Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Megdöglünk?

Süli Róbert jegyzete az MKB Veszprém-Pick Szeged meccsen tapasztalt "közönségzajjal" kapcsolatban.
„Mocskos szegedi, meg fogsz dögleni!" – ezt énekelte szerda este többször is a veszprémi szurkolótábor a Pick elleni rangadón. A népes, 80 fős Tisza-parti tábor értetlenül állt, és hallgatta a hazai drukkereket. Európa legsportszerűbb szurkolótábora? Ők mondják ezt magukról, ezt hangoztatják. Büszkén verik a mellüket, hogy náluk nincs jobb, szerényebb, alázatosabb, sportszerűbb.

Parancsolnak? Ez most kiverte a biztosítékot minden szegedinél. Nagy Péter olimpikon súlyemelő is ott volt a meccsen, és mint hatalmas Pick-drukker nem értette, hogy 8 és 10 gólos veszprémi vezetésnél miért kell ezt a gusztustalan szöveget énekelni. Nem egy ember, hanem több száz.

Amilyen sportszerűen indult a meccs, olyan csúnyán fejeződött be. Az „Indul a busz!" és a „Sosem lesztek bajnokok!" rigmusokat elfogadja az ember, ebben benne van az, ami a pályára is való. Vicc, tréfa, fűzge, kicsi odaszólás, ugratás.

De abban, hogy „Mocskos szegedi, meg fogsz dögleni!", nincs semmi, csak gyűlölet, uszítás és hihetetlen sportszerűtlenség, amellyel nem lehet azonosulni. Talán csak elnézést kérni érte, hogy többet ilyet nem csinálunk. Talán ez lenne a fair.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Edixe 2013. március 10. 10:33
  „Apropó: tud valaki valamit Buday sorsáról, vagy most a Pick nem tart rá igényt????”
 • 40. Edixe 2013. március 09. 22:00
  „Csak a véleményem próbálom megfogalmazni! Lehet rajta vitatkozni, bántalmazni! De gondoljunk csak bele a szegedi szurkolótábor viselkedésébe is , vagyis emlékezzünk egy kicsi! A sport ma már üzlet és nem sport.Emlékszik még valaki Buday Dani Veszprémbe való igazolásának eseményeire? Arra hogy hogyan fogadta a szegedi közönség Budayt az első veszprémi színekben pályára lépve Szegeden, ha nem akkor emlékeztetőül le írom a molinóra felírt szöveget "BUDAY ITT A LÉ A TÉT!" Budaynak egy bűne volt, hogy mivel a szerződése lejárt(így minden nevelési díj nélkül ingyen igazolhatóvá VÁLT) és a Pick akkori vezetése méltatlan szerződéssel próbálta Szegeden tartani, mi szerint Kővári Árpi akkori tejhatalmú vezető azzal kérlelte, hogy maradjon igazi szegedi lokálpatrióta!!! Hát ez szép kilátás volt számára! De ebből nem lehetett akkor sem megélni, mert egy sportolónak éveket előre kell gondolkodni megalapozni jövőjét, ja hogy akkor Buday "kisgyerek" volt 22 évesen, több válogatottsággal a háta mögött!!! Mostanra viszont ez a 32 éves sportember 7 !!!! azaz hét sportbaleseti műtéten esett át!!!!( két gerincsérv, egy bal könyök, egy jobb térd(melyben kicsi része volt Laluska Balázsnak egy hátulról elkövetett lökés esetében a kupadöntőn!, ezzel megakadályozva a 2004-es olimpiai részvételét! Buday ekkor a Veszprém játékosa volt!!!) és három (jobb) lövőkezén elvégzett vállműtét!!!!!!) Most második évét ismét Szegeden tölti ha jól tudom. A tavalyi évben jól teljesített, tudomásom szerint Lékai Máté azért igazolt el a Celjébe, mert Buday mellett kevesebb játéklehetőséget kapott! Most viszont a szerződésének második évében pontosan Buday ül rendszeresen a kispadon! Vajon miért? Ha valaki nem lát a kulisszák mögé az nehezen tud reális bejegyzést tenni!!! A lényeg: mindenképpen elítélendő a veszprémi szurkolótábor ilyetén rigmusok használata, mert ez méltatlan a sport a szó igazi értelmében sporthoz való viszonyához, de elítélendő a szegediek Buday és Nagy Laci felé intézett molinós felírat mutogatása is!!! Egyenlő mércével- ha kérhetem- a téma boncolgatását!!! ( Aki emlékszik még Nagy Laci Barcelónába igazolásának körülményeire az arra is kell hogy emlékezzen hogy a 100 milliós eladási ár valójában 200 millió volt!) Bocsánat csak visszaemlékeztem az elmúlt tíz évre, mert a Pick valami oknál fogva nem tudott megtartani egy Mezeit, Oszlánczit, Nagy Lacit, Budayt, Laluskát, Erdei Krisztiánt(aki anno egy Nyíregyházán lejátszott meccsen az időközben tragikus és rejtélyes körülmények között elhunyt Hernandeznek 7 gólt lőtt, ) és sorolhatnám tovább! De ezek elmondhatók a Veszprémre is mert ők sem tudták visszatartani Sterbiket, Dzsombát, Myrholt, Lazarovot de elég a felsorolásból! Hangsúlyozom csak a véleményemet és a rendelkezésemre álló információkat osztottam meg, mint egy kézilabdát hosszú-hosszú évek óta nyomon követő és szerető "figyelő néző" Köszönöm türelmüket!! Hajrá Pick Szeged!!!!!!”
 • 39. Ellenzéki 2013. március 01. 18:30
  „34!
  Na, akkor vegyük sorjába a dolgokat!
  Miért is nem kell felfújni?!
  Nos, nem kell itt az élté tompítani a dohoknak, és innen Szegedről nyalni a bunkó veszprémieknek!

