Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Megcsodált küzdőszellem

A közelmúltban rendezték az olaszországi Marina di Carrarában a küzdősportok világbajnokságát, amelyen a magyar válogatott 11 arany-, 8 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett, ebből a szentesi Oyama Dojo 6 aranyban, 2 ezüstben és 1 bronzban részesült.
Óriási sikert ért el az olaszországi Marina di Carrarában, 80 ország közel 5000 versenyzőjének részvételével rendezett küzdősport-világbajnokságon a szentesi Brezovai Sándor által felkészített válogatott. A 22 fős csapatból 19-en döntőztek, közülük 11-en vb-elsőséget szereztek, és a 8 ezüst mellé még 1 bronz került a nyakba. A „termelésből" alaposan kivették a részüket a full-contact küzdelmekben a kyokushin-kan karatét képviselő Kurca-parti Oyama Dojo harcosai.

A város sporthistóriájában példátlan, hogy egy klub 9 világbajnoki érmet gyűjtsön, ebből 6 arany, 2 ezüst és 1 bronz. Győztek (zárójelben a korcsoport és a település, ahol élnek): Lantos Lehel (junior, Szentes), Kurucsai Róbert (junior, Mindszent), Kurucsai Ágnes (kadet, Mindszent), Rapi Balázs (junior, Fábiánsebestyén), Bagi Alexandra (junior, Szentes), Gojdár Kamilla (kadet, Szegvár); második: Szőke Soma (gyerek, Mindszent), Simonovics Erika (junior, Derekegyház); harmadik: Győri Martin (gyerek, Szegvár).

Fotó: www.karatewt.hu
A szentesi Oyama Dojo érmesei (balról): Szőke Soma, Győri Martin (mögötte, takarva), Kurucsai Ágnes, Kurucsai Róbert, Simonovics Erika, Bagi Alexandra, Lantos Lehel, Rapi Balázs és Brezovai Sándor csapatvezető. A képről hiányzik Gojdár Kamilla. Fotó: www.karatewt.hu

– Tavaly decembertől készültünk két jelentős eseményre, a szentesi Európa-bajnokságra és az olaszországi világbajnokságra – mondta Brezovai Sándor. – Száz versenyzőből választottam ki az utazó 22-t, és bár sokat és keményen dolgoztunk együtt, mégis meglepetést szereztek. A szentesiek nem, az ő képességeikkel tisztában voltam; viszont a más városokból érkezettek is fantasztikusan szerepeltek, 5 arannyal és 6 ezüsttel egészítették ki az éremkollekciót. A full-contactban több ország szakemberei csodálták meg lányaink, fiaink harcosságát, küzdőszellemét, és kalapot emeltek előtte.

A szentesiek nem sokat pihenhetnek: szombaton Budapesten, a Sportkastélyban rendezendő shido-kan Európa-kupán bizonyíthatnak újra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilver TSE: az ország legjobbjai

Évek óta az ország első számú táncsportegyesületének számít a Szentesi Szilver TSE, amelyben 35 páros egyesületi keretek között foglalkozik a versenytánccal.
Tovább olvasom