Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában!

Közel 500 szurkoló várta az A-Híd Szeged VE kétszeres magyarkupa-győztes együttesét a Széchenyi téren. A pólócsapatot hatalmas taps fogadta.
„Kupagyőztes! Kupagyőztes!" – zúgott, zengett, rengett tegnap este a Széchenyi tér, amikor befutott a friss kupagyőztes, az immár kétszeres mk-elsőséggel büszkélkedő A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapatának busza. A játékosok egyesével léptek fel a színpadra, a közel 500 fős tömeg nagy tapssal köszöntötte őket. Miután az utolsó játékos és az edző, Vincze Balázs is fellépett a színpadra, hihetetlen pezsgőfürdőt vezényelt le a pólócsapat. Mindenből pezsgő csorgott, énekelt, táncolt mindenki. A hangulatfelelős Joseph Kayes, a Tisza-parti alakulat új-zélandi légiósa volt. „Józsi" táncolt, bolondozott. Aljosa Kunac egy pillanatra elkérte a mikrofont, csak annyit mondott: „Este buli, Corso, csak lányok jöjjenek!" – nevetett mindenki.

Visszajött Szegedre a vízilabda magyar kupa. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Miután jól kitombolta magát a társaság, Solymos László alpolgármester és Szentgyörgyi Pál, a városi sportbizottság vezetője emlékérmeket adott át a játékosoknak, a vezetőknek, Cserhalmi Julianna elnök asszony pedig egy nagy serleggel is gazdagodott.

Néhány korty pezsgő pedig az új üvegserlegbe is került, amit elkortyolgatott játékos és szurkoló közösen. Az ünneplés a Kárász utcai Corso Caféban folytatódott, itt beszélgettünk előbb a trénerrel, Vincze Balázzsal, illetve a döntő két hősével, Decker Ádámmal és Török Bélával.

Vincze Balázs: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. Boldog vagyok, hogy örömet szereztünk a városnak, a szegedi embereknek, az pedig különösen jólesett, hogy ennyien eljöttek köszönteni bennünket. Ünnepelni a meccs után lehet, azonban hétfőtől ez a siker már történelem, hiszen szerdán fontos meccset játszunk a Bajnokok Ligájában Hódmezővásárhelyen a Partizan Beograd ellen.

Török Béla: – Eltiltás után tértem vissza, olyan ez, mint egy hollywoodi filmforgatás. Molnár Tamás mondta a meccs után, hogy kevés embernek adatik meg az ilyen visszatérés. Mire gondoltam a lövés előtt? Arra, hogy belövöm, és ez sikerült. Viszont nem azt akarom, hogy erre emlékezzenek az emberek, hanem arra, hogy megnyerte a magyar kupát a Szeged. Ez a csapat diadala. Elfáradtam? Mint az állat, de nagyon boldog vagyok, hogy megvédtük az mk-címünket, és Szegedre hoztuk ismét a serleget.

Decker Ádám: – Fontos gólt szereztem, hosszabbítást ért. Tudatos volt a beindulás, Zsolti pedig a kezemre varázsolta a labdát. Fárasztó volt az elmúlt időszak, azonban Vincze Balázs remekül állította össze a heti edzésprogramot, frissek voltunk. A Vasasnál is úgy indult az első szezonom, hogy magyar kupát nyertünk, majd az idény végén a bajnoki címet is megszereztük. Az öcskös mit szólt? Nem örült, mert főleg a gól után elragadtattam magam, de nem volt semmi harag, a végén gratulált.


Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-A-Híd Szeged VE 8-9 (1-2, 3-3, 2-1, 1-1, 1-1, 0-1) - hosszabbítás után

Theodora férfi vízilabda magyar kupa döntő. Budapest, Komjádi Béla uszoda, 900 néző. Vezette: Vogel Gábor, ifj. Juhász György.

