32. perc: Simon Á. fordulásból fölétüzel. Takács R. megint elcselezi, ezúttal lerántja az ellenfelét, sárga a jutalma. Krizbai lő a kapu elé félmagasan, Simon Á. föléfejel.

31. perc: Koncz messziről laposan lő, Laucsek véd, majd Tombácz teszi ugyanezt - bravúrral. 

30. perc: 3-3, Krizbai. Tombácz bravúrja után Krizbai kerül lövőhelyzetbe, és ki is használja, 3-3. 

29. perc: Hegyesi kötényben passzol, kár, hogy pontatlan. Faultban immár 3:3. Megint szabadrúgás közélpről, kilencről, Tóth A. végül középre emel, de a védők kifejelik.

28. perc: Erdős kezezett, szegedi szabadrúgás a kilencesről, középről. Koncz Zs. lőtte, lepattant, Hegyesi elől mentenek a védők.

27. perc: Gahwagi is sárgát kap, mert hamarabb elvégezte a sarokrúgást. Egy támadás, két védés, nem is akármilyen: Tombácz mutatja be, miközben a nem túl nagy termetű Kovács játékvezető két hatalmas fault néz be szegedi oldalon.

Egy pont jutott: UTC Futsal Team-Üllő 3-3. Fotó: Frank Yvette (galéria)

26. perc: Gahwagi egy csel után lő, Laucsek véd. Az első üllői fault, meg sárga Simon Zs.-nek. 

25. perc: Takács R. éels szögből próbálkozik, Laucsek olyan, mint a nőgyógyász: résen van.

24. perc: Simon Á. becsap egy védőt, de a passzt nem érzi a társ.

23. perc: Hegyesi labdát szerez, Hegyesi cselez, Hegyesit szerelik. Pataki lő mellé.

22. perc: nem tér észhez az Üllő, és csak egy rossz szegedi passzon múlik az újabb találat. Takács R. átadásáról marad le éppen Tóth A. spicce.

21. perc: 3-2, Hegyesi Zs. Mintha figura lett volna, pedig nem. Hernády bal oldali sarokrúgását Koncz kapásból elrúgja, mellémenne, de Tóth A.-hoz jut, aki valahogy középre kanyarintja, Hegyesi Zs. pedig közelről a kapuba tüzel, 3-2.

21. perc: Koncz Zs. lövi rá egy védő lábára a labdát, és még a védőnek fáj. 

Két-két gól mindkét oldalon, amely a helyezések és a helyzetek alapján meglepetés, de igazságos.

20. perc: Hegyesi labdát szerez, ám nem tudja megtartani. Megvan a harmadik hazai fault. Egy másodperc. Krizbai a sorfalba lő.

19. perc: Pataki próbált meg sarkazni, ám nem találta el a labdát a hetes vonalán. Faultban 2:3.

Egy pont jutott: UTC Futsal Team-Üllő 3-3. Fotó: Frank Yvette (galéria)

18. perc: 2-2, Koncz Zs. Egy visszagurított labdát az ideiglenes edző, Koncz Zs. ballal a bal alsóba lő, 2-2.

18. perc: ha Hernády passza pontos, megvan az egyenlítés, ám rosszul jött a labda Tóth A. felé, illetve a védő lefülelte az átadást.

17. perc: a harmadik vendég szabálytalanság volt. Jól védekeznek az üllőiek.

16. perc: most jön a vendégek időkérése. Az üllői alakulat kicsit vissazább húzódott - érthető.

15. perc: 1-2, Simon Zs. Hazai labdaeladás a félpályánál, Simon Zs. megkapja a labdát, csinál egy cselt, majd megint Tombácz lábai között találja meg az utat a hálóhoz, 1-2.

14. perc: 1-1, Szalay G. A vendégek csékája, Szalay G. egyedül vezeti Tombáczra a labdát, majd higgadtan a láb között a hálóba gurít, 1-1. Szegedi időkérés.

