Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Megadta magát Vásárhelyen a Debrecen

A HNKC egyszer már legyőzte a 2006/2007-es bajnokságban (az alapszakaszban, a hódtóiban 24–21-re) a Debrecent – erre készült most is.
HNKC - Debrecen 29-28
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
HNKC SE: ABRAMOVICS – Sztupakova 2, NYIKOLAJENKO 4, WOLF 9 (3), JENŐFI 4, Gerstmár 3, Ancsin 2. Csere: Scholtz (kapus), Mucsi, Szepesi 2, Sipos, Takács 1, Mayer 2, Fülöp. Edző: Kiss Szilárd.
Debrecen: Vorozscova – Stuparicova 4, ORBÁN 7 (2), Latakaite 3, Szabó V. 2, SOPRONYI 7 (1), Csáki.Csere: Király (kapus), Hornyák, Kovács, Sütő, Madai, Rácz, Szűcs 5. Edző: Varga József.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 7/3.
Az eredmény alakulása, 7. perc: 2–3, 15. p.: 5–6, 20. p.: 9–8, 26. p.: 12–11, 36. p.: 18–16, 44. p.: 20–21, 51. p.: 23–23, 55. p.: 26–26, 60. p.: 29–27.

A HNKC egyszer már legyőzte a 2006/2007-es bajnokságban (az alapszakaszban, a hódtóiban 24–21-re) a Debrecent – erre készült most is. Optimizmusban nem volt hiány, Antós István klubelnök azt jósolta, hogy három-négy góllal nyer a csapat, mert mindenki nagyon jó formában kézilabdázott az előkészületi mérkőzéseken. Aki ismeri a klub első emberét, tudja, nem szokott elhamarkodottan ilyen kijelentéseket tenni, inkább realista, sőt egy kicsit pesszimista alkat. Most azonban túlságosan is bizakodónak bizonyult: „csak" egy góllal nyertek a kék-sárgák...

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a publikum, de már ekkor látszott, a felépült Wolf, az ismét válogatott formában védő Abramovics (négy hétméterest hárított!) főszerepet játszhatnak a meccsen – ők ketten csapatuk legjobbjainak bizonyultak –, de ez a megállapítás igaz volt a két lövőre, Jenőfire és Nyikolajenkóra is. Jól, lendületesen játszott a Vásárhely. A fordulás után saját magát „fékezte le" a hazai gárda, kiesett játék ritmusából, ezt a rutinos Loki azonnal megérezte, és kihasználta a vendéglátók megingásait – több gólt értek el indításból. A DVSC a vezetést is átvette, de Abramovics újabb remek védésekkel öntött lelket a többiekbe, akik az utolsó percben kiharcolták a győzelmet. A 60. minutumban háromszor zördültek meg a hálók, ebből kétszer a vendégeké: a vége 29–28-as bravúros siker!

Kiss Szilárd: – Nagyon örülök a győzelemnek, a megszerzett két pontnak. Remélem, ez a siker a folytatásra hitet, tartást ad a csapatnak, a lányoknak.

Németh Toll Makó - Békéscsaba 22-22
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Makó, városi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Németh Toll Makó: KLEMBUCZ – Horváth 2, ZÁMBÓ 4, Csendes 1, Kárpáti 1, VAKARCS 9 (4), Baunok 1. Csere: Bartucz 1, Lévai 3 (1), Silye, Németh Zs. Edzők: György Ferenc, Csendes Edit.
Békéscsaba: VERESS – Valyuch 2, TÓTH 4, Szekeres 4. TAKÁCS 7 (1), Zsuzsa 1, Vincze 2. Csere: Mészáros (kapus), Forczek, Such 2, Hajdu. Edző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 10/5, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 2–0, 9. p.: 3–3, 19. p.: 8–6, 28. p.: 8–8, 34. p.: 10–13, 39. p.: 15–13, 47. p.: 20–17, 54. p.: 20–22, 59. p.: 22–22.

Talán már 10 másodperc sem volt hátra. A hazaiak szélsőjéhez, Silyéhez került a labda, lövését azonban védte Veress. 22–22 – ez lett a vége. Pontosabban, úgy tűnt, a találkozónak lesz folytatása, a pályára ugyanis begurult egy labda – a vendégek gyúrójának, Klembucz Ferencnek a „segítségével", éppen amikor Silye ziccerbe került. A játékvezetői páros nem állította meg a játékot, nem büntette két perccel a lila kispadot, nem ítélt szabaddobást a Maros-partiak javára, és a kihagyott lehetőséget követően a viharsarkiak vezethettek támadást. Igaz, már csak másodpercekig. Mindenesetre György Ferenc, a Németh Toll Makó elnök-edzője kijelentette:
– Meg kell néznünk a videófelvételt, és ha beigazolódik a gyanúnk, megóvjuk a mérkőzést.

Később már határozottan állította, megteszik a szükséges lépéseket (lapunk vasárnapi számában éppen ezért még az óvási szándékról számoltunk be), másnapra mégis meggondolta magát:
– Aludtam egyet a történtekre... Nem azon a szerencsétlen szituáción múlott, ráadásul a Kisfalvi, Péli kettős azzal indokolta döntését, hogy nem akartak akkor fütyülni, amikor a játékosunk ziccerbe került. Ezt el kellett fogadnom. Nem akarok fölösleges „tüzet" sem a két egyesület között. Hogy ezen múlhat a bennmaradásunk? Remélem, nem. Adott a feladat, nyernünk kell Csabán.

– A mérkőzésekre félretesszük a családi kapcsolatot, kötődést – mondta Klembucz Ferenc, a Békéscsaba és a magyar férfi kézilabda-válogatott gyúrója, a makói kapus, Klembucz Mónika édesapja –, de örülök, hogy jól ment a lányomnak a védés. A labda? Véletlenül gurult be. Raktam a zsákba a játékszereket és az egyik kicsúszott a kezemből, esküszöm, így történt, nem kamuzok.

– Nehéz mérkőzés volt a kapuból nézve is – árulta el Klembucz Mónika, a Németh Toll legjobbja –, de jól védekeztünk és ez megkönnyítette a dolgomat, jobban kiszűrhettem, hová érkeznek majd a lövések. A végjátékban történtekkel nem kívánok foglalkozni, bár tény, hogy számunkra a döntetlen nem jó eredmény – nyernünk kellett volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beton: a Fradit szeretik legyőzni

A első osztályú megyei csapatok igen pörgős hétvége előtt állnak. Idegenben, a fővárosban ugranak… Tovább olvasom