Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Megdöglünk?

Süli Róbert jegyzete az MKB Veszprém-Pick Szeged meccsen tapasztalt "közönségzajjal" kapcsolatban.

Süli Róbert - Délmagyarország napilap - 2013.02.28. 11:52
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
„Mocskos szegedi, meg fogsz dögleni!" – ezt énekelte szerda este többször is a veszprémi szurkolótábor a Pick elleni rangadón. A népes, 80 fős Tisza-parti tábor értetlenül állt, és hallgatta a hazai drukkereket. Európa legsportszerűbb szurkolótábora? Ők mondják ezt magukról, ezt hangoztatják. Büszkén verik a mellüket, hogy náluk nincs jobb, szerényebb, alázatosabb, sportszerűbb.

Parancsolnak? Ez most kiverte a biztosítékot minden szegedinél. Nagy Péter olimpikon súlyemelő is ott volt a meccsen, és mint hatalmas Pick-drukker nem értette, hogy 8 és 10 gólos veszprémi vezetésnél miért kell ezt a gusztustalan szöveget énekelni. Nem egy ember, hanem több száz.

Amilyen sportszerűen indult a meccs, olyan csúnyán fejeződött be. Az „Indul a busz!" és a „Sosem lesztek bajnokok!" rigmusokat elfogadja az ember, ebben benne van az, ami a pályára is való. Vicc, tréfa, fűzge, kicsi odaszólás, ugratás.

De abban, hogy „Mocskos szegedi, meg fogsz dögleni!", nincs semmi, csak gyűlölet, uszítás és hihetetlen sportszerűtlenség, amellyel nem lehet azonosulni. Talán csak elnézést kérni érte, hogy többet ilyet nem csinálunk. Talán ez lenne a fair.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12345 következő >> végére >>> 41 hozzászólás
Moderálásra küldöm 41. Edixe 2013.03.10. 10:33

Apropó: tud valaki valamit Buday sorsáról, vagy most a Pick nem tart rá igényt????

Moderálásra küldöm 40. Edixe 2013.03.09. 22:00

Csak a véleményem próbálom megfogalmazni! Lehet rajta vitatkozni, bántalmazni! De gondoljunk csak bele a szegedi szurkolótábor viselkedésébe is , vagyis emlékezzünk egy kicsi! A sport ma már üzlet és nem sport.Emlékszik még valaki Buday Dani Veszprémbe való igazolásának eseményeire? Arra hogy hogyan fogadta a szegedi közönség Budayt az első veszprémi színekben pályára lépve Szegeden, ha nem akkor emlékeztetőül le írom a molinóra felírt szöveget "BUDAY ITT A LÉ A TÉT!" Budaynak egy bűne volt, hogy mivel a szerződése lejárt(így minden nevelési díj nélkül ingyen igazolhatóvá VÁLT) és a Pick akkori vezetése méltatlan szerződéssel próbálta Szegeden tartani, mi szerint Kővári Árpi akkori tejhatalmú vezető azzal kérlelte, hogy maradjon igazi szegedi lokálpatrióta!!! Hát ez szép kilátás volt számára! De ebből nem lehetett akkor sem megélni, mert egy sportolónak éveket előre kell gondolkodni megalapozni jövőjét, ja hogy akkor Buday "kisgyerek" volt 22 évesen, több… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 39. Ellenzéki 2013.03.01. 18:30

34!
Na, akkor vegyük sorjába a dolgokat!
Miért is nem kell felfújni?!
Nos, nem kell itt az élté tompítani a dohoknak, és innen Szegedről nyalni a bunkó veszprémieknek!