Szolnok:
Decker A. – Negrean, Pásztor 1, Alekszics 1, Kis G. 2, Hosnyánszky 3, Gocics 1. Csere: Vörös, Kovács O., R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki. Edző: Kovács István.

Szeged:
Baksa – Hegedüs, Szivós 1, Younger, Molnár T. 3, Kunac 1, Kiss Cs. Csere: Kayes 2, Decker Á. 1, Juhász Zs., Török 1, Somogyi, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny
: 11/1 illetve 11/3.

Ötméteres
: 2/2 illetve 2/2.

Sárga lap
: Vincze Balázs (24. perc)

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

A csapatot este a Széchenyi téren fogadják a szurkolók és a város vezetése, az ünnepség várhatóan 18 órától lesz. A csapat vár minden ünnepelni vágyót a térre!

Kunac egy gólt szerzett.
Kunac egy gólt szerzett.
Fotó: MTI

Vincze Balázs: - Rettentően boldog vagyok a címvédés miatt! Folyamatosan egy-két gól volt a különbség a csapatok között, a sikernek az volt a kulcsa, hogy egy pillanatig sem hittük el, hogy itt ma kikaphatunk. A játékosok a hosszabbításban is végig azt csinálták, amit megbeszéltünk.

Decker Ádám: - Ennél szebb idénykezdést nem is képzelhetnék el új csapatomban - anno így kezdtem a Vasasban is, előbb kupát, majd bajnokságot nyertünk. Ez a vízilabdában ritka, de remélem, hasonló lesz a tendencia a Szegeddel is.

Török Béla: - Ennél teljesebb nem is lehet a mai napom, duplán örülök a címvédésnek, hiszen az én gólommal tudunk nyerni. Ez egy felhőtlen pillanat az egész csapatnak.

Az érmeket Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Henrik Gottenbaum, a Kékkúti Ásványvíz igazgatója adja át.

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

Hosszabbítás

Második 3 perc (0-1)

3. perc: Nincs szolnoki gól, megint jó a védelem. Kész szolnoki marad fent, Szivóst nem sokan kísérik. 22 másodperc, időt kér Vincze Balázs. Kovács István is időt kér, pokoli másodpercek. Micsoda védekezés, Szivós és Molnár játszik össze, Baksa magánál tartja a labdát! Megvédte címét a Szeged! Szép volt fiúk!

2. perc
: Kis Gábor centerezne, de Baksa megint résen van, jól bekkeltek Kayesék. Török micsoda visszatérés! A támadóidő utolsó 3 másodpercében engedi el 8 méterről, a kapufáról szédeleg be a labda! 8-9.

1. perc: Georgescu hozza el a labdát, megindulnak a fehérek, de Baksa jól jön ki a kapuból, mi támadhatunk. Távoli lövés Kiss Csabától, Decker Attilának gyerekjáték.

Első 3 perc (1-1)

3. perc
: Ötméterest kap az A-Híd, Molnár Tamás pattintja be! Egál! 8-8. Kimegyünk szoros emberfogásra, meg is szerezzük a labdát! Mielőtt elérne Molnárig a beadás, a Szolnok is labdát szerez. Előnyben jöhetnek, de letelik a hosszabbítás első fele.

2. perc: Hegedüs beadásába érnek bele, megint a Szolnok jöhet. Kunac ellen fújnak, ötméteres. Gocsics áll oda, 5 szegedivel együtt. Megy a rendezkedés, végül Alekszics fog lőni. Meg is tette. 8-7. Szegedi fór, ráadásul kettős, de Decker Attilának így se tudunk gólt lőni. Mindkét csaapt reklamál, a második kiállított játékos a bírók szerint hamarabb jött vissza, a Szolnok szerint már fent volt a zászló.

1. perc: Kovács Olivér hozza el a labdát, de nem jut igazi helyzetig a Szolnok. A végén Kis Gábor lő mellé.

