Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Megválasztjuk az elmúlt öt évtized legjobb szegedi kézilabdását!

Idén december 16-án ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját a szegedi férfi kézilabda. A fél évszázad alatt rengeteg játékos szerepelt az Előrében, a Volánban, a Pickben. Lapunk 150 szavazó jóvoltából megválasztja az elmúlt öt évtized legjobb csapatát, játékosát, edzőjét.
Jeles és szép születésnaphoz érkezik a szegedi férfi kézilabda. 2011. december 16-án ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját. Nem vitás, a város legnépszerűbb sportágává nőtte ki magát a fél évszázad alatt.

Két éve nagy sikerrel szervezte meg lapunk azt a szavazást, amelyen az elmúlt 110 év legjobb szegedi futballistáját választottuk meg. A voksoláson végül Sándor Károly diadalmaskodott.

Most is kemény fába vágtuk a fejszét, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával közösen is megszervezzük Az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdása szavazást.

150-en voksolnak majd. Jelenlegi és egykori játékosok, a csapat mellett dolgozók, támogatók, 30 szurkoló, nők, más sportágban tevékenykedők és sportújságírók.

Egy régi, legendás Volán. Ebből a csapatból Lelére (felső sor, balról az első), Tóthra (felső sor, balról a harmadik), Szabóra (felső sor, balról a negyedik), Tenkére (középső sor, balról a harmadik), Szabaditsra (középső sor, balról a negyedik) és Bartalosra (alsó sor, balról a második) lehet szavazni. Fotó: Gyenes Kálmán
Egy régi, legendás Volán. Ebből a csapatból Lelére (felső sor, balról az első), Tóthra (felső sor, balról a harmadik), Szabóra (felső sor, balról a negyedik), Tenkére (középső sor, balról a harmadik), Szabaditsra (középső sor, balról a negyedik) és Bartalosra (alsó sor, balról a második) lehet szavazni.  Fotó: Gyenes Kálmán

A sportrovat tagjai szegedi újságírókkal kiegészülve hetekig készítették azt a listát, amelyről a szavazók választhatnak. Ötfős csoportokat alakítottunk ki minden posztra. Itt rangsort készít a szavazó. Így a végén kialakul a posztonkénti sorrend, kiderül, kit tart a 150 szavazó az elmúlt 50 év álomcsapatának.
Ludányi Márton az első szavazó

Az első hivatalos voksolónk Ludányi Márton lesz. A legendás utánpótlástréner keze alatt sok-sok tehetség nőtt fel, akik később a szegedi férfi kézilabdacsapatban sok örömet szereztek a szurkolóknak.35 játékos szerepel a listán. Ebből a 35-ből még a felkért személy készít egy top 10-es listát. Ennek összesítése után megkapjuk majd, hogy ki volt minden idők legjobb játékosa, ki lett a második, a harmadik.

Szavazunk az elmúlt 50 év legjobb szegedi edzőjére is. Ezen a listán is öten szerepelnek.

Ez egy játék, persze komoly ranggal. Lehet vitatkozni, hogy miért az a játékos került a listára, miért nem más. Mivel mindenki számára tökéletes listát nem tudunk készíteni, bízunk benne, hogy elfogadják azokat a neveket, akiket keretes írásunkban olvashatnak.

December 16-án (pénteken) hirdetünk eredményt. Mindennap friss hírekkel jelentkezünk, a szavazók közül több embert is megszólaltatunk, megismerhetjük, hogy ők miként szavaztak, kit tartanak a posztja legjobbjának, kit tartanak minden idők legjobb szegedi kézilabdásának.
Csupa nagy játékos szerepel a listán. Legendák, nem vitás. Olyan játékosok, akik egytől egyig példaképek. Szenzációs meccseket játszottak. Érdekesség, hogy a jelenlegi csapatból két játékos szerepel, a klub saját nevelésű irányítója, Buday Dániel, és a magyar válogatott Zubai Szabolcs.

A magyar játékosok mellett légiósok is találhatók a 35 név között. Dalibor Brajdics, Luka Zvizej, vagy éppen a játékosok és edzők között is megtalálható Vladan Matics nagy kedvencnek számított.

Akikre szavaznak

Kapusok:
Badó László, Bartalos Zoltán, Farkas József, Fekete Róbert, Puljezevics Nenad.
Jobbszélsők: Bendó Csaba, Berta Róbert, Dobó Károly, Oszlánczi András, Tenke Endre.
Jobbátlövők: Dalibor Brajdics, Laluska Balázs, Lele Ambrus, Nagy László, Krivokapics Milorad.
Irányítók: Danijel Andjelkovics, Borsodi Péter, Buday Dániel, Eklemovics Nikola, Oláh Béla.
Beállósok: Barabás János, Giricz Sándor, Mezei Richárd, Szabó László, Zubai Szabolcs.
Balátlövők: Bajusz Sándor, Bartók Csaba, Buday Ferenc, Ilyés Ferenc, Tóth Géza.
Balszélsők: Avar György, Vladan Matics, Szabadits Zoltán, Luka Zvizej, Zsódi Imre.
Edző: Kovács Péter, Kővári Árpád, Lesti István, Vladan Matics, Skaliczki László.

