Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Megint utazik a Pick

Az elmúlt hétvégi érsekújvári tornagyőzelem után ma ismét útra kel a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-parti együttes egy mérkőzés erejéig a székelyudvarhelyi meghívásnak tesz eleget.
Mint ismert, eddig két játékos – Bartók Csaba és Ilyés Ferenc – is Székelyudvarhelyről került a Pick Szegedbe. Az erdélyi kisváros vezetői már évek óta hírverő mérkőzésre hívják a Tisza-parti sztárgárdát, amely most tesz ennek.

– A legnagyobb gondom, hogy két nap megy el az utazásra, s akkor nem tudunk edzeni, de valahogy majd csak megoldom a helyzetet – mondta Kovács Péter edző, aki még néhány mondat erejéig visszatért az érsekújvári torna tapasztalataira is: – A szlovák játékvezetők sajátos ítéletei folytán a csapatépítés mellett legalább tudtuk gyakorolni az emberhátrányos játékot is. Tőlünk ugyanis annyit állítottak ki, mint az egész tornán részt vevő együttesekből összesen. Szerencsére sikerült a velünk szemben támasztott igényeknek – csapatépítés és eredményesség – maximálisan megfelelni. Lehetőségem nyílt a csapat összetételén változtatni, így kipróbálhattam a Lendvay, Ilyés, Bakos formációt, vagy a Lendvay, Djurkovics, Perunicsics felállást. Ezen túl többször variáltam a szélső és átlövőpárokat is.

Kovács Péter elmondta, hogy maradéktalanul a csapat védekezésével volt elégedett az érsekújvári négy mérkőzésen, de a kapusok teljesítménye messze elmaradt az elvárttól.

– A védekezésünk hatékonyabb lett, s ha Mezeivel és Herberttel kiegészül a csapat, akkor ez még erősebb lesz. Számomra öröm, hogy Andjelkovics válla rendbe jött. Azt tapasztaltam, hogy Perunicsics és Krivokapics még keresi a helyét a csapatban. Bakos bebizonyította, hogy ügyes játékos, Lendvay pedig a gárda erőssége lehet – jelentette ki a szakember.

A Pick Szeged ma reggel elindul Székelyudvarhelyre, ahol a megérkezés után edzést tart Kovács Péter. Szerdán este pedig összeméri erejét a házigazdák második ligás együttesével. A csapat csütörtökön érkezik vissza Szegedre, de nem sokáig marad itthon, hiszen mához egy hétre már Dobojba utazik, ahol rangos pénzdíjas nemzetközi torna résztvevője lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornagyőztes lett a Pick Szeged

A szlovákiai Érsekújváron veretlenül nyerte a nagy nemzetközi tornát a Pick Szeged kézilabdacsapata.… Tovább olvasom