Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Megyei foci: meccslázban

A folyamatos újítás újabb lépcsőfokaként a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság beharangozóját olyan szakemberrel készítjük el, aki jól ismeri a mezőnyt, miközben nem kötődik hozzá közvetlenül. Ezúttal Buchholcz Gábor, a Tisza Volán felsőbb korosztályainak (U11-től U21-ig) szakágvezetője, az U15-ös csapat edzője tippelt az első fordulóra.
A párosítás (zárójelben az előző idényben elfoglalt helyezés), szombat, 17 óra:

Tisza Volán (NB III, 10.)–Ásotthalom (megyei I. osztály, 4.), vezeti: Vereska (Kócsó T., Bartucz): – A Tisza Volán-szív a hazai csapatért dobog, remélem, Tóth Ákos együttese megváltotta az átszállójegyet, és egyből feljut az NB III-ba, mert ez a játékoskeret alkalmas rá. Az Ásotthalomban akad egy-két volt volános játékos, de a hazai együttesnek nyernie kell.

Algyő (megyei I. o., 2.)–Csongrád (megyei I. o., 6.), vezeti: Csamangó (Cseh G., Juhász M.): Takács Zoltán remek együttest faragott az Algyőből, de ez elmondható Csongrádon Keller Mihályra is. A rutin és a fiatalság csatája lesz: az egyik oldal Gábor és Hadár, míg a másik Nagy Á. vezetésével bármire képes lehet. A rutin, azaz az Algyő nyerhet.

Szentesi Kinizsi (megyei II. o., 1.)–Tápé (megyei I. o., 1.), vezeti: Fülöp I. (Nagy G., Takács J.): – Érdekes meccs, de nem lehet gond a magasabb osztályú bajnoknak begyűjtenie a három pontot. A Tápé a dobogón végezhet, ezért ez kötelező sikernek tűnik.

Csanádpalota (megyei I. o., 3.)–UTC (megyei I. o., 11.), vezeti: Tóth II. S. (Hideg, Kovács A.): – Nagyon erős döntetlent érzek, főleg, hogy az EU-n belüli tagországok szabad munkaerő-áramlását maximálisan kihasználja a hazai alakulat. Hiába a hibátlan palotai mérleg, ezúttal nem tudja két vállra fektetni a megerősödött UTC-t.

Mórahalom (NB III, 7.)–HFC (NB III, 14.), vezeti: Rácz B. (Tóth P., Szabó G.): – A Tisza Volán legnagyobb ellenfele a HFC lesz a feljutásban, mert egységes Dezső Ferenc csapata, aki jó munkát végez. Az első fordulóban akár meg is mutathatják, mit tudnak: sokan hazai sikert várnak, én azonban vásárhelyit.

FK 1899 Szeged (megyei I. o., 9.)–Makó (NB III, 13.), vezeti: Csöngető (Dobai, Kőhalmi): – Nagy V. és Dóra kiválásával gyengült az FK, kíváncsi vagyok, hogy a Volánból érkező fiatalok hogyan pótolják a rutint és a gólokat. A Makó a HFC-hez és a Volánhoz hasonlóan utánpótlás-nevelő együttesként a szerbekkel kiegészülve közvetlenül a dobogóért száll harcba. Egy pontot otthont tart az FK.

Vasárnap, 17 óra:

Nagymágocs (megyei I., 12.)–Sándorfalva (megyei I. o., 7.), vezeti: Bálint
Z. (Kepka, Petrovszki): – A hazai alakulatnak össze kell szednie magát a bennmaradáshoz, így be kell gyűjteni a kötelező három pontot. A Sándorfalva jelentősen átalakult, és ez nem biztos, hogy erősítést jelent. Bár Tóth János az újakkal rendre eredményt tudott felmutatni, de a Nagymágocs most nyer.

Kistelek (megyei I. o., 10.)–SZVSE (megyei I. o., 8.), vezeti: Kócsó T. (Szöllősi, Nagy G.): – Az SZVSE kiegyensúlyozott csapat, Berki István kiváló munkája elég lehet egy gólzáporos döntetlenhez, míg a Kisteleknek kapaszkodnia kell.


Az első forduló programja. Megyei II. osztály, augusztus 17., szombat, 17: Rosmarin Zrt. Mártély–Zsombó, vezeti: Boros M. (Csuka, Gáleg). Kiskundorozsma–Makó II., vezeti: Fodor L. (Bujdosó, Mészáros J.). Tiszasziget–Üllés, vezeti: Barta (Fekete, Kovács S.). Gyálarét–Mindszent, vezeti: Soós (Somodi, Szalai Sz.). Csengele–Bordány, vezeti: Bartucz (Jaksa, Szeri). Augusztus 18., vasárnap, 17: Csanytelek– Tömörkény, vezeti: Kőhalmi (Tihanyi G., Barna Z.). Szőreg–Székkutas, vezeti: Kasza L. (Varga A., Minda). A Deszk–Universitas meccset elhalasztották.

Olvasóink írták

  • 1. Sasu17 2013. augusztus 16. 21:02
    „Egyáltalán nincs képben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatai Péter volt a meglepetés

Meglepetés-összejövetelt szervezett lapunk és a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom