Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Megtört a Honvéd: négy góllal nyert az A-Híd a Kőér utcában

0-5-ös harmadik negyeddel eldöntötte a mérkőzést az A-Híd Szeged a Honvéd elleni bajnokin. Vincze Balázs együttes 9-5-re győzött a Kőér utcában.
Groupama Honvéd - A-Híd Szeged VE 5-9 (1-0, 1-2, 0-5, 3-1)
Vodafone férfi vízilabda OB I 8. forduló.
Budapest, Kőér utca, vezeti: Mucskai Péter, Kun György.

Honvéd: Gergely - Kiss G. 1, Mátyás 1, Steinmetz B., Kovács P., Jansik 1, Hangody L. Csere: Tóth B., Fülöp 1,  Hangody Gy. 1, Jávor, Jakab,  Polovic, Bendes. Edző: Vad lajos.

Szeged: Baksa - Hegedüs, Szivós 2, Younger., Molnár T. 1, Kunac, Kiss Cs. 2. Csere: Decker, Vincze M., Márkus, Kayes 1, Hegedűs, Juhász, Somogyi 2, Török 1, Molnár D. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 8/1 ill. 6/2.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Sárga lap: Vad Lajos (16. perc), Vincze Balázs (32. perc).

Kiállítás: Hegedüs (cserével végleg 22. perc)

További eredmények: BVSC-Eger 4-9, Szentes-Pécs 15-11, Kaposvár-Debrecen 7-10.

Vincze Balázs: - A negatív eredményű első negyed után a második, de különösen a harmadik játékrészben már remek támadójáték is társult a kiváló védekezés mellé. Keserű a szám íze, mert a hét-nyolc gólos győzelem helyett, csak négy találattal nyertünk.

4. negyed

8. perc:
Hazai ötméteres, Vincze Balázs sérelmezi, ő is besárgul. Így már Kiss Gergelynek is van gólja. 5-8. Jansik szerez labdát a középkezdés után, de nincs újabb gól. 14 másodperc vissza, a Szegednél a labda, 5 másodperccel a vége előtt Szivós Molnártól kap labdát, megvan neki is a második gólja. 5-9! Jansik Decker Ádámba vágja a labdát, ez a vége.

7. perc: Jön a Honvéd, de Molnár megint szemfüles, támadhatunk. Nem sokáig, Decker Ádám ellen fújnak kontrát.

6. perc: Kiss Gergely nem tud mit kezdeni Baksával, aki 64%-kal véd...Ehhez nincs mit hozzáfűzni, formában van. Vincze Márk is bent, kimarad a ziccer.

5. perc: Szivós ahrcol ki fórt, de Molnár Tamás ront, Steinmetz Barnabás blokkolja le.

4. perc: A fór már lejár, Fülöp gólja attól még ér. 3-8. Kiss Csaba szabaddobása könnyed ujjgyakorlat Gergelynek.  Gyorsan lő még egy gólt a Honvéd, Jansik beadása után Hangody György centerből. 4-8.

3. perc: Szivós próbálkozását üti ki Gergely, sarok. Fülöp cseni el a labdát a szegediektől. Honvéd előny, ez a nyolcadik.

2. perc: A sarokból jöhetnek a fehérsapkások, Hangody László lövése se jó. Kayes lövését védi Gergely, megint védekezhetünk. Molnár Papesz lopja el a labdát, fordulás!

1. perc: Török hozza el a labdát, mi kezdhetjük az utolsó negyedet. Kayes ellen fújnak támadóhibát, fordulhat a Honvéd. Kiss Gergely harcol ki fórt, kivédekeztük, Polovic hibázik.

3. negyed (0-5)

8. perc
: Hazai fór, de megint nem megy vele semmire a Honvéd. Kontra. Kiss Csaba tudatosítja, ki az úr a háznál, második gólját vágja a negyed végén.

7. perc
: Jansik lövése marad ki, a Szeged is előnyben jöhet. Vincze Balázs is időt kér. Jól tette, Somogyi ihletet is kapott. 2-7.

6. perc: Szivós nem tud betalálni ex-csapatának, a Honvéd próbálkozhat zárkózni. Előnyben a hazai gárda, időt kér Vad Lajos.

5. perc
: Jansik igyekszik, hiába. Előnyben a Szeged, Török be is vágja. Csak kijött a két csapat között a különbség. 2-6.

