Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Megint csúszik az NB II-es rajt

A Magyar Labdarúgó Liga úgy döntött, hogy az NB II második tavaszi fordulóját is elhalasztja. Amennyiben az időjárás, valamint a pályaviszonyok megengedik, a Makó FC március 19-én 15 órakor fogadja a Karcag együttesét.
2005. november 20-án az Orosháza ellen vívta legutóbbi tétmérkőzését a Makó FC NB II-es labdarúgócsapata. A zöld-sárgák 1–1-re végeztek az Erdei Ferenc téri sporttelepen, méghozzá úgy, hogy Hadár Attila góljával a 76. percben egyenlítette ki hátrányát. Azóta már majdnem négy hónap telt el. Négy nagyon hosszú hónap. Biztosan van olyan drukker, aki szereti nézni kedvenceik edzését, felkészülési mérkőzését, de a többséget természetesen a bajnoki érdekli. Pontosabban csak érdekelné, mert a Magyar Labdarúgó Liga döntése értelmében, az első után a hét végére tervezett második tavaszi fordulót is elhalasztják a pályák használhatatlansága miatt.

Szűcsről lemondtak

A tehetséges Szűcs Dániel az NB I/B-ben meghatározó játékosa volt a Makónak. Az elmúlt nyáron Svédországba, az ottani harmadik ligába igazolt. Mivel arrafelé csak május elején kezdődik a bajnokság, a Maros-partiak április végéig kölcsön akarták venni. Az élet, pontosabban egy porcsérülés azonban közbe szólt, a műtét előtt álló középpályás szolgálatairól így kénytelen volt lemondani a zöld-sárga alakulat. Ez volt a rossz hír, a jó meg az, hogy a részleges bokaszalag-szakadáson átesett Nyúl Gábor mégsem igazolt el, marad Takács Zoltán gárdájában.

– Két hete készülünk a rajtra, mindhiába – mondta egy nagy sóhajtás közepette Ménesi Gábor, a Makó FC elnöke. – A legrosszabb az egészben, hogy a környéken nem tudunk normális edzőmeccset lekötni, hiszen az NB II-es, NB III-as gárdák már mind foglaltak. Egy hete is így jártunk, jobb híján magunk között játszottunk, de ez a megoldás messze volt az ideálistól. Amennyiben megint hoppon maradunk, újfent csak egymás ellen focizunk.

Az egyesület vezetője természetesen nem örül az újbóli halasztásnak, ugyanakkor elismeri, annak semmi értelme nem lett volna, hogy beüljenek a buszba, felutazzanak Pestre, az ESMTK-hoz, aztán dolgavégezetlenül hazatérjenek.

– De az sem lenne megoldás, hogy a fordulóból mondjuk lejátszanak három találkozót, négyet pedig elhalasszanak – egészítette ki mondandóját Ménesi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportágak széles tárháza Újszegeden

Igazi új otthonra leltek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a két sportág hívei. A Derkovits… Tovább olvasom