Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megyei kick-box-érmek Riminiből

A tanév kezdetével újraindítottuk az utánpótlás-sorozatunkat, amelynek újabb részében rögtön egy kicsit rendhagyók leszünk: ezúttal nem egy klubot mutatunk be, hanem a Riminiben rendezett kick-box-világbajnokságon szerepelt Csongrád megyei versenyzőkről írunk.
Hét Csongrád megyei sportoló utazhatott az olaszországi Riminiben rendezett utánpótlás kick-box-világbajnokságra. Ezek közül öten a Combat „D" SC-t (kadett II., +69 kg: Csonka Attila, juniorok, 57 kg: Homolya Dániel, 65 kg: Bákai Blanka, 70 kg: Liszkai Krisztina, +70 kg: Csonka Zsófia, felkészítő: Varga Zsolt) képviselték, a Tigers KBSZSE-ből Balatoni Dávid, míg Makóról, a Budo SE-ből Kovács Norbert volt érdekelt az eseményen, amelyen közel kétezer versenyző vett részt.

Boldog lehet. Csonka Zsófia bronzéremmel térhetett haza Riminiből. Fotó: Karnok Csaba
Boldog lehet. Csonka Zsófia bronzéremmel térhetett haza Riminiből. Fotó: Karnok Csaba
A legjobb megyei eredményt a junior korosztályban, a K1 +91 kilogrammos súlycsoportjában a makói Budo SE versenyzője, Kovács Norbert érte el, akinek a döntőjét az észt Makszim Bruskov ellen a dulakodás és az adok-kapok jellemezte – ebben az észt volt a jobb.

– Nagy dolog, hogy oda tudott érni a második helyre. Erős fiú a 17 éves Norbi, aki 104 kilogrammos, 190 centiméter fölötti srác. Az öcsémnél, Makó Róbertnél tanult muay-thait, amely után az utóbbi hónapokban vissza kellett fogni és finomítani a mozgását, hogy alkalmazkodjon a kick-box szabályaihoz. Értelmes gyerek, aki hallgat a tanácsokra, és rendkívül fogékony az újra. Van még benne sok lehetőség, hatalmas tehetség, de a következő időszakban az érettségire és a továbbtanulásra koncentrál majd – mondta tanítványáról Makó János.

A Combat „D" SC versenyzői egyetlen érmet hoztak haza: Csonka Zsófia a juniorok között, a +70 kilogrammban szerzett egy harmadik helyet.
– Csalódott vagyok, mert többet vártam a fiataloktól. Homolya Dániel az első meccsén tíz másodperc után megsérült, műtét is vár rá, míg Csonka Attila 7:3-ra vezetett, innen vesztette el a találkozóját – mondta Szabó Gábor, a klub elnöke.

A Tigers KBSZSE-ből Balatoni Dávid két kategóriában is érdekelt volt, közülük kick-lightban érte el a jobb helyezést: ötödik lett a kadett II. +69 kilogrammos súlycsoportjában.

– Mérkőzést nyert a világbajnokságon, ráadásul szép küzdelemben kapott ki, így elégedett vagyok vele – mondta Kovács Sándor, a Tigers KBSZSE edzője.

A magyar válogatott végül 15 egyéni aranyérmet nyert, ezenkívül kadett I.-ben és kadett II.-ben is világbajnok lett a csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bunyógála Szentesen

Szombaton, 19 órától újabb profi ökölvívógálát rendeznek Szentesen. Tovább olvasom