Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Megújul a Maty-ér - 450 millióból fejlesztik a vízicentrumot

Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Bohács Zsolt szegedi országgyűlési képviselő, hogy a Maty-éri nemzeti kajakos, kenus és evezős központ a kormány határozata alapján 450 millió forintból megújul az augusztusi kvalifikációs világbajnokságig.
Jó megérkezni a Maty-éri nemzeti kajakos, kenus és evezős olimpiai központba. A száguldásból a nyugalomba, a zsongásból a csendbe, a zűrzavarból a rendezett világba. A vízicentrum nyugalmat áraszt, a víz felszíne most még sima, senki és semmi sem zavarja, ahogy a csendet sem.

Aztán néhány perccel később megtudom a rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy a kormánynak köszönhetően az augusztusi olimpiai kvalifikációs kajakos, kenus világbajnokságra még szebb, még gyönyörűbb lehet.
– A kormány elmúlt hétvégi döntése alapján a vb-ig előttünk álló időszakban a Maty-éri létesítmény 450 millió forintból megújul – mondta Bohács Zsolt, az egykori kenus világbajnok, jelenleg országgyűlési képviselő. – Ez az összeg elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyáron sikeres vb-t rendezhessen Szeged.

S
Storcz Botond szövetségi kapitány (középen) szerint minden feltétel adott lesz a jó szerepléshez Szegeden.
Fotó: Frank Yvette

A létesítmény vezetője, Szovics Zoltán következett, aki sorolta is a központban várható infrastrukturális változásokat.

– Az elmúlt öt-hat évben kevés pénz érkezett erre a célra, ezért örülünk, hogy most a kormány megszavazta a támogatást. A motel megújul, a pálya energiaellátása modern lesz, a céltorony komfortosabbá válik, a lelátó egésze fedett szerkezetet kap, a lelátó alatti helyiségek szigetelése megoldódik, és gondolunk a parasportolókra is, az ő közlekedésük akadálymentesítése uniós elvárás. Ezen kívül új eszközöket szerzünk be, így új sor rajtgépet, katamaránokat, hajótartókat. A vb-ig hátralévő 112 munkanap elég lesz a megvalósításra – mondta Szovics.

A magyar szövetség főtitkára, a vb szervezőbizottságának vezetője, Schmidt Gábor az előtte szólókhoz hasonlóan rövid volt, és csak annyit emelt ki: ráfér már a felújítás a létesítményre, amelyben a rendezés tekintetében eddig minden esemény etalon volt, a további nemzetközi versenyekre való pályázásban pedig lényeges momentum a frissülés.

A
A sajtó a vb mellett a mai tájékoztatóra is kíváncsi volt.
Fotó: Frank Yvette

A válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond frappáns nyilatkozata így szólt: –Minden feltétel adott lesz, hogy a sportágban a London előtti legfontosabb állomás egy kiemelkedő pályán kiemelkedő esemény legyen. Itt aztán érezzük, milyen is a hazai pálya előnye, amit a 10, 20, 30 ezer szurkoló megteremt. Ez nekünk tényleg az otthon – vélte Storcz.

A szép, a gyönyörű otthon.

Olvasóink írták

 • 8. apuka 2011. március 10. 09:05
  „Nem kell izgulni a pénzért! A munkát csak elvégeztetni fogják, kifizetni nem. Kíváncsi leszek, ki meri elvállalni.”
 • 7. frakk 2011. március 09. 19:45
  „Na és , hogy a "termelőüzem élharcos" is hozzászóljon:)
  2. ) ha nem is kidobott pénz teljesen, de 80% -ban igen. Ugyanis, szinte mindig kapott a Matyi ér fenntartásra is , és fejlesztésre is pénzt. Egy igen komoly felújítás volt 5-6 évvel ezelőtt.
  Sokan nem tudják mi a célszerűség, a költséghatékonyság, produktívitás. Nem akarom ismételni önmagam.
  Amikor az ország totál padlót fog már késő lesz gondolkozni uraim.
  Lehet túl sokat voltam nyugaton, lehet egészen másként gondolkodom, akkor is tartom eddigi véleményeimet. Egyébként személyes ismeretség végett bársonyosan fogalmaztam.”
 • 6. Logaritmus 2011. március 09. 18:48
  „Félmilliárdból látványberuházás.”
 • 5. rozator 2011. március 09. 16:05
  „""""- Az elmúlt öt-hat évben kevés pénz érkezett erre a célra, ezért örülünk, hogy most a kormány megszavazta a támogatást. A motel megújul, a pálya energiaellátása modern lesz, a céltorony komfortosabbá válik, a lelátó egésze fedett szerkezetet kap, a lelátó alatti helyiségek szigetelése megoldódik, és gondolunk a parasportolókra is, az ő közlekedésük akadálymentesítése uniós elvárás. Ezen kívül új eszközöket szerzünk be, így új sor rajtgépet, katamaránokat, hajótartókat. A vb-ig hátralévő 112 munkanap elég lesz a megvalósításra - mondta Szovics"""".....!!!!!! Már megint hazudnak! Szovics "úr" név szerint is! Nyugodtan pereljen be! Az elmúlt években minden évben a MOB akkori golyóstollával egyeztetve fejlesztettek állami és önkormányzati pénzekből!!!! Ez a qrva vallásos párt elfeledi a tízparancsolatot? (ne hazudj?)”
 • 4. macs 2011. március 09. 15:57
  „Remélem sokan lesznek kíváncsiak a versenyekre és jó néhányan a városban fognak megszállni.”
 • 3. potter00 2011. március 09. 15:45
  „Sok a pénzünk. De elbocsájtások, iskola bezárások , megvonások biztos, hogy lesznek, hiszen épp friss a hír, hogy Szeged nem kap támogatást, mert az előző években túlfinanszírozta az állam Csongrád megyét.
  Majd a sok állástalan, hajléktalan kimegy a Maty-érre, és közös, nagy levegővétellel odébb fújják a kajakokat, kenukat versenyzőstől. Még világrekodra is esélyesek vagyunk!”
 • 2. azigazitrebitsch 2011. március 09. 15:28
  „Ez egy kidobott pénz,majd mindjárt jő a "termelőüzemetszegedre " élharcosa és elmagyarázza neked(nekünk ),hogy miért is. :-))
  Addig is :konzervgyárat a Maty ér helyére,mindjárt kettőt,ha az egyik elromlik,ott a másik !”
 • 1. igazságkereső 2011. március 09. 15:19
  „Szeged méltó mindenféle bajnokságok ( EB,VB és más jellegű bajnokságok!) megrendezésére, ezért nagyon örülök e kormánydöntésnek!Sportolóink remek eredményei rászolgálnak e nemes gesztusra,a felújításra megítélt összegekre!!Köszönjük!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számok tükrében a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata gőzerővel készül a Flensburg elleni nyolcaddöntőre.… Tovább olvasom