Baksa szenzációsan védett.
Baksa szenzációsan védett.
Fotó: MTI

IV. negyed (1-1)

8. perc: Szolnoki előny, időt kér Kovács István. Molnár Tamás szereli Hosnyánszkyt, megindulnánk, de időt kér Vincze Balázs. Micsoda végjáték! Decker Ádám bombázza a kapufára, az utolsó másodpercben Gocsics lövi Baksába a labdát, hosszabbítás jön.

7. perc: Iszonyatos hangzavar, a szurkolók kitesznek magukért. Szegedi előny, Hegedüs középen, beütné a labdát, de három védővel és Decker Attilával szemben tehetetlen. Most nem kaphatunk gólt.

6. perc: Szolnoki kontra, gyerünk fiúk!Ott is van, Decker Ádám veszi be öccse kapuját, Juhász Zsolttól kapott remek labdát középen. 7-7. Letelik a szolnoki támadóidő, mehetünk!

5. perc: Younger lövi rá, Decker üti ki, marad nálunk a labda. Jön az előny, ezt be kell lőni! Decker Attila extázisban, két lövést is a gólvonalról ment.

4. perc: Az A-Híd is előnyben, de nem tudunk élni vele. 4 perc még vissza. Kis Gábor centerből, először a meccsen vezet a Szolnok. 7-6.

3. perc: Szolnoki fór, már vége mire Pásztor elengedi laposan a labdát, Baksa olvasta!

2. perc: Georgescu lövése se jut át a szegedi falon. Megint Kunac, nem okoz gondot Decker Attilának.

1. perc: Pásztor nyeri a ráúszást Törökkel szemben. Kimegyünk szorosra, Gocsics lövése Szivósban akad el. Kunac kapásból, nem volt benne erő. Ezért kár volt.

III. negyed (2-1)

8. perc: Emberelőny, jól védekezünk és Pásztor is kapufát lő.Fél perc, újra vezethetünk a véghajrá előtt. Szivóst szereli Pásztor, nem túl szabályosan. Vörös indulna fel, de hárman állítják meg. Vincze Balázs kap sárga lapot a negyed végén.

7. perc: Marnitz bombázza rá messziről, Baksa a kpu mögé tolja. Marad a Szolnoknál a labda.

6. perc: Younger közd a labdáért közében, Kovács Olivér nem nagyon hagyja. Gocics egyenlít a szélről, kihasználja, ha egy pillanatra is üresen marad. 6-6. Szegedi előny, mire beér Molnárhoz a labda, addigra eltűntetik a víz alatt.

5. perc: Juhász hozza fel a labdát a jobb szélen, felérnek a többiek is. Támadóhiba. Szivós szerez labdát, a védekezésünk megint kőkemény.

4. perc: Lejár a kiállítás, egy rossz labdát Hegedüs szed össze, Szivósnak megy keresztbe aki a blokkba vágja. A kipattanó kis ideig a miénk, a Szolnok támadhat. Alekszics lövi mellé.

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

3. perc: Előnyben a Szolnok is, Kiss Csaba indulna meg egy elcsent labdával, de visszakapja a Szolnok. Hosnyánszky aztán szélről lövi ki a rövidet. 5-6. Szegedi fór, időt kér Vincze Balázs.

2. perc
: Alekszics nézi ki a rövidet, Baksa a gólvonalról üti ki a labdát. Ez viszont hatalmas gól, Kunac centerből veszi be Decker Attila kapuját. 4-6.

1. perc: Juhász Zsolt korábban indult a labdáért, a Szolnok kezdheti a harmadik negyedet. Kayes szerel középen, 20 másodperc után fordulhatunk. Kayes nyakában hárman, mégis a szegedi ellen ítélnek.

II. negyed (3-3)

8. perc: Kimarad a szegedi lehetőség, két méteren belül volt Decker. Az utolsó másodpercekben labdát szerzünk, de a távoli szegedi lövést simán védi Decker.

