Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Megoldás Janics-ügyben: férje megkaphatja a szerb állampolgárságot

Szeged - Az egyetlen ismert lehetőség arra, hogy Douchev-Janics Natasa Szerbia színeiben indulhasson a világeseményeken, ha a bolgár férj, Andrian Douchev megkapja a szerb állampolgárságot. A hírek szerint a szerbek gőzerővel dolgoznak ezen a megoldáson.
Natasa gyermekével. Fotó: Schmidt Andrea
Natasa gyermekével.
Fotó: Schmidt Andrea
Fizetés, avagy törlesztés nem történt, a férj azonban magabiztos, és azt mondja: biztos, hogy jövőre Douchev-Janics Natasa szerb színekben indul. Az ügy, a háromszoros olimpiai bajnok vissza(haza)költözése Szerbiába ugyanott tart, ahol egy hónapja: a szerbek nem fizették ki október vége után november végén sem az úgynevezett felkészülési támogatást, a 150 ezer eurót, így a magyar szövetség nem adta ki a versenyzési engedélyét.

– Szerintem csak egy lehetőség van: mégpedig ha Andrian Douchev megkapja a szerb állampolgárságot. Az ICF szabályzata azt mondja, ha más ország állampolgárával valaki házasságot köt, akkor annak a nemzetnek a színeiben versenyezhet tovább anélkül, hogy külön ki kellene kérni a volt nemzettől a sportolói engedélyt. Nem tudom elképzelni, hogy ez ne menne gyorsan Szerbiában a háromszoros olimpiai bajnok esetében. Nekünk három évbe telt, amíg Natasa magyar állampolgárságot kapott, igaz, előtte nem volt olimpiai bajnok. Az biztos, hogy ha valakit honosítani szeretnénk, rengeteg ügyintézés szükséges – nyilatkozta Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE igazgatója.