13. perc: Tombácz kiszúrja a hosszú kapufás passzt, és lébbal kitornázza a labdát.

12. perc: szép szegedi labdajáratás, majd Koncz spiccel a bal alsó mellé lő. Bullás mentett hátrafutva.

11. perc: változatos a meccs, támad mindkét együttes.

10. perc: Tóth A. bökné meg a zsugát, de Laucsek résen van, szögletre pattan róla a labda.

Egy pont jutott: UTC Futsal Team-Üllő 3-3. Fotó: Frank Yvette (galéria)

9. perc: Koncz keresztez ellentmondást nem tűrően. Hegyesi visszadhatta volna a névnapos Tóth Attilának a gólpasszt, de Tombácz indítását hosszan passzolta keresztbe a kapu előtt. Kontra, Szalay palos paszára Krizbai becsúszva érkezik, de szerencsére lemarad. 

8. perc: Gahwagi rúgathatna gólt Konczcal, de rövid a hatoson belüli passza. Gahwagi a földön, nagyon fáj a lába, áll a játék. 

7. perc: változatos a mérkőzés, megvan a második üllői szabálytalanság.

6. perc: Bullás ballal lő, Laucsek lábbal véd.

5. perc: próbálkozik az Üllő, Bullás majd Fülöp blokkol egy-egy lövést.

4. perc: Simon Zs. jobbal a bal kapufát találta el. Nagy helyzet volt.

2. perc: 1-0, Hegyesi Zs. Gyönyörű Hegyesi-Tóth A. kényszerítő után Hegyesi Zs. helyez a kapuba, 1-0.

1. perc: Az esélyeknek megfelelően az UTC a támadóbb.

Korábban írtuk:

Ha a táblázatra nézünk, egyből megállapíthatjuk: ez bizony egyesélyes mérkőzés. Az az egy esély pedig az egyes. Azaz a férfi futsal NB I 16. fordulójában a harmadik UTC Futsal Team ma 19 órától hazai pályán biztosan legyőzi a nyolcadik Üllő FC Cső-Montage gárdáját.

Ám az ilyen jellegű kijelentésekkel vigyázzunk. Egyrészt a labda kerek, másrészt az ellenfelet több jó játékos is alkotja, így meglepetés az eddigi szereplése, hiszen még a bajnokság elején reális esélye volt a legjobb hat közé kerülésre, ám most messze van attól. Harmadrészt pedig az UTC együtteséből három játékos (Trucz, Puskás, Dürgő) egyaránt a kiállítás sorsára jutott a csapat legutóbbi, Gödöllőn 8–4-re megnyert összecsapásán. Az igaz, hogy a trió tagjai csak egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, de pótlásukat éppen az üllői alakulat ellen kell megoldani.

Koncz (fehérben, balra) és Tóth edzőpárosként debütál. Fotó: Frank Yvette
Koncz (fehérben, balra) és Tóth edzőpárosként debütál.
Fotó: Frank Yvette

Ugyanilyen feladat az edző, Brinszky Adrián pótlása is, aki a meccs időpontjában külföldön tartózkodik. A szakmai irányítás így a rutinos duóra, a Szentesen korábban edzősködő és egykor az év szakemberének is megválasztott Koncz Zsoltra, valamint a leggólerősebb szegedi támadóra, Tóth Attilára hárul.

Az UTC mai kerete: Tombácz, Béry (kapusok), Bullás, Juhász I., Pataki, Gahwagi, Fülöp, Hernády, Tóth A., Hegyesi Zs., Koncz Zs., Takács R.

A találkozó ma 19 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban, amelyről élőben számolunk be a www.delmagyar.hu weblodalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem versenyezhet Douchev-Janics Natasa az idén

Az index információi szerint Douchev-Janics Natasa 2013-ban nem versenyezhet szerb színekben. Tovább olvasom