7. perc: Megúsztuk az emberhátrányt, de marad a Szolnoknál a labda. Alekszics vágja kapufára, de a kipattanó is marad náluk. Pásztor lapos lövése becsúszik Baksa keze alatt. 4-5.

6. perc: Negrean lódul meg a szélen, rávágja, de kapufa. Baksa ezt is kinézte! Szivós vágja Kis Gáborba a labdát, Decker Ádámot állítják ki, időt kér a Szolnok.

5. perc
: Kunac kap nagy labdát Kisstől, indul a kapu felé, de ketten nyomják le, ötméteres. Szivós megy oda, kegyetlenül kilövi a jobb sarkot. 3-5. Szolnoki előny, Törökben akad el Marnitz próbálkozása.

4. perc: Kiss Csaba iszonyatos erejű lövést enged el, de csak a kapufa bánja. Szolnoki előny, Alekszics adja be húzásnak Hosnyánszkynak, megint nem tud rontani. 3-4.

3. perc
: Kis Gábor most tisztán marad, él is a lehetőséggel. 2-3. Molnár micsoda gólt lő?! Kiss Csaba labdájáért nyúlnia kell, de ráfordul, és kilövi a hosszút! 2-4. Nem tud lőni a Szolnok, elhúzhatunk hárommal.

2. perc: Vámos bombáját üti ki Baksa, ma nem lesz könnyű neki gólt lőni. A lövés előtt Kunac inkább labdát szerez. A Szegednél viszont kontra, mehetünk vissza védekezni.

1. perc
: Török hozza el a labdát, miénk az első támadás.  Kayes csavarja be centerben, hatalmas gól, de közben kiállítás volt, nem ér a gól. Jöhetünk újra. Itt az ismétlés az új-zélanditól, ez se kisebb gól. 1-3.

I. negyed (1-2)

8. perc: Nem tudnak lőni a szolnokiak, megint indulunk. Vincze Balázs űzi csapatát, de a beadás nem jut el Molnárig. Megindul a Szolnok, Georgescu hozza fel de visszaérünk. Emberelőny, de Baksa ezt is leszedi!

7. perc
: Támadóhiba a szolnokiaknál, indulunk. Jön a kiállítás is, mindjárt kettő. Kayes behúzza! 1-2.

6. perc: Megint Baksa! Miket fog meg?! Emberelőny, majd ötméteres. Hosnyánszky úszik oda, bevágja. Egyenlít a Szolnok. 1-1. Somogyi suhint a kapufára, nem sok hiányzott.

5. perc: Újabb Baksa-védés, jól kezd a válogatott kapus. Sarokdobással jön a Szolnok. Török szereli centerben Kis Gábort, micsoda mozdulat! Kayes nem érkezett kiemelkedni a passzért, Alekszics akadáélyozta meg ebben.

4. perc: Indulna, de Younger cseni el újfent a labdát. Szorosra jön ki a Tisza-parti klub, Younger kb 10 méterről engedi el a lövést. Decker Attilának ez gyerekjáték.

Kupagyőztes! Kupagyőztes! Kupagyőztes! Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában! Fotó: MTI/Kovács Anikó (galéria)

3. perc: Kontra a Szegednél, Pásztor hozza fel a labdát. Megint szolnoki előny, de Baksa véd! Újra lövés nékül ér véget a szegedi támadás, indul a Szolnok.

2. perc: Hosszan támad a Szolnok, végül Negrean bátorodik fel, a hosszút nézte ki, de jócskán elmérte.

1. perc
: Gocsics hozza el a szponzori labdát, jöhet a meccs a rendessel. Egyyből előnyben jöhet a Szolnok, a kiegészülés pillanatában Younger szerel. Egyedül viszi végig, az ötméteres vonalnál kezdik fujtogatni, szabaddobás. Molnár kapja centerben, vezetünk! 0-1.

12.15: A ráúszás a Theodora szponzori labdájáért megy majd. A kezdők a vízben pillanatok múlva kezdődik a találkozó.