  A kérdés adott, melyik szegedieknek kell megdöglenie?
  A szegedi kézilabdásoknak?
  A szegedi szurkolóknak?
  Vagy mindkettőnek?
  Ezt a kijelentést nagyon is komolyan kel venni, főleg azért mert Veszprémben már gyilkoltak meg sportolót, a saját kézilabdásukat!
  Így előfordulhat, hogy a vendég játékost is bántalmazzák vagy a vendé szurkolót!
  Nem felejtem el, amikor tavaly, egy dühtől, gyűlölettől eltorzult "arcú" - mást akartam írni - rárontott Tatai Petire, aki a labdáért ment a kapu, és az az mögötti labdafogó hálóhoz, és ott támadta meg a veszprémi b.dita!
  Nagyon remélem, hogy a szegedi vezetés nem lesz nyuszi, és a szükséges jogi lépéseket megteszi a kézilabda szövetség, és ha kell a rendőrség felé!
  Nem zárható ki, hogy az események kielégítik a halálos fenyegetés fogalmát, csoportosan, előre megfontolt szándékkal!

  Az igazság az lenne ha ebben a szezonban a veszprémi "nemzet elitje" csapat a hátralévő összes magyar bajnoki
  meccseit zárt kapuk mögött lenne kénytelen lejátszani!
  Azt is vizsgálni kellene, hogy a rendező klub mindent megtett e a vendég játékosok és szurkolók testi épségének biztosítása érdekében, és miért nem vezettette ki a halálosan fenyegető "szurkolóit"!

