Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Megyei foci: viselkedni tudni kell

A lapunk által a megyei I. és II. osztály egész idényére meghirdetett sportszerűségi játékunkban (minél kevesebb lapot kell gyűjteni a 2014–15-ös sorozatban) az Algyő és a Móravárosi Kinizsi végzett az őszi első helyen.
Algyő, Tápé, Mórahalom, HFC. Az eredmények alapján három dobogós csapatot megelőzve lett őszi első a játékunkban a megyei I. osztályban az Algyő.

– A játék az első: ha a labdaszerzésről vagy a védekezésről beszélünk, akkor is ez az elvem. Soha senkitől sem kérem, hogy úgy szerezze vissza a labdát, hogy rúgja agyon az ellenfelet. Keményen és határozottan kell játszani, ez alap, de vannak olyan posztok, ahol muszáj párharcot nyerni, a taktikai faultot megcsinálni, és ez bizony lapokkal jár. Nem vagyok az a típus, aki a mérkőzésen nyugodtan ül a kispadon, és csendben van, de ez csak a meccseken jön ki, amúgy nyugodt embernek tartom magam. Mindig a korrektségre törekszünk, védjük az ellenfél és a saját testi épségünket, ezért tisztán próbálunk futballozni. A keretben most kevesebb az úgynevezett balhés játékos, ha ilyen van, azt is megpróbálom fegyelmezni, erre meg is van a pénzügyi tarifa, esetleg elzavarom. Minden mérlegelés kérdése, hiszen a csapatérdek az első. Örülök az első helyezésnek, de annak örülnék igazán, ha a tabellán állnánk előrébb – nyilatkozta a megyei I. osztályban a fair play- lista első helyén telelő Algyő edzője, Takács Zoltán.

Küzdelem, harc, fair play. A HFC (pirosban) és az Algyő a sportszerűségi verseny elején zárta az őszt. Fotó: Schmidt Andrea
Küzdelem, harc, fair play. A HFC (pirosban) és az Algyő a sportszerűségi verseny elején zárta az őszt.
Fotó: Schmidt Andrea

Azért néhány statisztikai adatra érdemes odafigyelni: a 15 forduló alatt a megyeegyben a Tápé három (egymást követő három fordulóban), az Algyő és a Kistelek két-két, míg a Mindszent, az Ásotthalom, a Mórahalom, az SZVSE és az UTC egy-egy alkalommal nem kapott semmilyen lapot. Egy olyan meccs volt ősszel, ahol a bírónak, jelen esetben Szeles Ádámnak nem kellett fegyelmeznie, ez pedig a 12. forduló Mórahalom–SZVSE (4–0) összecsapása volt.

A megyei II. osztályban a Móravárosi Kinizsi lett az első – az Algyőhöz hasonlóan itt is egy középcsapat játékosai voltak a legsportszerűbbek.

– A keretet többségében rendőrök, orvosok alkotják, és ők átmentik a magánéletbeli viselkedésüket a pályára is. Nem reklamálunk, nagy többségében elfogadjuk a bírók ítéletét. Mindenki csinálja a dolgát, a játék szeretetéért játszunk, és ha vitatkozunk egymással vagy az ellenféllel, elrontjuk magát a játékot. Pozitív példát kell mutatnunk a pályán, mert olyan feladatkörökben tevékenykedünk, amelyben ez elvárható. Azonban vannak helyzetek, amikor elragadja a hév a játékosokat, de erre is találunk megoldást – vélte Varga Gábor, a Móravárosi Kinizsi elnöke, néha kapusa.

A megyekettőben a Balástya-Alfapakk három, a Móraváros, a Bordány, a St. Mihály két-két, a Gyálarét, a Deszk, a Nagymágocs, az Apátfalva, a Zsombó, az Újszentiván, a Kiskundorozsma, a Csengele és a Szőreg egy-egy alkalommal nem kapott lapot, míg színeskártya-mentes meccs kettő is volt: a 8. fordulóban a Bordány–Balástya, a 11. fordulóban pedig a Balástya–Apátfalva mérkőzés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatta évkönyvét a MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata sajtótájékoztatón mutatta be évkönyvét, valamint szó esett… Tovább olvasom