Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Megkezdődött az evezősök országos bajnoksága

Tegnap a szegedi Maty-éri olimpiai centrumban megkezdődött az evezősök országos bajnoksága. A hőség miatt módosították a lebonyolítás rendjét, valamint a Démász-Szegedi VE kétszeres vb-elsője, Haller Ákos erőkímélés miatt visszalépett az egypárevezősök számától.
Tegnap a szegedi Maty-éri olimpiai centrumban megkezdődött az evezősök országos bajnoksága. A hőség miatt módosították a lebonyolítás rendjét, valamint a Démász-Szegedi VE kétszeres vb-elsője, Haller Ákos erőkímélés miatt visszalépett az egypárevezősök számától. A felnőtteknél a szegediek az első nap aranyérem nélkül maradtak.

A hőség elviselhetetlen. Még a vízi sportokat űzőknek is. Mert a versenyzők nem lubickolnak, hanem keményen megdolgoztatják az izmaikat. Az evezősök sem azért érkeztek Szegedre, a Maty-éri olimpiai centrumba, hogy napozzanak. Hanem hogy minél több érmet – lehetőleg aranyat – gyűjtsenek maguknak, és nem utolsósorban klubjuknak. Ehhez pedig meg kellett feszülniük már tegnap, amikor az országos bajnokság első napjainak futamait rendezték. A Magyar Evezős Szövetség tekintettel volt a sportolókra, és úgy döntött, félórával hamarabb kezdi meg reggel az előfutamokat, a délutáni döntőket pedig egyórás csúszással indították el.

Korán kiderült, egy nagy név hiányzik majd a felnőtt mezőnyből. De csak ezen a napon. A Démász-Szegedi VE kétszeres világbajnok evezőse, Haller Ákos négy számban nevezett az ob-n. Ebben az iszonyatos, trópusi melegben embert próbáló feladatra vállalkozott, ám ő és a klub szakemberei is belátták, nincs értelme agyon gyötörni a kiválóságot. Így aztán a tegnapi egypárevezős számot kihagyta a szegediek olimpiai ötödikje. Az ob további versenyeiben azonban ott lesz, így kétpárban, négypárban és a nyolcasban is.

Dani Zsoltnak még várnia kell a 30. ob-aranyérmére. A Démász-Szegedi VE felnőttjeinek edzője (a teljesség kedvéért a miniké és tanulóké Bélai Ágnes, az ifiké és serdülőké Szierer János) ugyanis eddig huszonkilenc elsőségnél jár. És a kormányos kettesük Labancz Attilával, valamint a kormányos Miklós Róberttel ezúttal is favorit volt, ám végül lecsúsztak az elsőségről. Ötéves szegedi veretlensége szakadt meg ezzel ennek a számnak.

Dani azért még javíthat az ob további napjain, amelynek a mai programja annyiban változik, hogy egy órával hamarabb (7.30-kor) kezdődnek reggel a selejtezők, ugyanennyivel később pedig (14 órától) a döntők.


Szegedi érmesek

A Démász-Szegedi VE versenyzőinek dobogós eredményei. Felnőttek, férfiak, egypár: 5. Kitka Gergely. Kormányos nélküli kettes: 2. Tari János, Márton Gábor. Kormányos kettes: 2. Dani Zsolt, Labancz Attila, korm.: Miklós Róbert. Könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesek: 3. Démász-Szeged (Sipos Ede, Csatlós Máté, Szentkereszti Márton, Csonka Csaba). Nők, egypár: 3. Kónya Aliz.
Ifjúságiak, férfiak, egypár: 2. Dumitrás István. Kormányos nélküli kettes: 2. Lele László, Bakacsi Norbert. Kormányos kettes: 1. Radics Bence, Kiss V. Bence, korm.: Kicska B. Nők, egypár: 2. Tancsik Judit. Kormányos nélküli kettes: 3. Dinnyés Eszter, Maróti Mónika. Könnyűsúlyú egypár: 3. Balázs Réka.
Serdülők, férfiak, kormányos négypár: 1. Démász-Szeged (Fehér Szabolcs, Pozsár Bence, Radics Bence, Matyasovszki Dániel, korm.: Kicska Bence).
Minik, fiúk, egypár: 1. Baka Sándor (14 éves), 2. Gulácsi Balázs, Priváczi Ákos (mindkettő 13 évesek), Garai Róbert (14 éves).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új edző irányítja a szakmai munkát az SZTE-Szedeáknál

Új edző irányítja a szakmai munkát az SZTE-Szedeák NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapatánál. A… Tovább olvasom