Információink szerint a szerbek gőzerővel intézik Andrian Douchev honosítását, azaz igazak lesznek a férj belgrádi egyetemen elmondott szavai: Natasa 2013-ban is versenyez.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. adamantium 2012. december 06. 22:55
  „47. TUTI 2012.12.05. 13:54
  a saját elméletedbe buksz bele. ott van pl kína, ott növekszik a gazdaság, óriási pénzt öltek a sportba és ki nyerte a legtöbb aranyat az olimpián? ne félj india is megjelenik előbb utóbb ott az élen.
  korea és japán is költ rendesen a sportra
  magyarország csak volt kivétel, mint látjuk nincs pénz emiatt nem is lesznek bajnokaink (mert elmennek), ha meg nem lesznek bajnokaink akkor nem lesznek szponzorok, a kevés pénz miatt meg nem lesz felszerelés”
 • 47. TUTI 2012. december 05. 19:11
  „Kicsit lassabban.. ;)”
 • 46. Szabo82 2012. december 05. 14:50
  „TUTI - Tehát a mérleg a következő: le a kajak-kenuval, mindenki utálja. (Igaz, eredményeket produkál, de az nem számít.) A gyerekek úgyis a kézilabdát választják, az sokkal népszerűbb, és fillérekből kijön. (Télen meg majd a szobában játszanak, mert ugye a terembérlet és a fűtés az nem számolódik a költségek közé.) És amúgy is, minek nekünk annyi arany, Korea és India is másra költi a pénzét. (Tehát nyugodt szívvel elkapálhatjuk azokat a sportokat, amelyek aranyat hoznak.)
  Azt hiszem, alapvetően rossz a hozzáállás. Ez a balhé szégyen az egész sportra nézve, nem lehet így viselkedni. Ugyanakkor büszkéknek kell lennünk az élvonalbeli sportolóinkra akkor is, ha nem tömegsportban jeleskednek. (Mégis hányan választják a hosszútávúszást a fiatalok közül???? De ettől még büszkék vagyunk az aranyérmesünkre, és gondoljunk csak bele, folyó van, már csak egy fürdőruci kell, milyen szuper!) És még mindig probléma, hogy olyan sportok visznek el egy csomó pénzt, amelyek még eredményt sem hoznak. Ez aztán az igazi rossz befektetés.”
 • 45. TUTI 2012. december 05. 13:54
  „adamantium nincs igazad... :) Teljes hablaty...:)
  Ha igazad lenne, akkor nyilván a koreaiak és japánok arra költenének és
  nem másra. Nézd ott van India. Eleg szépen növekszik maga és a növekszik a GDP-je,
  de miért nem aranyra költenek??? :) Mert nem hülyék!
  Bar valóban van korreláció az érmek és GDP között, de Mo ebből a kivétel.
  Eppen ezt sirjuk! Ilyen alacsony GDP-vel nagyon is drága ennyi érem. Túl súlyos az ár!!! :(”
 • 44. DMagóg 2012. december 05. 12:19
  „44.adamantium 2012.12.05. 11:10!
  Vitatkoznék, de tény, hogy mindenkinek adva a lehetőség, hogy olimpiai bajnok legyen!
  Más kérdés, hogy kiket favorizálnak szponzorációval, kiket lehetetlenítenek el. Sportágakra is igaz! Mocskos haszonszerzés!”
 • 43. ráérő 2012. december 05. 12:15
  „Az volt számomra inkább kissé furcsa amikor Magyarországra jött.
  Köszönjük amit választott "hazájáért" tett.Viszlát....
  Azt hogy egy szerb vissza megy szerbiába ebben mi a természet ellenes?
  Puskás is vissza jött a spanyoloktol,ha késve is...”
 • 42. adamantium 2012. december 05. 11:10
  „32. szi201247 2012.12.04. 20:29
  elég sötét vagy te közgázból.
  amit ráköltött az állam (az egyébként elég kevés, mert a nagy pénz a szponzoroktól jött) az 100 szor megtérült amikor megnyerte azt a sok érmet, csak minimálisan kellene elgondolkodni egy olimpiai arany gazdasági hatásain és akkor rájönnél, hogy az igencsak jó befektetés, nem hiába vásárolnak országok nagy pénzen olimpiai éremre esélyes sportolókat. tehát ne aggódj, igencsak pozitívban van a magyar álla janics natasával. az életjáradék meg a nyugdíja, az is jár neki”
 • 41. Fri 2012. december 05. 10:21
  „GyTeam 21. egyetértek Veled, valahogy n is így érzem, hogy Janics nem áll dobogón, legalábbis a legfelsőn, többé. Kár, hogy így lejáratja magát, mert nem a szép győzelmeire, hanem erre a cirkuszra fognak vele kapcsolatban emlékezni, és ebben sajnos nevenics férje játsza a legfőbb szerepet. Nem találtam meg a cikket Fábiánné Rozsnyói Katalin nyilatkozta , hogy Janics tőle kért segítséget a felkészülésre, mert szakmailag nagyobbnak tartja , mint a férjét (hát ezt talán még mondani sem kellene, mert már ezzel lejártatja magát , mármint az összehasonlítással). Kati néni gondolom természtesen nem vállalta és csak annyit mondott, hogy most vízreszállni már eleve szakmai dilettantizmus ! Ennyit erről a szuper házastársról !
  Mellesleg nem értem a nemzetköz9 szövetséget sem, hogymiért engedi ezt a hónapok óta tartó bohóckodást ! Minősíti őket is nem csak a magyart és a szerbet !”
 • 40. TUTI 2012. december 05. 09:57
  „kerekes :( Már fogalmazon a választ....”
 • 39. kerekes1965 2012. december 05. 09:22
  „A kézilabdát többen választják, és csak egy tornacipő kell hozzá.
  Komolyan mondom ez nevetséges. Akkor felejtsük el az összes sportot az országban, és csak toljuk a pénzt a fociba, meg a kézilabdába nem? Inkább örülnénk, hogy több sportágban, még a kevésbé tömegsportokban is érünk el sikereket.
  23-as: 4 évente van csak olimpia a kajak kenuban. Mert a többi sportágban évente?? És világbajnokság meg havonta?? Mellesleg 100-szor annyi pénzt tüntetnek el a fociban, mégsem képesek SEMMILYEN nemzetközi eredményt produkálni, de még itt egymás között is szarok.
  A kajakosok legalább ha kimennek egy olimpiára, vagy világbajnokságra onnan eredménnyel jönnek vissza.
  Majd ha egyszer a foci is képes lesz erre, hát azt mondom adjunk rá pénzt.
  Addig meg örüljünk annak, hogy a gyerekeink választhatnak hogy mit akarnak csinálni, és nem az van, hogy kapsz egy labdát, mert csak ez van és kész! Minden sport olcsó ha csak testmozgának van, és mindegyik drága ha már versenyszerűen űzi az ember.
  Én szegedi vagyok, és örülök mindig a kézilabdások sikerének, a vízilabdások sikerének, a kajakosok sikerének is.”
 • 38. promto 2012. december 05. 08:54
  „A fa... érdekli Janics Natasa .Legközelebb jobban meg kell gondolni hogy milyen embereket honositunk.Polgári szerződést kell vele kötni egy bizonyos összegről ha el akar menni késébb és már minden megvan oldva .Ha aláirja megkapja az állampolgárságot,ha nem akkor maradjon ott ahol van.”
 • 37. bánki 2012. december 05. 08:29
  „Janics annyira volt magyar mint Kertész 1-től x-ig.