  Az biztos, hogy az én értékrendemben nem a nemzet elit csapata a veszprémi, inkább másnak nevezném!”
 • 38. toldy 2013. március 01. 17:25
  „Miértne?
  Ez nagyon rossz érv.Veszprémből egy világválogatottra való játékost vittek el.Pl:Sterbik,Dzsomba,Mirholl,lazarov stb.A meccset azok játsszák akik pillanatnyilag a klubnál vannak.Ebben viszont a veszprém a jobb,ez meglátszik a bajnokságban,BL-ben.Nincs olyan mutató melyben a Szeged lenne a jobb.Veszprémben 5 ezer néző van,Szegeden a fele sincs.Szegeden lényegesen olcsóbb a belépő,mégsem telik meg a csarnok,kivéve ha a diákoknak ingyenes a belépő.”
 • 37. Miértne? 2013. március 01. 16:38
  „Válasz: Nagylaci? Szegedi! Oszlánci? Szegedi! És sorolni a neveket , akiket Szegedről vittek el - több pénzükkel - a veszprémiek. Ennyi.”
 • 36. avarua 2013. március 01. 02:47
  „A politikusoktól tanulták...!”
 • 35. la-za 2013. február 28. 23:08
  „"Kozel sem kellene ennyire felfujni ezt az egeszet."

