Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Megint a négy közé vágyik a Szeviép-Szeged

Tegnap megkezdte az új bajnokságra való felkészülését a Szeviép-Szeged első osztályú női kosárlabdacsapata.
Donkó Orsolya edző az első tréningen megjelent tizenegy játékossal kíméletes volt.

– Ez természetesen nem lesz így a továbbiakban, de most a hosszú nyári szünet miatt nem lehetett egyből belevágni a közepébe. Az előkészületi mérkőzésekig hetente tíz edzést tervezek, amelynek minősége segítőim, Vladimír Bankovics erőnléti és Fürész Emőke másodedző jóvoltából is különbözni fognak a korábbiakétól. Fel kell készülni arra az erőltetett menetre, amely október elsejétől egészen karácsonyig vár a csapatra. A nemzetközi kupák beindulásával ugyanis rendszeresen hetente kétszer kell pályára lépnünk – mondta Donkó.

Szakács (labdával) vidáman kezdte meg a felkészülést új csapatában, a Szeviépben. Fotó: Karnok Csaba
Szakács (labdával) vidáman kezdte meg a felkészülést új csapatában, a Szeviépben. Fotó: Karnok Csaba

A játékosértekezleten elhangzottakat Domokos Mihály ügyvezető elnök tolmácsolta.
– A klubvezetés a csapat elé az 1–4. hely valamelyikének megszerzését tűzte elérendő célként, azonban nagyon szomorúak lennénk, ha csak az alsó helyet sikerülne megszereznünk. A Sopron és a Pécs nem csupán anyagilag, hanem játékosállomány vonatkozásában is előttünk jár. A nemzetközi kupában a tavalyihoz képest előrébb szeretnénk jutni.
Egyébként az eddigi öt játékoshoz – Kmézics Diána (Szolnok), Németh Bernadett (Sopron), Szakács lldikó (Győr), Pusztai Sára (BEAC), Vincze Viktória (BSE) – szeretnénk még egy idegenlégióst leigazolni. Ezen a téren egy amerikai játékos megszerzéséért biztatók a tárgyalásaink.
Az első tréningen hiányzók is voltak: az ukrán Zserzserunova és a bolgár Tomova országuk válogatottjában Eb-selejtezőre készülnek. Németh sérülten érkezett vissza a válogatottból, jelenleg gyógytornára és különböző kezelésekre jár, míg Russai Petra és Fürész a nyáron talp-, illetve térdműtéten esett át. A vezetőedző éppen ezért a juniorból a tehetséges Tóth Noémit hívta meg az első csapat edzéseire. A tréner ezután elsorolta a felkészülés főbb állomásait.

– Az egyhangúság elkerülésére változatos felkészülési programot állítottunk össze. Nem csupán a sportcsarnokot, hanem az uszodát és a Felső Tisza-parti stadion atlétikai pályáját is igénybe vesszük. Az erőltetett őszi menetet csakis sokoldalúan felkészített játékosokkal tudjuk eredményesen megvívni. A bajnoki rajtig több tornán is szerepelünk. Szeptember 12–14. között Szekszárdon a Sió-kupán veszünk részt, ezután 19-én és 20-án Sopronban két mérkőzést vívunk. Szeptember 26-tól 28-ig pedig a Göcsej-kupa indulói között leszünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrára indult a Pick csapata

Vladan Matics edző együttese tegnap lapzártánk után a várpalotai polgármester meghívására hírverő… Tovább olvasom