Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Megverte a Makó FC a Fradit

Labdarúgás - Nagy valószínűséggel utoljára tette tiszteletét a Maros partján bajnoki mérkőzésen az FTC, amely ellen a Makó 2-1-re győzött.

Lefújta Sulyok! Szép volt, Makó! A Fradinak sok sikert az NB I-ben!

90. perc: van valakinek eladó oxigénpalackja? A Makónak kellene!

88. perc: Maróti helyett Kulacsik. Rázendült a Hajrá, Makó meg a Szép volt, Sada! Tényleg szép volt. De még nincs vége.

85. perc: lehet, hogy Makón megszakad a Fradi százszázalékos tavaszi mérlege?

81. perc: Pölökei szúrta rá 22  m-ről, a labda kellemetlenül megpattant Czirbus előtt, aki oldalra paskolta a zsugát. 

80. perc: Fitos lövését Czirbus fölétolta, a szögletből Bány révén újabb szöglet lett.

79. perc: Varga R. helyett Csamangó.

Makó FC-Ferencváros, összefoglaló

78. perc: Gévay piros lap szándékos hátulról akasztásért

76. perc: egy kicsit kijött a Makó, szöglet

72. perc: beszorul a Makó, eljött a fáradtság ideje, a Fradi egyelőre középen erőltet mindent.

72. perc: Szkukalek helyett Zsivoczky és Ngalle helyett Hadár.

70. perc: Varga R. sárga lap

Fotók: Segesvári Csaba
66. perc: Fitos kényszerítőzött Ferenczivel, Ferenczi fejjel tette Fitos elé a labdát, a jeles felmenővel rendelkező ferencvárosi pedig kissé elkapkodta a lehetőséget, és fölédurrantott.

63. perc: ez a Fradi nem az a Fradi, de akkor is: jobb a Makó!

62. perc: Bány a bal oldalról, az alap- és oldalvonal sarkához közel végzett el szabadrúgást, beadását kifejelték, Ngalle a guruló labdát 21 m-ről rátűzte, a labda kb. egy méterrel lőtt a jobb felső mellé.

60. perc: a Szamosszegi, Dálnaki retesz remekül zár: lehet előreívelés, beadás, kényszerítő, ők ott vannak. De egy közülük biztos.

57. perc: Pisanjuk helyett Pölöskei

55. perc: csend és nyugalom és béke.

Interjúk - Bány, Maróti, Ferenczi, Lipcsei

51. perc: Gévay robogott el a bal oldalon, kényszerítő Bányval, beadás, a védők felszabadítanak Ngalle elől.

50. perc: Fitos pörgette a 16-oson belülre a labdát, Ferenczi bólintását Czirbus előrevetődve magához ölelte.

47. perc: Bány 30 m-es szabadrúgása bal sarok felé tartott félmagasan, Megyeri biztosan fogta a zsugát.

Indulunk.

Cserél a Fradi a szünetben: Tóth B. helyett Vass Máté folytatja

Félidő van, 2-1 a Makónak!

45. perc: Bány hatalmas bedobását Maróti a két torony, Csiszár és Dragóner mögött fölécsúsztatta.

42. perc: Pisanjuk, majd Ferenczi lövését védte hatalmas bravúrral Czirbus!

41. perc: a Fradi elvesztette, illetve Ngalle a bal odalon megszerezte a labdát, beadott, a hosszún érkező Maróti pedig - legyen a neve ezentúl Emilio Butrageno után El Butre, a Keselyű! - Csiszárt megelőzve két méterről belsőzött a kapuba, 2-1.

41. perc: 2-1, Maróti! 

40. perc: fontos esemény történhetett, mert Dragóner levette a maszkját. Aztán visszatette.

39. perc: Rakonczai sárga lap Pisanjuk feldarabolásáért. Lehet, hogy el sem találta a lábat? Lehet, mert Pisanjuk mint a nyuszi ugrott talpra. A sárga azért járt. 

37. perc: remek a hangulat, barátságos a légkör, ropog a szotyi, Lipcsei labdát szerzett, Ngalle helyzetbe került, Bány szögletet rúghat.

