Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Megye I.: bajnok a Tápé!

Vásárhelyi győzelmével (1–0) a Tápé nyerte a labdarúgó megyei I. osztály aranyát, az NB III-ért az átszervezések miatt azonban még osztályozó vár Paksi Péter edző tanítványaira.
Hódmezővásárhelyi FC II.–Tápé 0–1 (0–0)
Szertár Sportbolt labdarúgó megyei I. osztály, 29. forduló. Hódmezővásárhely,
városi stadion, műfüves pálya, 250 néző. Vezette: Pogonyi.
HFC II.: Nagyistván 7 – Szűcs R. 7 (Hanga – ), Muzsik 7, Szentirmai 7, Jesenszki 7, Báló 7, Brizik-Bodrogi 6,5, Huszár (Dovics – ), Király 6, Komán 6 (Molnár Zs. – ), Huszka 6,5. Edző: Rostás Károly.
Tápé: Kispéter 7 – Szűcs K. 7, Szélpál 7, Cseh 7, Márki 6, Németh L. 7 (Kárász 7), Brinszky 7, Tóth L. 7 (Papdi 7), Mike 8, Dlusztus 6 (Pöszmet 7), K. Tóth 7 (Simon Sz. –). Edző: Paksi Péter.
Gólszerző: Pöszmet.

Rostás Károly:
– Jól játszottak a fiúk a bajnokaspiráns ellen. Sajnos egy vitatható ítélet befolyásolta, döntötte el a mérkőzést, de ettől függetlenül gratulálok a Tápénak, és további sok sikert kívánok.
Paksi Péter: – Tavaly ilyenkor az utolsó pillanatban értük el, harcoltuk ki a bennmaradást. Akkor senki sem gondolta volna, hogy egy év múlva bajnokcsapatot ünnepelhetünk. Egy kis és rendkívül lelkes közösség álmodott valamit, és ez az álom a mai napon valóra vált. Gratulálok a srácoknak, és mindenkinek köszönöm az egész éves munkáját, teljesítményét.

Ifjúságiak: a HFC II.–Tápé mérkőzést elhalasztották.

Tápéi öröm. A csapat tavaly majdnem kiesett, idén bajnok lett a megyei I. osztályban. Fotó: Karnok Csaba
Tápéi öröm. A csapat tavaly majdnem kiesett, idén bajnok lett a megyei I. osztályban.
Fotó: Karnok Csaba


„Bajnokcsapat, bajnokcsapat!" – ünnepeltek a tápéi szurkolók Vásárhelyen a HFC II.–Tápé „megyeegyes" bajnoki mérkőzés lefújása után. A játékosok és a szakvezetők pillanatok alatt pezsgőtől lettek csatakosak. De nem volt ez ilyen sima, és igazából csakis a találkozó végén, a lefújást követően örülhetett a „tápai" együttes és szurkolótábora.

Sokáig úgy tűnt, a Mindszenten vendégszereplő és fölényes győzelmet (6–1) arató Algyő örvendhet. Kiegyenlített játék folyt a pályán, az első tápéi helyzetek, lehetőségek után a házigazda vásárhelyiek fokozatosan átvették a játék irányítását.

Nagyistván jól védett, a hátsó alakzat pedig a beíveléseket rendre kifejelte – lapos, földön megjátszott labdákkal sokkal inkább zavarba hozható volt. De ezt sokáig nem ismerte fel a Tápé, amely erőltette a beíveléseket. Az első játékrész hajrájában, főként Király és Huszka ügyes játéka révén már inkább a házigazdák előtt adódott gólszerzési lehetőség. A fordulás utáni első percekben nyomott a Tápé, futószalagon vezették az akciókat, de a hőn áhított gól elmaradt. Ahogy telt-múlt az idő, egyre idegesebbek lettek, szidták egymást, a bírót, az asszisztenseket, és a hazai közönséggel is konfliktusba kerültek egy-egy beszólás, beintés „ürügyén" a Paksi-fiúk. A játék képe alapján úgy tűnt, a HFC II. hamarabb szerez gólt, mint a bajnoki aranyra és az esetlegesen sikerrel megvívott osztályozó után az NB III-as tagságra pályázó Tápé. A 70. perc azonban meghozta a megváltást: egy mozzanatot hazaadásnak ítélt meg Pogonyi bíró, és a labdát kézzel fogta meg csapata egyik legjobbja, a kapus Nagyistván. A játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt, és a kaputól mintegy 6 méterre leállított labdát a társak lepasszolták a csereként beállt Pöszmetnek, aki nagy erővel bombázta azt a hálóba, 0–1. Az eredmény nem változott, így sikerével megnyerte a bajnokságot a Tápé.

