Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Megvan az első NB II-es pont: Orosháza-Szeged 2011 1-1

Igazságos döntetlent játszott a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata az Orosháza FC vendégeként. A kék-feketék Kulacsik góljával vezettek, az állást Lupsa egyenlítette ki.
Orosháza FC-Szeged 2011 1-1 (1-1)
Labdarúgó NB II, Keleti csoport. Orosháza, Mátrai-stadion, 800 néző. Vezette: Varga L.
Orosháza: Molnár F. - Szűcs, Kerepeczki, Ács, Petneházi, Lupsa, Végh, Milenkovics, Szabó N., Juhász, Buza. Edző: Major László.
Szeged 2011: Trepák - Podonyi, Tóth I., Gellér, Radnai - Batik B., Magyar, Puskás, Kulacsik - Bernáth, Folmer. Edzők: Kolozsvári János, Takács László.
Gólszerző: Kulacsik a 8., Lupsa a 39. percben.
Csere: Milenkovics helyett Szabó T. az 51., Folmer h. Bubori a 65., Kerepeczki h. Bozoki a 73., Kulacsik h. Varga I. a 75., Tóth I. h. Laczkó J. a 81., Buza h. Tóth D. a 84. percben.
Kiállítva: Szabó N. a 83., Gellér a 87. percben.
Sárga lap: Kulacsik a 24., Batik B. a 46., Milenkovics a 49., Juhász az 53., Folmer az 56., Szabó N. a 65., Podonyi a 69., Gellér a 84. percben.

Major László: - Rosszul kezdtük a meccset, sajnos ez jellemző ránk a szezonban. Ennek ellenére a második félidőben már mi uraltuk a játékot, sok helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek kimaradtak. Nem szereztünk egy pontot, hanem elhullajtottunk kettőt, ennek ellenére gratulálok a Szegednek első pontjához.

Kolozsvári János: - Most is azt mondom, mint az eddigi meccseinken: ha csak a ziccereink felét berúgjuk, nyerünk. Ettől függetlenül meg kell becsülnünk az Orosházán szerzett egy pontot. Csapatomból néhányan elfáradtak a hajrára, nincs egyforma edzettségi állapotban a játékosállomány.

További eredmények: Vecsés-Dunakanyar-Vác 0-2, Kazincbarcika-Újpest II. 2-3, Eger-Balmazújváros 1-1, Cegléd-REAC 3-1.

91. perc: a játékvezető lefújja a találkozót, az igazságsnak mondható 1-1-es eredménnyel a Szeged 2011 megszerezte első pontját az NB II-ben.

90. perc: Batik Bence és Bernáth is összerogy embere mellett, egyik esetben sem fújt a játékvezető...

ff
Radnai teljesítményére nem lehetett panasz.
Fotó: Kecskeméti Krisztina


88. perc: Magyar blokkolt egy óriási lövést.

87. perc: kiegyenlítődik a létszám: Gellér rúgja fel Tóthot, második sárga és piros. 10-10 ember a pályán.

86. perc: Gellér beadása után Varga István fejel az oldalhálóba.

84. perc: Gellér Gábor reklamálásért sárgul be. Az OFC-ben Buza helyén Tóth Dániel.

83. perc: Szabó Norbert rúgja el feleslegesen a labdát, a második srágája után mehet zuhanyozni. Emberelőnyben a Szeged 2011.

81. perc: Bernáth megkerülős csele kis híján bejött. Tóth helyén laczkó János.

79. perc: Tóth Imre kap görcsöt, áll a játék. Cserélni kell, Tóth nem bírja.

78. perc: jó ideje nem láttunk nagy helyzetet, a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

75. perc: a gólszerző Kulacsik helyén Varga István a Szegedben.

73. perc: orosházi csere, Kerepeczki helyett Bozoki a pályán.

70. perc: Ács beadása Trepáké. A góltól eltekintve jól véd a szegedi kapus.

69. perc: Podonyi kap sárgát. A szabadrúgás után óriási kavarodás a szegedi kapu előtt, többször is sikerül menteni. Szöglet - megint nagy lehetőség, most szerencsénk volt többször is. Felszabadul a kapu.

68. perc: most a Szeged irányít, Molnárnak kell védenie.