12.10: A bemutatás után a szolnoki drukkerek kezdték hamarabb a buzdítást, a szegediek viszont a bemutatás közben jelezték, nagyon sokan jöttek a Csongrád megyei városból.

12.05: A keretekben nincs változás, a Tisza-parti klubok legerősebb keretükkel várják a házidöntőt.

12.00: Rentegeg szegedi és szolnoki szurkoló érkezett a fővárosba, az ezüstérmes Hungerit csapata is a szegedi szurkolótábort erősíti. A közönséget Rákóczi Ferenc és Vadon Jani szórakoztatja. A csapatok már készülnek a bemutatáshoz, még negyed óra a kezdésig.

Korábban
Mindkét gárda gyilkos mérkőzést játszott az elődöntők során: a Szolnok két 0-0-s negyedet követően 5-3-ra győzött az elején még vitézkedő Debrecen ellen, míg a Szeged egy góllal múltaa felül az otthon játszó Vasast.

A két Tisza-parti klubnak rendkívül fontos a mai találkozó, hiszen a szegedi bajnoki meccs után a Szolnokban ott motoszkál a bizonyítási vágy, míg Vincze Balázs együttese a címvédést tűzte ki maga előtt minimális célként. 12.20-kor élő tudósításunkból kiderül, melyik félnek lesz igaza.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Pengemester 2012. november 11. 21:56
  „Ez ismét nagyon ott volt!
  Lehet-e szövetségi kapitány Vincze Balázsból? Ha valakit fölkérnek, hogy legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya, igencsak megtisztelő. Ki merem jelenteni, hogy a világ bármely szakemberét kérik ilyenre, nem mond nemet. Nehéz, egyben szép feladat. Egy biztos, hogy a kilencvenes évek első felében az az Újpest (amelynek épp Kovács István volt a mestere) a Benedek-Vincze párosra épült. Ha azt veszem, hogy kapusedzőként Mátéfalvy Csaba is tagja a jelenlegi stábnak (szintén játékostárs) , még érdekesebb a kép.
  Akármi is lesz, sajnálnám, ha Vincze Balázs elmenne, mert nem gondolnám, hogy Szegeden kívül sokan szeretnék, hogy a bajnoki cím is ide kerüljön...ez csak vele sikerülhet.”
 • 22. Jackhammer 2012. november 11. 21:12
  „Szép volt, gratula!”
 • 21. Zotya100 2012. november 11. 20:07
  „Remek volt az ünneplés a téren, ragad a dzsekim a pezsgőtől, de megérte!!!!
  17-nek: Egyelőre ne legyen igazad! Nagyon nem szeretném, ha Vincze Balázs elmenne Szegedről. Régen volt ilyen tűzzel teli, nekünk való edzőnk. Maradjon még sokáig!!!
  Hajrá Szeged, szerdán is nehéz lesz, de nem lehetetlen a győzelem!”
 • 20. Deadman 2012. november 11. 19:30
  „Nagyon nagyon nagyon Izgalmas meccs volt a kisebbik Decker ala nature egy gusztustalan féreg volt de most nem panaszkodhattunk az egyébként igen gyenguska bíráskodásra sem hatalmas GRATULA az egész csapatnak mert a szolnok az idén igen jó "hátszéllel" kezdte a Bajnokságot gondolok itta névadó szponzorra..”
 • 19. Mogorva 2012. november 11. 16:43
  „Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-A-Híd Szeged VE 8-9
  Rasszista vizsgálódás indul???”
 • 18. Együgyű 2012. november 11. 15:49
  „,,Megvédte címét az A-Híd Szeged a magyar kupában!"
  Óriási izgalmak után nyert a Híd Szeged! Azonban a nyert mecset sosem kell magyarázni. Gratulálok az egész csapatnak és a mesternek valamint a segítőknek is!!!”
 • 17. Bábkacsa 2012. november 11. 15:37
  „Vincze Balázsról ne feledkezzünk meg, nagyszerű ember és szakember!
  Szerintem a Magyar válogatott edzőpárosa a következő lesz: Benedek, Vincze!