Remélem, nem számít ünneprontásnak a megállapítás: a vendégek egyáltalán nem fociztak csúcsformában, és a házigazdák teljesítményük alapján – végig küzdöttek, harcoltak, formás akciókat vezettek – az egyik pontra rászolgáltak volna. De a régi szabály ezúttal is érvényesült: a jobb csapatnak szerencséje is van.

A vásárhelyi pezsgőzésről, ünneplésről már szóltunk. A Tápé együttesét az úgynevezett Déli útnál omnibusz és a másik lovas kocsin zenekar várta, és Winner 2013 feliratú pólókban vonult be a „faluba" – számolt be róla Molnár János, a klub ügyvezető elnöke. Az éremátadás és a hajnalig tartó ünneplés a Öreg Honvéd étteremben zajlott. A végére még egy érdekesség: Tóth Lukács tavaly a Mórahalommal, idén a Tápéval nyert megyei bajnoki címet.



Kiskundorozsma–Ásotthalom 0–2 (0–1)
Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Gera.
Kiskundorozsma: Garamvölgyi – Szucskó, Győri, Fődi, Mohácsi, Vangel, Fröhlich, Bress (Farkas Á.), Csányi, Gomez, Pócs. Edző: Stetakovics Marinko.
Ásotthalom: Ábrahám – Somlyai, Vastag, Kiszner, Németh, Török, Kothencz, Szlobodnyik (Frank), Hatvani (Baji), Bogdán, Csáki (Bokányi A.). Edző: Hevesi Tibor.
Jók: Győri, Fröhlich, Bress, ill. mindenki.
Gólszerzők: Hatvani, Kiszner.

Puskás József (technikai vezető): – Az első negyed órában kihagyott három gólhelyzet után a rutinos vendégek kihasználták fiatal csapatunk hibáit, amely végig támadta a mérkőzést, de a gól nem jött össze.
Hevesi Tibor: – Szépen búcsúztunk! Minden ásotthalmi szimpatizánsnak köszönöm a csapat nevében, hogy egész évben kitartottak mellettünk. Az ificsapatnak külön gratulálok az ezüstéremhez!
Ifjúságiak: Kiskundorozsma–Ásotthalom 0–1, gólszerző: Hatvani.

Csongrád-Turbó–Kistelek 5–1 (3–0)
Csongrád, 300 néző. Vezette: Kóródi.
Csongrád-Turbó: Bíró – Sarusi, Bodor, Molnár (Konc), Török, Birk, Bánfi, Nagy, Bálint, Bertók, Deli (Budai). Edző: Keller Mihály.
Kistelek: Keresztes – Tóth Á., Bosánszki Zs., Farkas, Mészáros, Tóth T., Zámbori, Bosánszki M., Rostás, Getyinás (Szél), Kiss. Edző: Szabó Zsolt.
Gólszerzők: Bertók (3 – egyet 11-esből), Sarusi, Nagy, ill. Szél.
Jók: Török, Nagy, Sarusi, Bertók, Bálint, ill. senki.

Keller Mihály:
– A megyei gólkirályt mi adtuk, a legtöbb gólt mi rúgtuk, de így is nagy hiányérzetem van.
Szabó Zsolt: – Gratulálok a sokkal motiváltabb hazai csapatnak a megérdemelt győzelmünkhöz.

Ifjúságiak:
Csongrád–Kistelek 0–7, gólszerzők: Papp (4), Lajos (2), Bárkányi.

Csanádpalota–SZVSE 4–0 (2–0)
Csanádpalota, 300 néző. Vezette: Lovas.
Csanádpalota: Hajdú – Luculescu, Pavel, Vladan, Veréb (Erdélyi), Gabor (Trényi), Cotuna, Tambor, Corbu (Siclovan), Piue (Bóna), Halász. Megbízott edző: Putárik György.
SZVSE: Pluhár (Szabó) – Ágoston, Fülöp, Bálint, Nagypál, Mészáros, Szántó (Zsilák), Busa (Lévai), Hegyesi, Szalma, Kiss. Edző: Berki István.
Gólszerzők: Piue (2), Gábor, Cotuna.
Jók: mindenki, ill. Hegyesi, Mészáros, Kiss.

Putárik György:
– Gratulálok az egész csapatnak az egész évi teljesítményéhez és a bronzéremhez. Tizenöt hazai mérkőzés, tizenöt hazai győzelem! Bravó!
Berki István: – Megérdemelt hazai győzelem született, de nem ilyen arányban.

Ifjúságiak:
Csanádpalota–SZVSE 1–5, gólszerzők: Kapitány, ill. Németh (2), Kertész, Báló, Ihis.

Röszke–FK 1899 Szeged 1–1 (0–0)
Röszke, 100 néző. Vezette: Bartucz.
Röszke: Lackó – Belaidi, Szűcs, Haskó (Szalma), Csizmadia, Tanács, Lőrinc, Cinder, Mácsai (Tóth), Mazalicza, Fodor. Edző: Császár Károly.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes (Herceg), Gonda, Sipos, Nagy (Dedovics), Szalai, Csuka (Fejes), Gyurkovics (Imre), Lajkó, Dóra J., Füle (Holecska). Edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Fodor, ill. Holecska.
Jók: mindenki, ill. Brunczvik.

Császár Károly:
– A bajnokság végére kezdtünk csapattá formálódni és egymásért küzdeni.
Hüvös Gábor: – Nem a mai a hozzáállásunkkal érdemeltük ki a megyeegyes tagságunk meghosszabbítását, de a bennmaradáshoz gratulálok a teljes FK családnak.

Ifjúágiak:
Röszke–FK 1899 Szeged 1–4, gólszerzők: Horváth, ill. Hegedűs, Fekete, Németh, Katona.

Mindszent–Algyő 1–6 (1–3)
Mindszent, 100 néző. Vezette: Baráth.
Mindszent: Molnár (Árgyelán) – Szobácsi, Kispál, Tóth Cs., Galambosi, Szabó (Bodrogi), Fecskó, Antal, Rideg, Bartucz (Juhász), Terbán. Edző: Bartucz Sándor.
Algyő: Szűcs (Révész) – Sebők, Gábor, Gonda, Daróczi, Gimesi, Baló, Balogh, Pataki (Koza), Farkas (Orosházi), Hegedűs, Hadár (Kiss). Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Galambosi, ill. Hadár (2), Daróczi (2), Pataki, Hegedűs.
Jók: Kispál, Tóth Cs., Galambosi, ill. mindenki.

Bartucz Sándor
: – Sajnáljuk az egész szezont, próbáljuk visszaszerezni a szurkolók bizalmát a megyekettőben.
Takács Zoltán: – Nagyszerű játékkal fejeztük be a szezont. Még egyszer gratulálok a játékosaimnak és köszönöm segítőim munkáját.

Ifjúságiak:
Mindszent–Algyő 1–6, gólszerzők: Szabó J, ill. Bella D. (2), Bella Sz. (2), Delovai, Hevesi.

Bordány–UTC 0–4 (0–2)
Bordány, 100 néző. Vezette: Péter-Szabó.
Bordány: Kádár – Mészáros, Dobó, Farkas (Lippai), Bán, Hegedűs, Masír, Zádori, Retek, Kozma, Szabó.Edző: Retek Flórián.
UTC: Tombácz R. – Tombácz G., Szántó, Bilics, Dobi, Balogh, Lázár, Joó (Csonka), Erhardt (Béry), Gajdacsi, Dürgő (Szűcs). Edző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Gajdacsi (4).
Jók: Hegedűs, ill. Dürgő, Lázár, Bilics, Gajdacsi.

Retek Flórián:
– Az ellenfél öt helyzetéből négyet értékesített. Az időpontmódosítás miatt távolmaradó játékosaink hiányát nem tudtuk pótolni.
Pálfy Zoltán: – Magabiztos, jó játékkal megérdemelt győzelémet arattunk. reménykedünk, hogy ez a helyezés elég lesz a bennmaradáshoz.
Ifjúságiak: Bordány–UTC 1–0, gólszerző: Szabó I.

Nagymágocs–Sándorfalva 0–1 (0–1)
Nagymágocs, 150 néző.
Vezette: Zahorán.
Nagymágocs: Kovács I. – Sándor L., Takács Á., Takács B., Makai, Sándor Z., Szepesi, Markovics I., Markovics N., Fejes, Kovács F. Edző: Plenter Ferenc.
Sándorfalva: Vasas – Barna, Grósz, Bálint D., Bálint T., Sztán (Kovács), Molnár, Fodor, Varga, Hatvani (Széll), Juhász. Edző: Tóth János.
Gólszerző: Fodor.
Jók: senki, ill. mindenki.

Plenter Ferenc:
– A recept ugyanaz, mint a múltkor: a legjobb orvosság a gól. Amíg nem rúgunk gólt, betegek maradunk.
Tóth János: – Jókedvűen fejeztük be a bajnokságot.

Ifjúságiak:
Nagymágocs–Sándorfalva 4–2, gólszerző: Rácz M. (3), Erdélyi, ill. Tóth A., Kiss R.

Tudósítóink: Sztuparity József (Röszke), Puskás József (Kiskundorozsma), Molnár László (Csanádpalota), Kiss István (Csongrád), Retek Flórián (Bordány), Pálfy Zoltán (UTC), Széll József (Sándorfalva), Plenter Ferenc (Nagymágocs), Tóth Csaba (Mindszent), Takács Zoltán (Algyő), Hadár Attila (Algyő).

A bajnokság végeredménye

1. Tápé 30 22 2 6 67 – 34 68
2. Algyő 30 21 4 5 71 – 25 67
3. Csanádpalota 30 19 5 6 76 – 37 62
4. Ásotthalom 30 19 5 6 68 – 32 62
5. Kiskundorozsma 30 17 5 8 78 – 37 56
6. Csongrád 30 17 4 9 79 – 46 55
7. Sándorfalva 30 17 4 9 65 – 35 55
8. SZVSE 30 13 4 13 57 – 60 43
9. FK 1899 Szeged 30 10 6 14 48 – 53 36
10. Kistelek 30 10 4 16 46 – 63 34
11. UTC 30 7 9 14 42 – 61 30
12. Nagymágocs 30 7 8 15 30 – 70 29
13. HFC II. 30 7 6 17 34 – 64 27
14. Mindszent 30 6 5 19 40 – 76 23
15. Bordány 30 7 1 22 30 – 73 22
16. Röszke 30 3 4 23 21 – 86 13

Az ifjúsági bajnokság állása

1. Sándorfalva 30 25 1 4 130 – 30 76
2. Ásotthalom 30 24 0 6 85 – 31 72
3. SZVSE 30 23 2 5 123 – 33 71
4. Kistelek 30 23 1 6 152 – 42 70
5. Kiskundorozsma 30 21 3 6 106 – 31 66
6. Algyő 30 16 1 13 101 – 66 49
7. Tápé 29 16 0 13 76 – 60 48
8. Csongrád 30 13 3 14 90 – 66 42
9. Nagymágocs 30 13 2 15 87 – 87 41
10. HFC II. 29 12 2 15 103 – 63 38
11. Mindszent 30 10 3 17 57 – 93 33
12. Csanádpalota 30 9 3 18 43 – 109 30
13. FK 1899 Szeged 30 9 1 20 59 – 113 28
14. Röszke 30 5 2 23 55 – 153 17
15. Bordány 30 4 2 24 37 – 168 14
16. UTC 30 2 2 26 17 – 176 8 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. KÉSZ kézilabda-fesztivál: remek hangulatú premier

Jól sikerült, remek ötlet. Minden kezdet nehéz, ezzel mindenki tisztában van, de minden dicséretet… Tovább olvasom