A kérdés adott, melyik szegedieknek kell megdöglenie?
A szegedi kézilabdásoknak?
A szegedi szurkolóknak?
Vagy mindkettőnek?
Ezt a kijelentést nagyon is komolyan kel venni, főleg azért mert Veszprémben már gyilkoltak meg sportolót, a saját kézilabdásukat!
Így előfordulhat, hogy a vendég játékost is bántalmazzák vagy a vendé szurkolót!
Nem felejtem el, amikor tavaly, egy dühtől, gyűlölettől eltorzult "arcú" - mást akartam írni - rárontott Tatai Petire, aki a labdáért ment a kapu, és az az mögötti labdafogó hálóhoz, és ott támadta meg a veszprémi b.dita!
Nagyon remélem, hogy a szegedi vezetés nem lesz nyuszi, és a szükséges jogi lépéseket megteszi a kézilabda szövetség, és ha kell a rendőrség felé!
Nem zárható ki, hogy az események kielégítik a halálos fenyegetés fogalmát, csoportosan, előre megfontolt… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 38. toldy 2013.03.01. 17:25

Miértne?
Ez nagyon rossz érv.Veszprémből egy világválogatottra való játékost vittek el.Pl:Sterbik,Dzsomba,Mirholl,lazarov stb.A meccset azok játsszák akik pillanatnyilag a klubnál vannak.Ebben viszont a veszprém a jobb,ez meglátszik a bajnokságban,BL-ben.Nincs olyan mutató melyben a Szeged lenne a jobb.Veszprémben 5 ezer néző van,Szegeden a fele sincs.Szegeden lényegesen olcsóbb a belépő,mégsem telik meg a csarnok,kivéve ha a diákoknak ingyenes a belépő.

Moderálásra küldöm 37. Miértne? 2013.03.01. 16:38

Válasz: Nagylaci? Szegedi! Oszlánci? Szegedi! És sorolni a neveket , akiket Szegedről vittek el - több pénzükkel - a veszprémiek. Ennyi.

Moderálásra küldöm 36. avarua 2013.03.01. 02:47

A politikusoktól tanulták...!

Moderálásra küldöm 35. la-za 2013.02.28. 23:08

"Kozel sem kellene ennyire felfujni ezt az egeszet."

Dehogynem! Ezeket kell felfújni, nem az ötletes molinókat. Ez nyiltan gyalázkodó és uszító. Ha a szegedi táborból csináltál volna ezt, akkor is így vélekednék. Ha ezek felett elsiklik a szövetség, csak azért, mert a "legsportszerűbb szurkolótábor" egy része skandálta, akkor hamarosan a kézilabdameccseken is felkészülhetünk a zárt kapukra....

Moderálásra küldöm 34. lukrecia 2013.02.28. 22:51

Teny , h enekeltek hulyesegeket melyeket nem kellett volna. DE : Kozel sem kellene ennyire felfujni ezt az egeszet. Kint voltam a merkozesen kozel a szegedi B kozephez , de megsem veluk. Bent ultem a veszpremi nezok kozott, es semmi atrocitas nem ert , amikor megtapsoltam egy ket szep szegedi golt. Igaz Veszpremi golra is mondtam h szep volt.
Tehat ezt az egeszet ti fujjatok fel ismet. Ment a szocsata mindket felnel odavissza. A szegediek is feltartott kezekkel mutogattak vegig a veszpremieknek. Talan ok miert nem a meccsel foglakoztak, es miert a cukkolassal.??? bunko emberek mindket felnel talahatoak. En beszelgetni is tudtam a veszpremi szurkolokkal, es erdekes nem szidalmazott senki. Egyebkent nem volt rossz merkozes, de abban a csarnokban a szegediek szinte sosem gyozhetnek olyan a milioje.

Moderálásra küldöm 33. roxper 2013.02.28. 21:57

Az mkb a vezetőktől kezdve a játékosokon át a szurkolókig velejéig beteg, nagyképű emberek, akik visszaélnek fölényükkel, nem baj nyugodt vagyok, biztos hogy fordulni fog még a kocka és rendre alul maradnak, tavasszal meg rájönnek, hogy a final four egy álomvilág nekik, nem a valóság.

Moderálásra küldöm 32. Roland1000 2013.02.28. 21:44

Ha a Veszprém vesztésre áll, akkor se énekeljenek ilyet! Ezek szurkolók? Ugyan! Mi lett az emberiségből! Mennyi <moderálva> van közöttünk, szinte hihetetlen! Az egész bandát el kellett volna vinni a rendőrségre és veszélyes fenyegetés, garázdaság miatt kihallgatni gyanúsítottként.


41 hozzászólás12345 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...