Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Megmutatnák, hogy van futballunk

Labdarúgás, Telki - Július 19-étől hazánkban rendezik az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot. A tornára készülő bő magyar keretben három Csongrád megyei játékos, a szegedi Leindler Domonkos és Forgács Dávid, valamint a kisteleki Zsótér Donát kapott helyet. Szeretnék megmutatni a magyar közönségnek, hogy érdemes kimenni a meccseikre.
Bár a világ jelenleg a futball-vb lázában ég, nekünk, magyaroknak az is fontos, hogy július 19. és július 31. között hazánkban rendezik az U19-es Európa-bajnokságot. A nyolccsapatos tornának négy város ad otthont, a felcsúti Pancho Arénában, a pápai Perutz Stadionban, a győri ETO Parkban és a budapesti Szusza Ferenc Stadionban lesznek meccsek.

Leindler Domonkos.
Leindler Domonkos.  Fotók: DM, mlsz.hu

A program

A torna beosztása, A csoport: Magyarország, Ausztria, Portugália, Izrael, B csoport: Bulgária, Németország, Ukrajna, Szerbia.
A magyar érdekeltségű meccsek, július 19., szombat, 18.30, Budapest: Magyarország–Ausztria, július 22., kedd, 20.30, Felcsút: Magyarország–Portugália, július 25., péntek, 18, Budapest: Izrael–Magyarország. Elődöntők: július 28., hétfő, 18 vagy 21, Felcsút; július 28., hétfő, 18 vagy 21, Budapest. Döntő: július 31., csütörtök, 19, Budapest.
A tornára 16 mezőnyjátékosból és 2 kapusból álló keretet hirdet majd Mészöly Géza szövetségi edző. A csapatba jó esélye van bekerülni a 25-ös bő névsorban szereplő három Csongrád megyei játékosnak, a szegedi Leindler Domonkosnak és Forgács Dávidnak, valamint a kisteleki Zsótér Donátnak is.

– Nem számítok első számú kapusnak, de a keretben alapember vagyok, az összetartások nagyján részt vettem. Jó érzés, hogy számítanak rám, és ha megkapom a lehetőséget, élek majd vele – mondta a 19 éves Leindler, aki tavaly Szolnokon szerepelt. – Hogy mennyi esélyünk lehet? Szerintem a csoportból továbbjutunk, mivel egyik ellenfelünk sem ismeretlen, tavaly például a portugálok és az izraeliek ellen is én védtem felkészülési meccsen. Ha pedig már ott vagyunk a legjobb négy között, bármi megtörténhet – fogalmazott, majd hozzátette, a szerbek és a németek lehetnek a legnehezebb ellenfelek.

– Szerintem is reális a négy közé jutás, de a végső győzelemre is alkalmas a válogatottunk – folytatta Forgács Dávid, az olasz Atalanta 18 esztendős védője. – Itt már nincsenek gyenge csapatok, mégis, ha egyet kell kiemelni, akkor a szerbeket mondanám a legerősebbnek. Nagyon bízom benne, hogy hazai környezetben sok szurkolónk lesz, és ezt az előnyt kamatoztatni is tudjuk. Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy igenis létezik a magyar foci, és érdemes nekünk drukkolni.

Forgács Dávid.
Forgács Dávid. Fotók: DM, mlsz.hu

– Nagyszerű érzés egy évvel fiatalabbként ott lenni a keretben, bízom benne, hogy az Eb-n is szerepet kapok – mondta Zsótér Donát, a Videoton 18 éves középpályása. – Az U17-es korosztályban tavaly a svédek ellen az utolsó percben kapott gól miatt maradtunk le a nyolcas döntőről. Az akkor fájdalmas volt, de most itt a lehetőség a javításra. Feldobja a csapatot, hogy itthon játszhat, így nem csak a csoportból való továbbjutás a célunk, hanem a még ennél is jobb szereplés – árulta el.

Zsótér Donát.
Zsótér Donát. Fotók: DM, mlsz.hu

A küzdelem pedig nem csupán az érmekért megy: a tornáról a legjobb hat csapat kijut a 2015-ös U20-as világbajnokságra is, amelyet Új-Zélandon rendeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek Sukorón

Sukorón rendezték a kajakosok, kenusok diákolimpiáját, egyben a Szabó Ferenc-emlékversenyt. Tovább olvasom