65. perc: Folmer szerez labdát, Szabó Norbert lerántja, jogos a sárga. Cserél a Szeged, Folmer helyett Bubori a pályán.

63. perc: Petneházi beadásánál Trepák volt a helyén.

62. perc: egy ívelés után a friss apuka Magyar György fejelt, a labda bőven mellészállt.

60. perc: egyre keményedik a meccs, és mindkét oldalon látni lehetett néhány színészi alakítást. Sajnos a játék rovására megy, az első félidő sokkal jobb volt.

58. perc: egy szöglet után Trepák rogy össze a labdával, nem látszott, hogy mikor érhettek hozzá. Nincs komoly baj.

dd
A csapatok jó meccset játszottak.
Fotó: Kecskeméti Krisztina

57. perc: újabb kakaskodás, a nagyobbik fajtából. Molnár F. Tamásnál szakad el a cérna, hátbafejeli Folmert. Az ultrák is összecsapnak, szerencsére csak szóban.

55. perc: Juhász kapott egy vattadarabot az orrába, visszatérhet a pályára.

53. perc: Batik villog, most Juhász állítja meg sárgát érően.

51. perc: az első csere: Milenkovicsot Szabó Tamás váltja a hazaiaknál.

50. perc: Radnai és Trepák mentése is kellett, hogy ne változzon az eredmény.

49. perc: most Batikot rúgják fel, Milenkovics kap érte sárgát. Kulacsik ívelése kicsivel fölészáll.

46. perc: a második játékrészre a szegedi ultrák térfelet váltottak, átjöttek Bozóky úrék mellé. A félidőt Batik Bence jogos sárgája nyitotta.

Félidő.

45. perc: Varga játékvezető nem hosszabbít, lefújja az első félidőt. 45 perc után igazságos a döntetlen.

43. perc: Kerepeczki távoli lövését védi Trepák.

41. perc: Batik Bence marad lent a földön egy test-test elleni párharc során, de a játékvezető őt látta szabálytalannak.

39. perc: a korábban a ZTE-ben az NB I-ben is szereplő Petneházy szabadrúgását üti szögletre Trepák. A pontrúgásból egyenlítenek a hazaiak, a visszafejelt labdát Lupsa fejelte a hálóba - Trepák hibázott a gólnál, 1-1.

38. perc: kifejezetten jó a meccs, hogy közhellyel éljünk, nyíltsisakos játékot láthat a mintegy hatszáz néző.

35. perc: Trepák bizonytalankodott, rosszul vette át a labdát, a hazaiak kis híján kihasználták. A szögletből aztán nincs veszély.

29. perc: Folmer és Lupsa kakaskodik - a lap elmarad.

28. perc: megint a mezőhegyesi származású Ács veszélyeztetett - az asszisztens jogosan intette be a lest.

25. perc: egy lövés után szükség volt Trepák bravúrjára, ezek a hazaiak percei.

24. perc: Ács Levente vezethetett veszélyes kontrát, Kulacsik a mezénél fogva lerántotta, jogos a sárga.

22. perc: feljavultak az orosháziak, de legutóbbi próbálkozásuk csak az oldalhálót érte.

gg
Puskást nehezen tartották a hazaiak.
Fotó: Kecskeméti Krisztina


20. perc: Végh Ariel szabadrúgását magabiztosan védi trepák.

19. perc: az OFC tavaly csak a gondviselésnek köszönhette, hogy másodosztályú maradt, mivel előbb az "alapszakaszban", majd a szövetség által elrendelt "rájátszásban" is kiesett, végül azonban a kevés induló miatt felkérték az indulásra. Az is kérdéses eddigi játékuk alapján, hogy lehet négy pontjuk, nem sokat mutattak.

16. perc: egy meccset már megnyert Szeged, az ultrák a csapathoz hasonlóan eddig bőven felülmúlják a hazaiakat.

14. perc: Radnai beadása után a kipattanót Podonyi küldte kapura, lövésének egyetlen baja, hogy közére ment, így védte azt Molnár.

10. perc: Bernáth harmadik lövésénél is Molnár hárít, ez kisebb bravúr volt. Jól kezd a Szeged, a kapujához szögezi az OFC-t.

