Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Megtört, de optimista Fekete László

Megviselte a sérülése, de optimistán tekint a jövőbe Fekete László, a Ferroép-Szeged vb-harmadik tekése. Legrosszabb eseben – ő erre nem gondol még –, akár az eredményes pályafutása is befejeződhet.
Fotó: Frank Yvette
A világ legjobb tekései közt tartják számon. Félnek tőle, de egyben tisztelik is. Ám hónapok óta nem tudott normálisan edzeni, hetek óta pedig nem is játszik csapatában. Fekete László, a Ferroép-Szeged kiválósága súlyos sérüléssel bajlódik.

– Még májusban kezdődött a probléma: erősen fájt a derekam. Az októberi világkupára még összedrótoztam magam, injekciókkal próbáltam a gárdán segíteni. Állandó fájdalmaim voltak, így azóta nem tréningeztem, sőt a munkámat is fel kellett adnom. Az új klinikán elvégzett MRI-vizsgálat megállapította a porckorongsérvet. Előbb gyógytornáztam, majd harmadik hete nappali kórházba járok. Ez azt jelenti, hogy délre megyek, és délután négykor végzek az Anna-fürdőben. Ezalatt ötféle kezelést kapok: súlytornát, szárazföldi és vízi tornát, vízsugármasszázst, valamint elektromos kezelést. Úgy érzem, egy picit javultam, már nincsenek az állandó fájdalmak, két-három napig tünetmentes vagyok. Nagyon hálás lehetek a fürdő ápolóinak, orvosainak, gyógytornászainak, hogy segítenek.

Feki – a sportágban ez a beceneve – elmondta, hogy dupla adagot kért mindenfajta eljárásból, hogy megerősödjön az izma.
– Bízom ebben a módszerben, a műtét az utolsó lehetőség marad. Ám ha ez a megoldás sem segít, muszáj lesz rászánnom magam az operációra. Óriási türelem kell, ami néha van, ám gyorsan elfogy – tette hozzá Fekete.

És hogy mit hoz a jövő? A csapatban vb-bronzéremmel rendelkező tekés optimista.
– Ha műtéttel, ha nélküle, de augusztusban szeretnék visszatérni, és a csapattal együtt alapozni. Ezzel a végeredménnyel elégedett lennék. Húsz év munkáját nem szeretném csak úgy veszni hagyni. Ám a legrosszabb esetre gondolva az is a lehetőségek közt van, hogy befejezem. Az egészségem ugyanis fontosabb. Most betegszabadságon vagyok, lassan letelik a gyógyítás, és remélem a gyógyulás első szakasza, hamarosan döntenek majd, hogyan is lesz tovább – tette még hozzá Fekete László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világklasszisokat is neveltek már

A szegedi Dózsa György Általános Iskola híres sportos hagyományairól, különösen a kajakos-,… Tovább olvasom