Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Meglepetés iskolagyűlés Feróval és Körtével

Szeged - Péntek délelőtt Fero Sulc és Vadkerti Attila a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában járt. Serfőző Krisztián 4. b osztályos tanulót lepték meg ajándékkal, aki egy fogalmazást írt a szlovák válogatott játékosról.
Szabó Anikó, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola 4. b osztályfőnöke hetekkel ezelőtt feltette a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának honlapjára egyik diákjának, Serfőző Krisztiánnak a fogalmazását. A tanulóknak A csata hőse címmel kellett dolgozatot írniuk. Ekkor még nagy hó volt Szegeden, így a tanárnő is úgy gondolta, hogy legtöbben erről írnak majd, ehhez kapcsolják a fogalmazást.

Meglepetés iskolagyűlés Feróval és Körtével. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Krisztián nem ezt tette, hiszen kint járt a Pick Szeged–Tatabánya bajnoki mérkőzésen, és a kilenc gólig jutó Frantisek Sulcról írt. Az írásból is kiderül, hogy nagy kedvence a Tisza-parti csapat gólvágója.
A kétszeres magyar bajnok felvette a kapcsolatot az iskolával, az osztályfőnökkel. Teljes titokban megszervezte, hogy Krisztián találkozzon kedvencével, Fero Sulccal.

Pénteken a nagyszünetben az egykori szlovák válogatott játékos a csapatkapitány, Vadkerti Attila társaságában érkezett a suliba. A tanulók semmit sem tudtak, a nagy- szünet előtti jelzőcsöngetéskor rendkívüli iskolagyűlésre hívták őket az aulába. A gyerekek felsorakoztak, az elsősöktől a nyolcadikosokig mindenki kíváncsian várta, hogy mi történhet, hiszen Sulc és Vadkerti egy kis szobában várakozott.
A gyors létszámellenőrzés után Balogh Eszter köszöntötte a gyerekeket, elmondta, hogy egy diáktársuk, Serfőző Krisztián dolgozatot írt, amit egy ötödikes kislány fel is olvasott nekik. Krisztián ekkor már kint állt a többiekkel szemben, kérdően nézett, hogy most ez miért olyan nagy dolog? Még ekkor sem sejtettek semmit a fiatalok.

Meglepetés iskolagyűlés Feróval és Körtével. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Farkas Aranka testnevelő tanár – Pick-mezben és bérlettel a nyakában – vette át a mikrofont, és szólította „pályára" Frantisek Sulcot és Vadkerti Attilát.

A gyerekek hatalmas tapssal köszöntötték a két játékost, Krisztián tágra nyílt szemmel figyelte nagy kedvencét, Fero Sulcot, aki egyből átölelte. Gyorsan kiderült, hogy Sulc barátnője révén olvasta a kis dolgozatot, és nagyon tetszett neki. Krisztián elárulta, hogy kézilabdázik, a Pick utánpótláscsapatában balátlövő, és kedvence Fero Sulc. Naptárt, pólót, autogramkártyát kapott a játékosoktól, akik alig tudtak szabadulni a hatalmas tömegből. A gyerekek megrohamozták őket, mindenki aláírásra vadászott. A végén zúgott a „Pick Szeged", a nyolcadikos fiúk
– nekik pénteken elárulták, hogy két válogatott kézilabdás is érkezik az iskolába – verték a dobon az ütemet, lengették a Pick-sálat.

Meglepetés iskolagyűlés Feróval és Körtével. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Nagy meglepetés volt ez a nagyszünetbeli rendkívüli iskolagyűlés a gyerekeknek, Krisztiánnak. Nagy élménnyel gazdagodtak, de a két játékos, Fero Sulc és Vadkerti Attila is sokáig emlékszik majd erre, mert hihetetlen szeretetet kaptak, őszinte rajongást, amiért érdemes sportolniuk, ami motiválhatja őket, mert mindketten igazi példaképek.

Olvasóink írták

  • 1. Ányez 2012. március 24. 09:40
    „De jó! :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai kupa Szentesen

A női vízilabda OB I négy élcsapatának kitalált olimpiai kupa ma startol Szentesen. Tovább olvasom