4. perc: Molnárt blokkolják, megindul a Honvéd, de Baksa jól jön ki. Decker Ádám kísérlete nem jó, a Honvédé a labda.

3. perc
: Younger szerez labdát, megindulunk, Kayes centerből. Csodás. 2-5.

2. perc: A másik Kiss nem olyan szerencsés, Kiss Gergely továbbra sem tud betalálni.

1. perc
: Fülöp hozza el a labdát, Jansik lövését viszont védi Baksa. Kiss Csaba lövéséről viszont lemarad Gergely. 2-4.

2. negyed (1-2)

8. perc: Vad Lajos nehezményezi a helyzetet, sárgát kap a mester. Újabb Honvéd előny, Jansikkal zárkózik a fővárosi csapat. 2-3. Younger lövi el a végén, véd Gergely. Ez a félidő.

7. perc
: Kettős fórban a Szeged, ez már nem maradhat ki, Molnár nem is ront. 1-3. Fórban a Honvéd is, de kontrát fújnak a bírók.

6. perc
: Kiss Csaba adja át Somogyinak a labdát a túloldalra, megvan a vezetés. 1-2.

5. perc: Jön az első A-Híd fór, Szivós lövése kimarad. Megindul a Honvéd, de Fülöp is ront. Kemény csata.

4. perc: Fülöp szabaddobását Baksa tolja ki, sarokdobás. Kovács Péter centerből, ez sem jó. Youngert blokkolják, Kiss Gergely szerez labdát, de Kovács ellen kontra.

3. perc: Kovács lövése rossz, jöhetnénk, de Steinmetz Barna lopja el a labdát.

2. perc: Somogyi megint labdát szerez, Younger ziccere megint Gergelynél köt ki.

1. perc
: Juhász robog a labdárt, meg is van. Younger lövését védi Gergely, majd a Honvéd támadása után Baksa szerez labdát, Szivós indul, egyenlítünk. 1-1.

1. negyed (1-0)

8. perc: Előbb Szivós majd Fülöp szerez labdát, Kiss Gergely lövését azonban védi Baksa. Az utolsó támadás a miénk. Nem jutunk lövésig, ez a vége.

7. perc: Kiss Csaba majd a másik oldalról Somogyi, nem tudunk betalálni.

6. perc: Török is próbálkozik, a bomba azonban Gergelyé. Mátyás töri meg a hatperces gólcsendet, vezet a Honvéd. 1-0.

5. perc: Molnár lövése se talál utat Gergely kapujába. Kiss Gergely lövése is elakad Baksában. Jól jön ki a válogatott kapus, mi jöhetünk.

4. perc: hegedüs megint, védi Gergely. A Honvéd jöhet.

3. perc: Molnár ellen kontra, de visszaszerezzük a labdát.

2. perc: Előnyben a Honvéd, kimarad a fór, Hegedüs szerez labdát. Kiss Csaba lövését védik, marad itt a labda.

1. perc: Hangody László hozza el a labdát, Mátyás szabaddobása viszont mellé megy. Kiss Csabát blokkolják, majd egy szegedi labdaszerzés után Hegedüs lövése marad ki.

Korábban

A 31 éves pólós klubjával megnyert mindent, amit lehet, öt bajnoki címet, két magyar kupát ünnepelhetett, és 2004-ben a legrangosabb európai trófeának számító Euroliga-serleget is elhódította. Azzal a csapattal, amely ellen ma 18 órától az A-Híd Szeged VE színeiben bajnokit játszik Budapesten, a Kőér utcában.

Szivós Márton
Szivós Márton egykori csapata ellen készül.
Fotó: Frank Yvette

– Fantasztikus éveket töltöttem el a Honvédban, szerettem ott játszani, így természetesen kicsit furcsa lesz ma medencébe ugrani korábbi társaim ellen – mondta a játékos. – De most a Szegedet erősítem, amely a meccs esélyese, és mindent megteszek majd a győzelemért. A Honvédot sohasem lehet leírni, remek játékosok, olimpiai bajnokok szerepelnek benne. Ha nem figyelünk oda, megégethetjük magunkat, de azt gondolom, erre nem kerül sor, és kijön a két csapat közötti különbség – tette hozzá Szivós Márton.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom: változott a sorsolás, érkezik a címvédő

Tavaly is veretlenül nyerte meg a bajnokságot, idén is százszázalékos mérleggel vezeti a férfi asztalitenisz Extraligát a Celldömölk együttese. Tovább olvasom