Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megyeegy: minden a Volán mellett szól

Négy forduló van hátra a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságból. Az aranyért zajló versenyfutás két résztvevősre szűkült, jelen állás szerint a Tisza Volánnak és az UTC-nek van még sansza az első helyre. Ennek ellenére meglepetés lenne, ha nem a Volán nyerné meg a sorozatot.
Kétszereplősre szűkült a bajnoki aranyéremért folyó küzdelem a megyei I. osztályú labdarúgó- bajnokságban. Négy fordulóval a vége előtt szinte biztosan kijelenthető: vagy a jelenlegi listavezető, a 68 pontos Tisza Volán, vagy a második helyen álló, 66 pontos UTC nyeri meg a sorozatot.
Persze matematikailag a 62 pontos, a dobogó alsó fokán álló Mórahalomnak is van még esélye, ám ehhez az kellene, hogy az előtte helyet foglaló csapatok hibázzanak – ez pedig nem jellemző rájuk.

Ngalle és a Tisza Volán a bajnoki aranyra hajt. Fotó: Karnok Csaba
Ngalle és a Tisza Volán a bajnoki aranyra hajt. Fotó: Karnok Csaba


Feljutás, kiesés

A feljutásról és a kiesésről egyelőre kevés biztosat tudni a megyeegyben. Mivel csak három NB III-as csoport létezik, a megyei bajnokok idén sem kvalifikálnak egyből a harmadosztályba, valószínűleg osztályozót kell játszaniuk. Ha a Csongrád megyei első sikerrel veszi ezt az akadályt, az azt is jelentheti, hogy csak egy kieső lesz. Mindig kérdés, hogy a megyekettő első két helyezettje vállalja-e a feljutást – a már bajnok Mindszent információink szerint igen –, mert ha valamelyik nem, akkor az is előfordulhat, hogy nem lesz kieső. Sőt arról is suttognak, hogy a Csanádpalota nem biztos, hogy benevez a következő évi megyeegybe, ebben az esetben az ő helyükre is kerülhet valaki.

Ránézve a sorsolásra kijelenthető, hogy minden a Volán mellett szól. Azt a riválisok is elismerik, hogy Tóth Ákos csapatának van a legerősebb kerete, korábbi NB I-es és NB II-es játékosok is szerepelnek náluk. Október 12-e óta veretlenek, ráadásul amikor győznek, azt sem szoros meccseken teszik: volt már 15–0-s, 12–0-s és 10–0-s sikerük is.

Ráadásul a Volánnak a legkönnyebb a sorsolása, hiszen a hétvégén a Szentesi Kinizsit fogadják, majd Nagymágocson, otthon az Algyő ellen, a zárófordulóban pedig idegenben (ami a hazai pályához hasonlóan a Felső-Tisza parti stadiont jelenti) játszanak az FK 1899 Szegeddel. Meglepetés lenne, ha ezeken a meccseken pontot veszítenének, ha pedig nem teszik meg, akkor az UTC bármit csinál, nem tud előzni.

Brinszky Adrián csapata így is túlteljesített minden várakozást. Az UTC – legalábbis a neveket tekintve – gyengült a télen, mégis tavaszi 11 meccséből 10-et megnyert, csak a Volán ellen játszott 1–1-es döntetlent.

A klubnál korábban kijelentették, hogy az NB I-es futsalcsapat szereplésére koncentrálnak, ám biztos, hogy ha lesz rá esélyük, örülnének a megyeegyes aranynak. Az UTC a hétvégén az SZVSE vendége lesz, majd az Ásotthalmot és a HFC-t fogadja, hogy aztán Mórahalmon fejezze be a szezont. Az újszegedieknek ezalatt a négy meccs alatt kellene három ponttal jobban teljesíteniük, mint a Volánnak, vagy ha ez nem sikerül, arra figyelniük, hogy az ezüstöt megőrizzék a Mórahalommal szemben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EDF DÉMÁSZ-Szeged VE: huszonkét pályázó

Huszonkét válogatottságra pályázó versenyzővel szerepelt az év első 2000 méteres versenyén, Velencén az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE evezőscsapata. Tovább olvasom