  Dehogynem! Ezeket kell felfújni, nem az ötletes molinókat. Ez nyiltan gyalázkodó és uszító. Ha a szegedi táborból csináltál volna ezt, akkor is így vélekednék. Ha ezek felett elsiklik a szövetség, csak azért, mert a "legsportszerűbb szurkolótábor" egy része skandálta, akkor hamarosan a kézilabdameccseken is felkészülhetünk a zárt kapukra....”
 • 34. lukrecia 2013. február 28. 22:51
  „Teny , h enekeltek hulyesegeket melyeket nem kellett volna. DE : Kozel sem kellene ennyire felfujni ezt az egeszet. Kint voltam a merkozesen kozel a szegedi B kozephez , de megsem veluk. Bent ultem a veszpremi nezok kozott, es semmi atrocitas nem ert , amikor megtapsoltam egy ket szep szegedi golt. Igaz Veszpremi golra is mondtam h szep volt.
  Tehat ezt az egeszet ti fujjatok fel ismet. Ment a szocsata mindket felnel odavissza. A szegediek is feltartott kezekkel mutogattak vegig a veszpremieknek. Talan ok miert nem a meccsel foglakoztak, es miert a cukkolassal.??? bunko emberek mindket felnel talahatoak. En beszelgetni is tudtam a veszpremi szurkolokkal, es erdekes nem szidalmazott senki. Egyebkent nem volt rossz merkozes, de abban a csarnokban a szegediek szinte sosem gyozhetnek olyan a milioje.”
 • 33. roxper 2013. február 28. 21:57
  „Az mkb a vezetőktől kezdve a játékosokon át a szurkolókig velejéig beteg, nagyképű emberek, akik visszaélnek fölényükkel, nem baj nyugodt vagyok, biztos hogy fordulni fog még a kocka és rendre alul maradnak, tavasszal meg rájönnek, hogy a final four egy álomvilág nekik, nem a valóság.”
 • 32. Roland1000 2013. február 28. 21:44
  „Ha a Veszprém vesztésre áll, akkor se énekeljenek ilyet! Ezek szurkolók? Ugyan! Mi lett az emberiségből! Mennyi <moderálva> van közöttünk, szinte hihetetlen! Az egész bandát el kellett volna vinni a rendőrségre és veszélyes fenyegetés, garázdaság miatt kihallgatni gyanúsítottként.”
 • 31. kormoska 2013. február 28. 21:39
  „A rasszizmus,a káromkodás,a másik városát gyalázó rigmusok mára teljesen elfogadottakká váltak a Magyarországi sporteseményeken!Sajnos.
  Vannak akik az otthonról hozott dühüket,munkahelyi megaláztatásukat vezetik le a meccseken!
  És még csodálkozunk azon hogy a Román-Magyar meccs zártkapus lesz?!
  Veszprém a királynék városa az egyik legszebb magyar település,az ilyen megnyilvánulások méltatlanok az ott lakókhoz.”
 • 30. tavimaszlag 2013. február 28. 20:15
  „ugyan egyre kevesebb vp-i mondja le a magyar válogatottságott, sértődött kis...! Szégyen, hogy ezeket a <moderálva> váalsztották a legsportszerűbb szurkolótábornka! Inkább a leg<moderálva>!”
 • 29. misesz 2013. február 28. 20:00
  „Szerintem ez a rigmus még mindig eltörpül a legutóbbi Magyar Kupa döntőjén tapasztaltakhoz képest. Mondanom sem kell, hogy a szegediek nemi hovatartozását hangsúlyozták, elég lelkesen és hosszú ideig, ráadásul olyan játékosokat vettek a szájukra ilyen alpári stílusban, akik a válogatottban sorozatosan bizonyítanak ország-világ előtt. Arról nem beszélve, hogy az egyikük az élete és egészsége árán is pályára lép. Na, ez már több mint felháborító és gusztustalan. Azt már nem is merem említeni, hogy különböző "tanácsokkal" látták el a saját édesanyja nemi életével kapcsolatban. Nem is csodálkozom ezután, hogy egy senkiházi, bitang játékos nagyobb tiszteletet kap, ha primitív módon bánik a magyar válogatott tagjaival. Ehhez képest, akár már meg is dögölhetünk......”
 • 28. Ellenzéki 2013. február 28. 19:28
  „Kálomista Pista!
  Most tegyél feljelentést!”
 • 27. tavimaszlag 2013. február 28. 19:20
  „de kedvesek! El mennek a <moderálva>ba! Na erre lépjen az MKSZ!!!”
 • 26. csonakos 2013. február 28. 19:18
  „24. kipkop 2013.02.28. 18:57
  Ejj ez a fagyi! Ki volt aki utcára vitte a népet, az ő népét! Ha jól tudom már ellenzékben is a megosztás, ellenségkép faragása volt a heppje. Most is épp, hogy nincs nagyobb baj ezzel a sok fizetett és határainkon túlról hozott bérbéke menetelővel!”
 • 25. baba60 2013. február 28. 18:57
  „Na itt az első feladat Bohács képviselő úrnak. Ha már egyszer valaki lett a sportvezetésben, tessék és emeljen szót, sőt nem csak szót, hanem követelje, hogy büntessék meg a veszprémi sportklubbot, úgy ahogy azok követelték már sokszor.
  A Pick klubvezetésnek pedig szintén példás büntetést kell követelni. Nagy Laci mint volt szegedi, mit szól ehhez? Vagy ő ezt meg sem hallja?”
 • 24. kipkop 2013. február 28. 18:57
  „2. csonakos 2013.02.28. 12:21
  4. bessy 2013.02.28. 12:35
  8. freeboy 2013.02.28. 13:12
  "4 éve hunyt el Marian Cozma" Ki volt akkor hatalmon? Az Önök felfogása szerint ezért viszont a szocialista kormány a, nevezetesen Bajnai Gordon a hibás! A fagyi most visszanyal!”
 • 23. vennerke 2013. február 28. 18:40
  „22,!Vadkerti az nb 1egyik leggyengébb szélsője ez tény,ezért érthetetlen volt egész szezonban,hogy Kekezovics miért a padon ült végig.Ugyanígy építette le Skaliczki Nagy Norbit is.”
 • 22. pufivadkerti 2013. február 28. 18:01
  „Az a legnagyobb baj,hogy a Veszprém-Szeged meccsek már rég nem rangadók! :( Szegeden igen, de Veszprémben semmi esély!
  Egy kérdés: Meddig kell még nézni Vadkerti kritikán aluli játékát? Egyszerűen momentuma sincs... viszont végig szövegeli a meccset! A sokat szidott Kekezovics ( én sem vagyok elájulva tőle ) kétszer annyi gólt lő, mint a kis pufi! Pedig Vadkerti 3x annyi időt tölt a pályán... Remélem, hogy jövőre nem tartják meg!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Titán ob-arany

Két aranyérem, egy hetedik hely és egy fiatal debütálása – ez a mérlege a Titán TC dobóinak a fedett pályás felnőtt országos atlétikai bajnokságon. Tovább olvasom