8. perc: Bernáth második veszélyes lövése után felharsan a hazaiaknak az Ébresztő! Hiába, mivel Kulacsik egy kiszorított helyzetből leadott lövésből megszerzi a vezetést a Szeged 2011-nek, 0-1!

4. perc:
érdekes közjáték, a szegedi ultrák Major Lászlót éltetik, köszöntik. Nem kétséges, hálásak neki a tavalyi NB III-as ezüstért.

2. perc: hatalmas szegedi helyzet az elején, a Folmer által továbbfejelt labdát Bernáth lőtte kapásból kapura, a korábban a HFC-ben is játszó Molnár F. Tamás hatalmas bravúrral védett.

1. perc: elkezdődött a találkozó.

16.31: túl vagyunk a köszöntéseke, mintegy ötven fős szegedi ultratábor biztatja a szegedieket. Batik Bence punk frizurája is említésre méltónak tűnik.

16.29: végszóra megérkeztek a szegedi ultrák, ettől függetlenül csúszik pár percet a kezdés.

16.26: a hangosbemondó üdvözölte a Kiskundorozsmai ESK csapatát. Ő is tud hibázni...

16.24: további érdekesség Major László, Végh Ariel és Szabó Attila mellett Bordás Dániel, a hazaiak második számú kapusának személye, aki a nyáron járt próbajátékon Szegeden de nem felelt meg.
 
16.22: jó hír, hogy a múlt heti meccshez képest csak egy helyen kellett változtatni a szegedi kezdőcsapaton, a kapuban a meghúzódó Czirbus helyén Trepák kezd. A Czirbi becenevű futballista előttünk nézi majd a találkozót.

16.12: köszöntünk mimndenkit az orosházi Mátrai-stadionból. Mindkét csapat javában melegít az összecsapásra, amely során a három pont mellett a presztízs is tét. Az orosháziakat igencsak lehet irigyelni csinos stadionjuk miatt, a klubház NB II-es szinten minden igényt kielégít. Talán a vendégszektorban ülő szegedi elnök, Bozóky Imre is kedvet kap egy hasonló építéséhjez Szegeden. Ő egyébként Adem Kapics és Nógrádi Tibor társaságában figyeli majd az összecsapást.

Korábban
– Egyszer meg kell törnie a minket sújtó átoknak. Bízom benne, hogy ez már ma bekövetkezik, és ponttal, pontokkal térünk haza Orosházáról – mondta Kolozsvári János, a Szeged 2011 edzője az OFC elleni mai találkozó előtt. Mint ismert, a szegediek három idegenbeli vereséggel kezdték a szezont, és a Vác mellett egyedüli pont nélküli csapatként szerénykednek a táblázat legalján.

Botlott a Debrecen

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában elveszítette makulátlan mérlegét az addig százszázalékos Debrecen.
Siófok–Debrecen 0–0. Siófok, 500 néző. Vezette: Vad. Kiállítva: Simac (64. – Debrecen)

Az összecsapás amiatt is presztízscsatát hozhat, hogy a hazaiakat az a Major László edzi, aki tavaly ezüstérmet nyert a KITE-Szegeddel az NB III Alföld csoportjában, ám a másodosztályban már nem számítottak a munkájára a szegedi klubnál. Major kapva kapott az orosházi lehetőségen, ahová a Tisza Volántól magához csábította Végh Arielt és Szabó Attilát, és az első három fordulóban négy ponttal rajtolt az OFC-vel. Bár a szegedi együttes neve mellett kerete is jelentősen átalakult a nyáron, így is jó pár egykori játékosa igyekszik majd megkeseríteni a Major-csapat dolgát.

– Jó jel, hogy végre kétszer egymás után szinte ugyanabban az összeállításban léphetünk pályára, csak az Újpest II. ellen megsérülő kapusunkat, Czirbus Gábort kell Trepák Attilának pótolnia. Tegnap megszületett a csapatkapitányunk, Magyar Gyuri első gyermeke, Alexander György is, ez is erőt adhat neki és a csapatnak az orosházi vendégjátékon. Most már muszáj lenne pontot szereznünk – tette hozzá Kolozsvári János, akinek ugyanaz a keret áll a rendelkezésére, mint a múlt héten.