Olvasóink írták

 • 20. palika25 2011. december 03. 19:56
  „Szavazatom arra a játékosra adom aki a legjobb játékos, és a barátom volt is egyben: TÓTH GÉZA!!!!!!!”
 • 19. pumukli266 2011. december 02. 17:19
  „Kedves Luca!
  Legyél nagyon büszke Atyádra,remek játékos volt!
  Ő vérbeli szegedi(Na jó, dorozsmai is DD) kézis, tehát Neki mindenképpen ott a helye a kiválasztottak között!!
  Még,ha sajnos posztumusz is!
  Üdvözlettel: Katona László”
 • 18. Kulik 2011. december 01. 14:19
  „Puljezevics Nenad
  Oszlánczi András
  Nagy László
  Eklemovics Nikola
  Mezei Richárd
  Bajusz Sándor
  Vladan Matics
  Kővári Árpád”
 • 17. ashmore 2011. november 24. 15:36
  „Puljezevic-Bendó-Lele-Mezei-Eklemovic-Bartók-Zvizej”
 • 16. v.imre 2011. november 23. 22:43
  „Tisztelettel javasolnám a következőt. A szegedi sportcsarnok és a szegedi kézilabda múltja, jelene és bízom benne a jövője is elválaszthatatlan a kézilabdától. Nem kivételes, hogy olyan emberről nevezzenek el egy sportlétesítményt, aki azzal elválaszthatatlanul összetartozik. Ilyen ember csak egy van Szegeden, aki nem más, mint Ludányi Márton. Javasolom, hogy sportcsarnokunkat tiszteljük meg az ő nevével. Hiszem, hogy javaslatom támogatókra talál.”
 • 15. KISKOVÉCS 2011. november 23. 20:57
  „Nagyon jó kézilabdások, sok örömet okoztak a szurkolóknak, főleg mikor olyan sok ember volt a meccseken, hogy alig volt hely a régi sportcsarnokban!!!
  Bartalos Zoltán, Tenke Endre, Lele Ambrus, Oláh Béla, Szabó László, + TÓTH GÉZA +, Avar György, Kővári Árpád”
 • 14. Cipó99 2011. november 23. 19:44
  „Csak röviden, tömören:Lele Ambrus!”
 • 13. Bábkacsa 2011. november 23. 19:26
  „FEKETE( PULJEZEVIC ) -OSZLÁNCZI-LELE-EKLEMOVIC( ANDJEKOVIC )- MEZEI RICSI ( SZABÓ "SONKA" )- ILYÉS ( BAJUS )- LUKA ZVIZEJ

  Ez a csapat Final Fourt nyerne!!!!”
 • 12. fxtrader 2011. november 23. 18:10
  „Luca, én 40 éves vagyok de még láttam apukádat játszani.... magas, jó fizikumú, igazi klassz kézilabdás volt, legyél rá mindig büszke, ha már így hozta a sors!!!”
 • 11. LTóth 2011. november 23. 17:41
  „Sosem láttam Aput játszani szóval nekem ez nagy dolog, hogy utánpótlás díjat nevez el róla a Pick és itt is beválasztják a legjobbak közé!!! Nagyon örülök neki és köszönöm, hogy elismerik a munkáját!!! Tóth Luca”
 • 10. csenkike 2011. november 23. 16:33
  „Fekete Róbert Oszlánczi András Nagy László Nikola Eklemovics Meze Richárd balátlövő csak Bartók Csabi még mindig megvan a 3 as meze amiben bajnok lett. Avar Gyuri és az edző csak Kővári Árpád lehet”
 • 9. lukrecia 2011. november 23. 16:19
  „Luka Zvizej, Eklempvics. Puljezevics, Dobo k, Buday F. Mezei R. Krivokapics
  Mindenkinek a fenykorat ertem alatta”
 • 8. v.imre 2011. november 23. 15:20
  „Mennyi nagy név! Szívem szerint valamennyien a legjobbak. Ha muszáj... A válogatottam: N.Puljezevics-Oszlánczi A.-Lele A.-Oláh B.-Szabó L.-Tóth Géza-Szabadits Z. Az edző: Kővári Árpád”
 • 7. SEOpro 2011. november 23. 15:18
  „Lelét csak Európa gólvágójaként emlegették, miután ő volt a gólkirály Európában. Nekem más nem is jöhet szóba. Elnézést, de csak sajnálni tudom azokat, akik kultúrbarbár módon a mai neveket felsorolják, és nincs semmi fogalmuk a múltról. Szóval Lele biztos, és szomorú lennék, ha nem Ő lenne a legjobb játékos.”
 • 6. sved 2011. november 23. 14:27
  „Tisztelve Nagy Laci MOSTANI klasszisat, ö legfeljebb a legjobb szegedröl indult kezis lehet.
  Szegedi szinekben azon a poszton Ambrus sokkal többet tett le az asztalra.
  Ricsi siman fog nyerni a posztjan, pedig nagyon szorosnak kellene lenni a versenynek Sonkaval. Öt viszont mar sokan nem lattak jatszani.”
 • 5. TUTI 2011. november 23. 11:46
  „Fekete, Oszi, Nagy, Mezei, Nikola, Bajusz, Zvizej.
  + Skala+Kovács”
 • 4. zsaki 2011. november 23. 09:48
  „Reméljük a "régiek" is kapnak szavazatokat. Bár sokan nem látták őket de legalább akkora nevek mint az előttem felsoroltak.Sajnos sokaknál hendikeppel indulnak.
  Bartalos ,Tenke E,Lele,Szabó"Sonka",és TÓTH GÉZA”
 • 3. Ganxta 2011. november 23. 09:26
  „Tenke, Lele, Bartalos
  Lesti István”
 • 2. zehn 2011. november 23. 08:56
  „Puljezevics, Dobó, Nagy L., Andjelkovics, Mezei, Buday,Vizej”
 • 1. greg 2011. november 23. 08:45
  „Fekete, Oszlánczi, Nagy, Nikola, Mezei, Bartók, Luka. Edző: Dragan Djukics és Zoran Kurtes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halaszt a Szedeák

Módosult a 12. fordulóbeli, eredetileg december 21-ére kiírt Szedeák–Pécs férfi NB I A csoportos kosárlabdabajnoki időpontja. Tovább olvasom