  Nem zörög a haraszt:-))”
 • 16. Zotya100 2012. november 11. 14:23
  „Tisza: Ahogy mondod! Ne magyarázkodjunk, örüljünk! Ilyen kiélezett meccseken döntetlennél mindig benne van, hogy az győz, akinek a végén nem remeg a keze. Hát a mi Bécinknek nem remegett! A lehető legjobbkor döntött úgy, hogy mégis lő egyet.
  Nagy gratuláció a Csapatnak! Ha bárkinek van infója, kb. mikor lesz a hazatérők fogadása a polgármesteri hivatal előtt, írja már meg, kimennék az idén is. A tavalyi ünneplés nagyon szívmelengető volt, testnek-léleknek egyformán! Hajrá Szeged, még a bajnoki arany is meglehet!”
 • 15. Lucia 2012. november 11. 14:22
  „Húúúúúúú, nagyon izgalmas lett a vége! A lényeg a győzelem! Gratuláció a csapatnak!
  Hajrá SZEGED!”
 • 14. BarnaMiklós 2012. november 11. 14:16
  „BRAVÓ FIÚK!!!AZ EGÉSZ CSAPAT ÓRIÁSIT KÜZDÖTT, KÖSZÖNJÜK!
  MESTER, INFARKTUS KÖZELI VOLT, DE MEGÉRTE!
  BOLDOG MÁRTON NAPOT, MARCI! MEGÉRDEMLI A LIBACOMBOT...
  BÉCI A NAP HŐSE, A DÖNTŐ GÓL ADJON ERŐT!
  HAJRÁ SZEGED!”
 • 13. Tisza 2012. november 11. 14:03
  „Gratulálok a csapatnak!
  A kupagyőzelmet nem kell magyarázni!
  Hajrá Szeged!”
 • 12. roxper 2012. november 11. 14:01
  „Török Béci hatalmas visszatérése, ollé, elég gyenge volt a bíráskodás, de mi nem panaszkodhatunk! :)”
 • 11. csizmadialaszlo 2012. november 11. 13:55
  „Juhéééé!!!!! Gratulálok!”
 • 10. csizmadialaszlo 2012. november 11. 13:49
  „Léderert a pártatlan szpíkermunkájáért MUOSZ-díjban kellene részesíteni. Néhai Knézy Jenő megirigyelné. A Szolnok Deckere pedig meglehetősen gusztustalan sportember: hogy a kapus idegesítendő az ellenfelet kiabál, meg pofákat vág az oké, de hogy az orális kielégítésre utaló kézmozdulatokat tegyen...”
 • 9. roxper 2012. november 11. 13:14
  „A harmadikat átaludtuk, emberelőnyöket túlvariáltuk, gyerünk fiúk!”
 • 8. Lucia 2012. november 11. 13:01
  „KAYES viszi a csapatot! A Szolnok gyönge, de segítik a bírók!”
 • 7. szegedifiú 2012. november 11. 12:35
  „Eddig jó! Első negyed után vezetünk!”
 • 6. gszlaszlo 2012. november 11. 12:18
  „mondjuk nem kapkodják el a kapcsolást
  12:17-kor még javában reklámozták saját magukat”
 • 5. BarnaMiklós 2012. november 11. 11:30
  „Az RTL klubnak úgy látszik megéri a közvetítés! Az üzlet az...”
 • 4. Lucia 2012. november 11. 11:26
  „1.
  Ne pánikolj! Informálódj!
  RTL Klub
  12:15 Theodora Vízilabda Magyar Kupa - Döntő mérkőzés (élő) Közvetítés”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórahalmi vereség Üllőn a hajrában

Azonnal kihasználta a hazai csapat a mórahalmi hátvéd, Mészáros kiállítását, és megszerezte a hajrában a győztes gólt. Tovább olvasom