  Megvettük kilóra !
  Ennyi volt !
  Köszönjük !

  Mit kell ezen nyüglödni. Nézzétek az európai labdarúgást. Tele van ős lakós négerrel.”
 • 36. furioso 2012. december 05. 07:48
  „7-es, 9-es hozzászólás like!
  28 TUTI!
  Ne légy már korlátolt!
  Ahhoz hogy egy gyerek kézilabdázzon, elég egy edzőcipő, gatya, póló. Ahhoz, hogy kajakozzon kenuzzon, ahhoz az előbbieken felül kell gyerekenként, két gyerekenként kajak, vagy kenu, motorcsónak, annak üzemeltetési költsége, stb.
  Ilyen szemüvegen keresztül nézzed az arányokat.”
 • 35. kvendi 2012. december 05. 07:22
  „Szívesebben csókolóznék Kovács Katival, mit a DJN-val..., valahogy az előbbinek sokkal CSÓKOSABB a szája...! :)”
 • 34. qrumpli 2012. december 05. 07:21
  „Be se engedném ezt a majmot az országba többé!.
  Mit kell vele ennyit sz@rozni.
  Mennyen szépen az övéi közé és azokat is verje át.
  Szemtelen rinyagép.”
 • 33. bambinaXX 2012. december 05. 04:41
  „34. Egyetértek. Nem is értem, miért nem most szül még egy gyereket.. Ja, hogy másutt nem kap pénzt/gyest, akármit csak úgy?!”
 • 32. Gyteam21 2012. december 04. 22:18
  „Emberek! Janics N soha többet nem fog dobogón sem állni, mivel a kedves férje, aki az orránál fogva vezeti, NEM ÉRT OLYAN SZINTEN a kajak kenuhoz, mint a magyar trénerek, csak azt gondolja magáról. Nagy leégés lesz, azután meg megy a süllyesztőbe. Legokosabb döntése az lenne, ha szülne egy másik gyereket, ezzel szép csendben vissza is vonulna, mondhatni a csúcson, csak hát ennyi sütnivalója nincsen szegénynek, meg hát a nagy lóvé még mindig csábítgatja.........Legalább 5 jobb kajakos lány van, aki jobb nála jelenleg, nem is értem, mit akar........”
 • 31. Egyolvasó 2012. december 04. 21:27
  „Azért az életjáradékot csak fizeti neki ez a lúzer ország? Hiszen megérdemli. Mi lúzer Magyarok szeretünk fizetni mindenkinek aki pénzt mer kérni, vagy fel mer szólni, hogy :fizess.”
 • 30. szi201247 2012. december 04. 20:29
  „Oké, hogy a J N tehetsége és szorgalma is kellett a győzelmekhez, de a magyar szakemberek csináltak belőle olimpikont. Vagyonokat költött rá az állam; ehhez képest egyetlen köszönömöt nem hallottam, hogy mondott volna. Úgy ment el innen mint a részeg ember a kocsmából: fölrugdos maga mögött mindent. Ő tehát ilyen. Remélem a magyar törvényekben van arra valami kiskapu, hogy ne járjon neki az életjáradék”
 • 29. ketrin72 2012. december 04. 18:58
  „Nászajánlat
  este be is rakom ezt a filmet”
48 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szikitől a Maros-szögig

A múlt heti gyalogtúra zárta a Szegedi Sport és Fürdők 2012. évi szabadidős rendezvénysorozatát, amely az idén is gazdag választékot kínált.
Tovább olvasom