Olvasóink írták

 • 20. Stif 2011. szeptember 12. 17:16
  „17. Tisza 2011.09.11. 13:44

  ,,Ja és legyen már a jövő őszre egy NB II-es előírásoknak megfelelő pálya Városunkban!"

  Amúgy a Felső Tisza-parti stadion miért nem jó? Régen nem ott rendezték az NB I-es meccseket is (jó tudom, az a 90-es évek végén volt, de akkor is)? Azt nem lehetne átalakítani? Az én szememben az nevezhető leginkább stadionnak Szeged környékén (jesszus, egyáltalán hogy jutott olyan eszükbe a vezetőknek, hogy a dorozsmai pályára viszik a meccseket???)”
 • 19. r 2011. szeptember 12. 06:36
  „Meg van és mire is elég az a sovány icipici pont mert a játék alapján még azt sem érdemelték meg!15 percig bírták a fiuk nem tovább és ez nagyon kevés de osztály váltáshoz (Nb3) a hoz lehet hogy elegendő ,az 1 pont nem siker ha nem kudarc egy Szeged nagyságú városnak,gyenge játék gyenge játékos állomány !”
 • 18. Együgyű 2011. szeptember 11. 18:57
  „Megvan az első NB II-es pont: Orosháza-Szeged 2011 1-1

  Mért nem lehet tökösen nyilatkozni. Egy- egy és ennyire futotta most.

  Sajnos a csapatomból néhányan elfáradtak a hajrára, nincs egyforma edzettségi állapotban a játékosállomány. Ezen próbálok változtatni, ígérem a kitartó szurkolóinknak.
  Ha nyer a csapat, akkor pozitív dolgokat mondani természetesen.
  Ha döntetlen, akkor bevallani miért.
  De ha vesztünk csak őszintén a negatív dolgokat bevallani.
  Ha így lett volna, szerintem ilyen nincs.

  Most, azonban mint szurkoló csak azt tudom mondani:

  Hajrá Szeged 2o11”
 • 17. Tisza 2011. szeptember 11. 13:44
  „Ebgondolat!
  Azt hiszem, én sokkal több emléket tudnék sorolni a régi idők focijából.
  PLd. 3-szor szurkolhattam Fradi elleni győztes- természetesen NB-I-es meccsen életemben-,na nem a mai szinten lévő Fradi volt az ellenfél.
  De ez már marhára nem érdekel, rég volt, szép volt, igaz se volt.
  Ami a jelent illeti:
  Egyelőre az az elvárás , hogy 3 csapat mögöttünk legyen a 30. fordló után.
  Ja és legyen már a jövő őszre egy NB II-es előírásoknak megfelelő pálya Városunkban!
  Ha ez megvalósul, az utóbbi évek után , szegedi szurkolóként nagyon fogok örülni.
  Hajrá Szeged!”
 • 16. ageza4 2011. szeptember 11. 11:26
  „Ismét egy focicsapat ami csak a pénzt viszi,de eredmény semmi (sajnos). Adták volna inkább élsportolóknak és gyerekek sportoltatására a milliókat!”
 • 15. Palacsinta 2011. szeptember 11. 07:25
  „Ez a keret,ahogy mondani szokták éhen halni sok,túlélni kevés.A futballban pont attól erős egy csapat,hogy a nüanszok a javára billentik az eredményt.Ha csak nüanszokkal gyengébb ez a csapat,akkor is gyengébb,mint egy jó középcsapat.A Makó esetében is látszott,az nb2-höz lassan kevés az hogy amatőr,munka mellett játszók alkotják a keretet.Itt is kevés.”
 • 14. Beemre 2011. szeptember 11. 06:17
  „Legalább nem pont nélkül esnek ki.”
 • 13. Ebgondolat 2011. szeptember 10. 23:10
  „12. Tisza 2011.09.10. 22:33
  Igen, SZEGEDI vagyok!
  Annak idején rengeteg meccsre jártam: emlékszem pl, amikor Gruborovics utolsó perben szerzett felső sarkos szabadrúgásával vertük Hódmetővásárhelyt.
  Emlékszem, amikor Szabó Gy utolsó pillanatban végrehajtott érthetetlen kezezése miatt buktuk az NB I-et. Emlékszem, amikor ugyanazon nap délután volt a Magyar Kupában Szegedi Dózsa - Győr, majd este Szeged - Újpest hóeséses meccs. Mindkét meccset buktuk, de még így is csak azt tudom mondani: Azok a régi szép idők!
  Azt viszont már baromira unom, hogy Kolozsvári immár a negyedik meccs után teszi gyakorlatilag szó szerint ugyanazt a nyilatkozatát: Nyerhettünk volna. Kitalálhatna már valami új sémát!
  Ja és emlékszem egy sárdagasztós Szeged - Ózd NB II-es meccsre is, amit valami földöntúli csoda révén az ózdiak kihúzták 0-0-ás döntetlennel...
  És akár reggelig tudnám sorolni a "régi idők" fociját!”
 • 12. Tisza 2011. szeptember 10. 22:33
  „Ebgondolat!
  Ezt az NB III-as csapatot az Eger és a Kisloki sem tudta megverni.
  A Mezőkövesd is csak nagy nehezen 1-0-ra.
  Lehet , hogy eza Keleti csoport valójában egy NB III?
  Az eredmények, amelyek , ugye önmagáért beszélnek, ezt mutatják ezek szerint.
  Javaslom, az év hátralévő részében is ragaszkodjubnk hozzájuk!
  Egyébként meg jövő szombaton ki lehet jönni az első hazai meccsre!
  Márha szegedi vagy egyáltalán.”
 • 11. Ebgondolat 2011. szeptember 10. 20:39
  „8. Tisza 2011.09.10. 19:52
  Egyetlen meccsen se voltam, de az eredmények önmagukért beszélnek!
  pl ez az Orosháza gyakorlatilag egy NB III-as csapat, de őket se sikerült megverni!
  Amúgy függetlenül attól, hogy adsz-e a véleményre, azt elmondom és fenntartom!”
 • 10. Racoon 2011. szeptember 10. 20:21
  „Szánalmas ez a csapat.”
 • 9. Embör 2011. szeptember 10. 19:57
  „Akkor igaz a hír, hogy néhány játékos heti 1-2 edzésre jár.... Elgondolkodtató! Megye 3 öregfiúkba elég ide nem.”
 • 8. Tisza 2011. szeptember 10. 19:52
  „Ebgondolat!
  Melyik idegenbeli meccsen voltál ott a 4 közül?
  Esetleg többön is , hogy ílyen summás kijelentést tudsz tenni?
  Mert ha igen, akkor adok a véleményedre.
  Ha nem, akkor meg ...”
 • 7. Ebgondolat 2011. szeptember 10. 18:59
  „Az eddigi meccsek alapján kijelenthető: sajnos harmatgyenge ez a szegedi csapat!”
 • 6. Larsson 2011. szeptember 10. 17:56
  „:))))))))))))”
 • 5. falusi01 2011. szeptember 10. 17:43
  „"az OFC tavaly csak a gondviselésnek köszönhette, hogy másodosztályú maradt, mivel előbb az "alapszakaszban", majd a szövetség által elrendelt "rájátszásban" is kiesett, végül azonban a kevés induló miatt felkérték az indulásra. Az is kérdéses eddigi játékuk alapján, hogy lehet négy pontjuk, nem sokat mutattak." 1.:Azt hiszem, ezt hogy ki milyen okkal indulhat az nb2-ben azt kár feszegetni. 2:hogy szerzett az Orosháza 4-et? hogy nem szerzett a Szeged egyet sem!
  Egyébiránt Hajrá SZEGED!”
 • 4. teraszmosó-katona 2011. szeptember 10. 17:03
  „Tisztelt Falusi!

  Miből gondolja, hogy "arcos" lenne a tudósító?? Kérem ossza már meg velünk, ha már ilyenek írogat! Köszönöm”
 • 3. falusi01 2011. szeptember 10. 16:58
  „Azért a kedves tudósítónak van arca bőven!”
 • 2. Larsson 2011. szeptember 10. 13:31
  „Az orosháza is könnyen megcsapja ezeket!!!”
 • 1. szegediultra 2011. szeptember 10. 09:27
  „HAJRÁ SZEGED!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispesti siker a kisteleki kézilabdatornán

A Kispest csapata nyerte a szombaton megrendezésre került kisteleki felkészülési kézilabdatornát. Tovább olvasom