35. perc: Ferenczi került ziccerbe a 16.oson belül, a hosszút célozta meg, Czirbus bravúrral szögletre mentett. 

34. perc: Bány majdnem a félpályáról ívelt előre szabadrúgást, Gévay a 11-es pont környékéről csúsztatott, fölé.

33. perc: Fitos sárga lap labdaelrúgásért

30. perc: Pisanjuk a jobb oldalon megszerezte a labdát, ám Bány szerelte, a labda azonban még a 16-oson belül Fülöphöz pattant, aki a felső kapufa érintésével a rövid felsőbe tüzelt, 1-1.

30. perc: Fülöp, 1-1.

28. perc: Deme beadását Ferenczi a rövid kapufára pörgette.

26. perc: Most lesz jó a meccs! - mondják a Fradi nagyképűségét kifogásoló szurkolók.

24. perc: gyönyörű makói támadás, Magyar csúsztat Marótihoz, aki kiugratja Magyart, a csapatkapitány középre passzolását pedig Maróti a kivetődő Megyeri alatt lövi a hálóba, 1-0.

24. perc: 1-0, Maróti!

23. perc: Tóth B. csúnyán becsúszott Podonyi ellen, sárga lap!

20. perc: Szamosszegi is megúszta a sárgát... Sulyok bíró következetes. És határozott.

18.. perc: Zsozsó (Ngalle)-parádé: bőr Demének, külivel indítás Rakonczai felé, ám Szkukalek becsúszva ment.

16. perc: Bány szöglete után Megyei kiejti a labdát, ám csak fradista van ott. Gévay kiharcol egy szögletet, amelyből nem lesz semmi.

15. perc: Szkukalek bajban Podonyi mellett, lerántás, nincs sárga? Miért?

11. perc: Tóth B. adta be balról, Dálnaki kifejeli a labdát.

8. perc:  Pisanjuk akad össze Czirbussal, magasra emelte a lábát a ferencvárosi, kap szegény légiós hideget, meleget is, de nem volt veszélyes a szitu. 

4. perc: Bány egy lövőcsellel megbolondította Fülöpöt, a lövése Dragóneren felperdült, és a hosszún a hálótartón landolt a labda. A szögletet Bány a hosszúra ívelte, Magyar középre fejelte, végül Csiszár felszabadított. Eddig remek a Makó!

2. perc: Rakonczai bead, Bány hazai szögletet harcol ki.

1. perc: Pisanjuk és Ferenczi indította útjára a labdát.

Jönnek a csapatok Magyar és Lipcsei vezetésével, kb. ezerötszáz néző néző gyűlt össze az Erdei Ferenc téri sporttelepen, ennek nagyjából harmada a vendégdrukker.

Befejeződött a bemelegítés, mindenki már a csapatokat várja a játékos kijáróban.

A makói szurkolók szavazata alapján az év Makó FC-játékosa (Czirbus, Magyar és Maróti után) Bány Tamás lett.

A vendégek keretében nincs már az angolokon kívül a színesbőrű különítmény sem, Moussa, Kamate és Abdi csütörtökön hazautazott.

A Fradi tiszta narancssárgában - még nem nyert ebben a szerelésben, hiszen Bőcsön és a Sheffield ellen is kikapott -, míg a Makó zöld mezben és nadrágban, fehér sportszárral.

A hivatalos kezdők:
Makó: Czirbus - Rakonczai, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay - Podonyi, Varga R., Magyar, Bány, Ngalle - Maróti. Edző: Kolozsvári János.
FTC: Megyeri - Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek - Fitos, Lipcsei, Deme, Tóth B. - Ferenczi, Pisanjuk. Szakvezető: Csató Sándor.
Játékvezető: Sulyok (Agócs, Vígh).

Eljött a nagy nap. Amelyből ugyan volt már kettő – a Ferencváros az előző két szezonban már pályára lépett a labdarúgó NB II Keleti csoportjában Makón –, ám azért különleges mégis ez a szombat, mert nagy valószínűséggel utoljára teszi tiszteletét a Maros partján bajnoki mérkőzésen az FTC. A fővárosi zöld-fehérek bajnokként, az angol edző (Bobby Davison) és négy angol játékos (Ashmore, Robertson, Lowton, Wegdbury) nélkül, de a tavaszi százszázalékos mérleg megtartása reményében érkeznek Makóra.

A két csapat eddig látott taktikáját figyelve kiemelhető, hogy amíg a Makó az egycsatáros, a védelem előtt megerősített középpályás játékot részesíti előnyben, és alkalmazza remekül, addig az FTC minden találkozón esélyeshez méltón eleve két támadóval kezd, akik mögött két gyors, fiatal és technikás szélső, rutinos irányító és kemény védekező labdarúgó alkotja a csapat középpályáját. A már említett légiós kvartett hiányában téved, aki azt gondolja, ez a Fradi gyengébb, mint a bajnokság nagy részében látott együttes. Sőt a bizonyítani vágyó fiatalok már akár az NB I-es szereplésre is gondolva veszélyesebbek lehetnek, mint a rutinos társak.


A Makónak viszont nem kell semmit sem bizonyítania. Csak azt, hogy valóban komolyan gondolja a harmadik hely megszerzését. És ahogy végigolvassuk a játékosok nyilatkozatait, nem lehet kétségünk felőle, hogy ez így van.

Algyő: rangadó a Honvédnál

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában rangadóra utazik az Algyő (4.), amely a bajnoki címért küzdő Honvéd II. (1.) vendége lesz vasárnap 17 órától. A Tisza Volán (11.) ma 17 órától az Izsákot (14.) fogadja a szegedi Felső Tisza-parti stadionban, ennek a találkozónak az előmeccse pedig a SZEOL AK Öregfiúk–Császártöltés összecsapás lesz. A Hódmezővásárhelyi FC (6.) vasárnap 17 órától Orosházán (7.) szerepel.
A megyei I. osztályban eldőlhet a bajnoki cím sorsa, hiszen a 29. fordulóban az éllovas Sándorfalva vasárnap 17 órakor Mórahalomra látogat, és ha nem kap ki, már nem előzheti meg senki.

Czirbus Gábor
1980. 06. 28., Orosháza.
– Úgy érzem, lehet esélyünk. Egyben és jó szériában vagyunk, és azon leszünk, hogy a Fradi nehogy lehozza hibátlanul ezt a szezont.

Rakonczai Zoltán
1987. 09. 25., Makó.
– A motivációval senkinél sem lesz gond, én pedig várom már nagyon a meccset. Szerintem mindenki küzd majd azért, hogy elérjük a bravúrt.

Dálnaki Csanád
1976. 01. 12., Sepsiszentgyörgy.
– Küzdelmes mérkőzést várok, és a győzelemért hajtunk, de az iksznek is örülnék. Bármi legyen is a végeredmény, szeretném, hogy a közönség tapsoljon.

Szamosszegi Gábor
1983. 12. 15., Szeged.
– Jó lenne, ha minél többen látogatnának ki, akik a mi győzelmünket láthatják. Nagy nap lesz, hiszen utoljára találkozunk a Fradival.

Gévay Zsolt
1987. 11. 19., Dunaújváros.
– Remélem, minél többen lesznek kint a meccsen. Megverhetjük az eddig tavasszal hibátlan Fradit. Garantálom, hogy jó mérkőzés lesz!

Podonyi Norbert
1984. 07. 28., Szeged.
– Pontot kell szereznünk, ha harmadikok akarunk lenni. A tavasz két legjobb csapata találkozik, és van esélyünk, hogy mindez teljesüljön.

Varga Róbert
1978. 07. 11., Hódmezővásárhely.
– Bízom abban, hogy megszorongatjuk a Ferencvárost, és szoros eredmény születik. Bárcsak győznénk, de ahhoz szerencse is kell majd.

Magyar György
1979. 07. 01., Szeged.
– Én is azt gondolom, hogy elkapható a Fradi! Figyelembe vettem a mi formánkat, valamint azt, hogy felszabadultan is játszhatunk ellenük.

Bány Tamás
1975. 05. 24., Szarvas.
– A munkahelyemen góltotóztunk. Akadt, aki a 2–5-re, más a 4–1-re fogadott. Én a 3–2-es győzelmünkre tettem. Szeretnék nyerni.

Joseph M. Ngalle
1985. 03. 13., Douala (Kamerun).
– Jó játékot és győzelmet várok a csapattól, a sérülésem pedig nem akadályoz meg abban, hogy először lépjek pályára a Fradi ellen.

Maróti Sándor
1977. 12. 23., Szeged.
– Közönségszórakoztató találkozót várok az utolsó hazai meccstől. Eddig kétszer gólt szereztem a Fradi ellen, ma, remélem, folytatása következik!

Kolozsvári János
1956. 10. 11., Dávod.
– A srácoknak meg kell halniuk a pályán, csak akkor bizhatunk bármiben is. Remélem, sérülések ellenére Dálnaki és Ngalle is vállalja a játékot.

Olvasóink írták

 • 11. Indian 2009. június 08. 14:40
  „Egy ilyen meccs után nem illik senkit sem kritizálni a győztes csapatból!
  Hadár Attila jó néhány éve szolgálja a Makó FC-t.Akkor is ott van a padon,ha nem tud idő hiányában annyi edzésmunkát végezni ,mint csapattársai!Tudja hogy kiegészítő ember,de vállalja,mert imád futballozni!A bronzérem egy CSAPAT-é lehet,nem egy-két játékosé!

  Gratulálok a csapatunknak,hogy a nehézségek ellenére a harmadik helyért,a büszkeségükért,becsületükért,a szurkolókért mindent megtesznek!”
 • 10. sziszka1 2009. június 08. 13:00
  „Sír a falu, sír a város! Kikapott a Ferencváros!”
 • 9. sziszka1 2009. június 08. 12:59
  „Falu végén van egy WC! Oda való az FTC!”
 • 8. IVY 2009. június 08. 11:56
  „Tényleg?
  Hadár? Hol volt? Nem engedték el a Tűzoltóságról? :)”
 • 7. kovinorbi 2009. június 08. 09:57
  „Szép volt Makó!
  Mondtam h meg lehet verni ezt a fradit!
  HAJRÁ MAKÓ!”
 • 6. magyarok 2009. június 08. 07:59
  „Hadár???? Exluzer te nem vagy ex csak sima luzer!
  Hadárt nem emlegesd már egy lapon N´Galle-vel... Kb annyi a különbség köztük mint a választáson a Fidesz meg az szdsz között!”
 • 5. pinkfloyd60 2009. június 08. 07:50
  „MARÓTI SADA A LEGNAGYOBB KIÁLY,A LEGNAGYOBB KIRÁLY!!!”
 • 4. maradando 2009. június 08. 00:04
  „Szegedre sem fog sűrűn járni ,a Fradi csapata !”
 • 3. jjuhasz 2009. június 07. 23:17
  „bocs,de hadár nagyon lassu:D épp azt néztem,hogy bejött a pályára és futni alig birt :D a fradi védője siman 3szeorosan lefutotta a fitt hadárt :D
  ennek elenére amugy én tudtam,hogy kikap a fradi éreztem!”
 • 2. xmanó 2009. június 07. 20:55
  „Szerintem felesleges a Makó edzőjét bírálni,csodálatos CSAPATA VAN!!!!!!!!!”
 • 1. exluzer 2009. június 07. 19:41
  „Mester erre vártunk az egész szezonban
  72. perc: Szkukalek helyett Zsivoczky és Ngalle helyett !!!!!!Hadár!!!!!!.
  Makó a király! Egy szív egy dobbanás! Hadárt a kezdő csapatba!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda: ez az én pályám, ez a közönségem

A Démász Szeged olimpiai bajnok ikonjai, Janics Natasa és Vajda Attila a hazai rendezésű világkupán is igazolta klasszisát, egy-egy aranyérmet már begyűjtöttek. Tovább olvasom