Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Megmutatta oroszlánkörmeit a Taylor&Nash

Az elmúlt nyáron megerősödött Taylor&Nash Universitas Szeged női pólócsapata sikeres évadon van túl: a magyar kupában ezüstérmes lett, a bajnokságban a legutóbbi hatodik helyről a negyedikre lépett előre.
Nagy dobásra készült a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapata. A gárda, miután kétszer megnyerte az OB I/B-t, majd az előző idényben a hatodik helyen zárt az élvonalban, a vezetőség jelentős igazolásokkal az elithez való közelítést tűzte ki célul.

– Azt gondolom, a csapat teljesítette a tervet, felzárkóztunk a három nagy, a Dunaújváros, a Szentes és az Eger mellé – magyarázta a szegediekhez az elmúlt augusztusban érkezett mesteredző, Godova Gábor. – Emellett az is a küldetésünk volt, hogy Szegeden és az országban még jobban ismerjék meg a női pólócsapatunkat. Ennek érdekében sikerült olyan neves játékosokat leigazolni, mint például Drávucz Rita vagy Tóth Ildikó.

Godova vezetésével az együttes maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nem várt sikerek is születtek, mint például a magyar kupában szerzett ezüstérem.

– Arra az eredményre nagyon büszkék vagyunk, a fináléba vezető úton kivertük az Egert, a BVSC-t, és a döntőben is közel voltunk a Szentes legyőzéséhez – folytatta a tréner. – A bajnokságban is megmutattuk az oroszlánkörmeinket, az egy éve a csapat előtt végzett BVSC-t magunk mögé utasítottuk, és a nagy hármassal is szoros meccseket játszottunk, a sorozatban harmadszor harmadik, a szisztematikus építkezést már esztendőkkel korábban elkezdő Egert le is tudtuk győzni.

Godova Gábor szívesen folytatná a munkát a csapattal.  Fotó: Schmidt Andrea
Godova Gábor szívesen folytatná a munkát a csapattal.
Fotó: Schmidt Andrea

A jó szereplés nem tette elégedetté Godova Gábort.

– Az élsportban dolgozók – köztük természetesen én is – mindig nyerni akarnak. Amiatt lehet némi hiányérzetem, hogy akadt egy-két olyan mérkőzésünk, amelyen a teljesítményünk elmaradt a korábban megszokottól. Amúgy pedig a negyedik helyünk reálisnak mondható; ha azt veszem, hogy az alapszakaszt és a középszakaszt is ebben a pozícióban fejeztük be, akkor a helyosztó után sem szabad keseregnünk. Más kérdés, hogy mennyivel szebb lett volna érmet nyerni.

Klubszinten a felnőtt-idény ugyan véget ért, de az edzések nem fejeződtek be, az ifjúsági bajnokságban még folytatódik a pontvadászat, a Szeged fiataljai közül többen érdekeltek még ebben a sorozatban.

Jövőkép

A mesteredző nem tudott arra a kérdésünkre válaszolni, hogy milyen változás várható a keretben.

– Egyelőre még nem tudok semmit mondani a jövőt illetően, a klub vezetése a hónap végére ígért tájékoztatást. A cél természetesen az előrelépés lenne, ennek viszont csak akkor van, lehet realitása, ha biztos anyagi háttér áll rendelkezésre. Amennyiben a körülmények megfelelők maradnak, akkor szívesen folytatnám a csapattal az elmúlt nyáron elkezdett munkát – nyilatkozta Godova Gábor.

Húzták a csapatot

Godova Gábor szerint a Taylor&Nash Universitas Szegedből az évadban a két válogatott, Drávucz Rita és Tóth Ildikó nyújtotta a legjobb teljesítményt.

– A jó szereplésünkben, az előrelépésünkben elévülhetetlen az érdemük – mondta az edző. – Ha nincsenek, lényegesen sebezhetőbbek lettünk volna. Húzóerőként is szerepeltek, szerencsére mindig voltak olyanok, akik felnőttek melléjük, csatlakoztak hozzájuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világcsúcsokat ígérnek a búvárúszók a vb-re

Több mint húsz versenyzővel a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában edzőtáborozik a magyar búvárúszó-válogatott. Tovább olvasom