Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Megvan a vb-keret: Janics öt számban indul

Storcz Botond szövetségi kapitány keretet hirdetett a poznani kajak-kenu vb-re: Janics Natasa, az EDF Démász-Szeged klasszisa öt számban lehet ott a világversenyen.
„A szövetség elnöksége elfogadta a világbajnoki indulók névsorát. Az elnökségi ülést megelőző szakmai egyeztetések során a legtöbb vitát ezúttal is a férfi kajak és a kenu négyesek összeállítása váltotta ki. Felmerült, hogy a Sáfrán-testvéreknek ott lenne a helye a C-4 1000 méteren induló egységben, mert 1000 párosban a júniusi válogatón harmadik, a hétvégi válogatón pedig második helyet szereztek. Az én véleményem azonban más, olyan versenyzőknek adtam lehetőséget a négyes indulásra, akik tudtak válogatót nyerni 500-on, vagy 1000 méteren, így került be a hajóba Széles Gábor és Varga Dávid" – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány a kajakkenusport.hu-nak.

„Fürdök Gábor esete hasonló, ő 5000 méteren tudott válogatót nyerni, ezt az eredményt nem tudtam figyelembe venni az 1000 méteres négyes összeállításánál. A férfi kajak négyes esetében is újra megvitattuk, hogy Gyökös Lajosnak, vagy Hadvina Gergelynek van helye az egységben, ők mindketten teljesítették a válogatási elveket. Továbbra is kitartok az eddigi álláspontom mellett, a Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely összeállítású egység jól teljesített az Európa-bajnokságon és hetek óta együtt készül, ehhez az egységhez már nem lenne szerencsés hozzányúlni. Szerencsére Gyökös Lajos a négyestől függetlenül is bekerült az utazó keretbe, ő indul K-1 5000 méteren"

A magyar vb-csapat (dőlt betűvel a szegediek):
Női kajak, 200 méter

K1: Janics Natasa
K2: Kovács Katalin, Janics
váltó: Janics, Paksy Tímea, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta
500 méter
K1: Janics
K2: Kozák Danuta, Szabó Gabriella
K4: Janics, Kovács, Csipes Tamara, Benedek Dalma
1000 méter
K1:
Kovács
K2: Szabó, Csipes
5000 méter
K1:
Folláth Vivien

Férfi kajak
200 méter

K1: Molnár Péter
K2: Dombi Rudolf, Beé István
Váltó: Molnár, Gyertyános Gergely, Dudás Miklós, Boros Gergely
500 méter
K1:
Szalai Tamás
K2: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor
1000 méter
K1:
Kucsera
K2: Kammerer, Vereckei Ákos
K4: Dombi, Szalai, Kökény Roland, Hadvina Gergely
5000 méter
K1:
Gyökös Lajos

Férfi kenu, 200 méter
C1:
Kovács Gergely
C2: Kovács, Végh Attila
váltó: Kovács, Horváth Gábor, Nagy Péter, Bozsik Attila
500 méter
C1:
Korisánszky Péter
C2: Széles Gábor, Varga Dávid
1000 méter
C1
: Vajda Attila
C2: Tóth Márton, Mike Róbert
C4: Széles, Varga, Nagy, Sarudi Pál
5000 méter
C1:
Fürdök Gábor

Női kenu, 200 méter
C1:
Marschalkó Alexandra

Olvasóink írták

 • 5. zazu 2010. július 29. 13:22
  „Gratulálok a vb-re kijutó minden szegedi kajakosnak és kenusnak. Csak ajánlani tudom egy-egy ilyen verseny látogatását mindenkinek és akkor talán személyesen választ kap olyan kérdésekre, mint például hányan voltak a szétlövésen!!! És még a zsebéből sem húznak ki jegyárat, mivel SOSEM volt. Lehet, hogy sok feleslegesnek tűnő dolgot finanszíroznak a zsebeinkből, de a sport, illetve az élsport biztosan nem az. Szerencse, hogy ezt tudják, akiknek tudni kell.
  Ha egy kicsi lapátolással olimpiát és vb-t lehet nyerni és milliókat keresni, akkor már holnap meg kell próbálni és fel lehet mérni mikorra sikerül. Garantáltan az első 10-15 év csak nagyon kemény munkával fog telni ( utána meg a többi ), akár eredmények nélkül. Kezdésnek hatásos reggel 6-kor uszoda, délelőtt futás, kondi, délután 15-20 km evezés, levezetésnek pár km futás. Utána a vasárnapok kivételével ezeket lehet variálni és növelni +38 fokban és a -10 fok is sokat segít. Ha ezt már csak kevesen bírják már meg is lehet nyerni minden versenyt, a milliókat meg be a bankba.
  Ha még sem ezt választjuk, maradjunk dolgozni a szakterületünkön, lehetőleg légkondicionált irodában 8-tól 16-ig, nyaralni meg majd, megyünk a nyáron.
  Sok példaképet állíthatunk kamasz gyermekeinknek, én egynek szívesen és büszkén teszem a mai DM-ben látott két igazán nagy szegedi sportolót.
  Hajrá, szurkolunk a vb-n!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. kreatív 2010. július 28. 21:18
  „Hányan voltak nézők a szétlövésen? Mennyi volt a bevétel a jegyekből??? Ki finanszírozta az utóversenyt? Már megint az én zsebemből cibálták ki a fedezetet az egzisztenciális élsportolók "kvalifikáció imitációjára"! FELHÁBORÍTÓ!
  Uborkaszezon a DM-nél?!
  Hogyan kerülhetett ilyen téma a címoldalra???!!!
  Nemzetközi konkurencia nélküli, vergődő sportág két egzisztenciális konjunktúra lovagja! Milyen példaképek ők?!
  Hogyan lehet címoldalra tenni őket?!
  Mit mondjak kamasz gyermekeimnek? Legyetek olyanok mint ők: viselkedjetek irtózatosan primitív módon, lapátoljatok egy kicsit, míg a többiek dolgoznak szakterületükön, iskolába ne járjatok, tanulni ne akarjatok, harácsoljatok össze mindnél több pénzt, egy olyan sportágban , ahol csak ti vagytok vérbeli profik /mert az állam ezt nehézségei ellenére támogatja/. Jó ez így?! Ölelkező pár a címoldalon! Hányingerkeltő! Ezért a DM szerkesztés is felelős!”
 • 3. Dema 2010. július 28. 13:56
  „Éljenek a Szegedi kajakos csajok! Hajrá, Hajrá!
  A tini fiú utánpótlással meg baj van !!! A tinik fiúk sehol sincsenek. Mi van velük?
  Azért oda írhatta volna az újságíró, ki a Szegedi! Csak, hogy dagadjon a mellünk a büszkeségtől! :D”
 • 2. corebonts 2010. július 28. 11:58
  „Poznan-ban VB lesz”
 • 1. Srác20 2010. július 27. 23:25
  „Gratulálok Janics Natasának! ismét hozta a formáját:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Junior kézi-vb: nem jutottunk négy közé

Nem jutott a legjobb négy közé a magyar női junior kézilabdaválogatott - tájékoztatott a szöuli vb… Tovább olvasom