Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Megyei rangadó, presztízscsata

Ilyen még nem volt! Csongrád megyei rangadó a női kézilabda NB I-ben: az újonc Németh Toll Makó holnap 18 órakor látja vendégül a vásárhelyi HNKC-t. Nem „csak" presztízsharc lesz, két forduló után ugyanis még egyik gárdának sincs pontja.
Bartucz Mónika (labdával) a Makó erőssége. Fotó: Schmidt Andrea
Németh Toll Makó–HNKC SE. Megyei rangadó a kézilabda élvonalában. Évtizedekkel ezelőtt volt hasonló, a férfi szakágban viaskodott egymással, vívott kiélezett mérkőzéseket a Tisza Volán és a Délép. Pillanatnyilag is akad ilyen párharc, a férfi vízilabdásoknál mindig igazi csemegét ígér egy Legrand-Szentesi VK–Szeged Beton VE meccs. Ehhez a sorhoz csatlakozott most a Makó–Vásárhely konkurálás a női kézilabdában.

– A makói városi sportcsarnokban óriási a hangulat – mondta Antós István, a HNKC SE elnöke –, megnéztem a Németh Toll Győr elleni bajnokiját, azt nem lehet elmesélni. Egyszerre félelmetes és nagyszerű – nem lesz könnyű dolgunk. Hogy mit várok? Nagy küzdelmet és HNKC-győzelmet. A játékunk javul, vannak biztató jelek, ezért vagyok optimista. De az is igaz, ha el akarjuk érni a célunkat, akkor nekünk az újonc otthonából el kell hoznunk a pontokat. Nehéz mérkőzés lesz, és megyei rangadó jellege külön pikantériát ad neki.

– Telt házas, „csilláros" meccsen, óriási csatában győzelmet várok – fogalmazott tömören, lényegre törően György Ferenc, a Németh Toll elnöke.

Olga Nyikolajenko góljai sokat érhetnek. Fotó: Karnok Csaba
A szakemberek véleményére is kíváncsiak voltunk, mindkét „szentnek" – elismerve ellenfele erényeit – maga felé hajlott a keze.
– Vérmes reményeink, mint ahogy be is igazolódott, az első két fordulóban nem lehettek – mondta Száva Flórián, a Németh Toll trénere –, ezért mondtam azt, hogy számunkra a harmadik körben kezdődik a bajnokság. Szeretnénk olyan játékot produkálni, mint a Győr ellen, számunkra hízelgőbb végeredménnyel. Vagyis meg akarjuk szerezni mindkét pontot. Kemény, küzdelmes, de sportszerű mérkőzésre számítok, melyen nekünk elsősorban a Vásárhely átlövőire, az irányító Wolfra és a gyors, lerohanásos támadásokra kell figyelnünk.

– Nagy harc, „háború" lesz – vélekedett Kiss Szilárd, a HNKC mestere –, és nem csak a megyei rangadó miatt, hiszen még egyik csapat sem szerzett pontot. Minden találkozón győzni szeretnénk, most is ez a célunk. Hogy melyek a Makó gyenge pontjai? Ez maradjon az én titkom. Remélem, a mérkőzésen kiderül, mire gondoltam... Nem lesz könnyű, a Makó komoly csapat, nagyon oda kell figyelnünk ahhoz, hogy nyerhessünk.

A Németh Tollból nem lesz hiányzó, míg a HNKC-ből Földes Kata (megsérült) biztosan nem játszhat, Jókai Nóra szereplése pedig bizonytalan.


Csapatcsillagok

HNKC SE: Wolf Alexandra
A Szani, Wolfi és Szasza becenévre is hallgató irányító 2004. július 1. óta erősíti a HNKC SE-t, és az első pillanattól meghatározó játékosa az együttesnek. A Vásárhely előtt a Ferencvárosban, a Cornexi-Alcoában és az Esztergomban kézilabdázott. Jó átlagteljesítményt nyújt, és rendre előrukkol kiemelkedő produkcióval is. Elsősorban a játék szervezése a feladata, de bőven kiveszi a részét a góltermelésből is. Erős, határozott egyéniség – másképpen nem is lehetne fazonszabász – a neve lassan összeforr (még egy-két társával együtt) a jelenlegi HNKC-val. Sok múlhat rajta, ha jól kézilabdázik, nyerhetnek a vendégek.

Németh Toll Makó: Szabó Krisztina

Az élvonal újoncának első számú kapusa tulajdonképpen „megelőlegezett" csillagot kap. Debrecen, Vásárhely és a Nimes után – hazatérve Franciaországból – az idén igazolt a Németh Toll Makóhoz. A kiváló képességű hálóőr a bajnok Győr ellen már bizonyította: jó vétel volt, feladta a leckét a világ legjobbjai közé tartozó Rába-partiaknak is. Erős személyiség, és irányítószerep is hárul rá, a védekezésben. Ritkán gólt is dob, de nem ez a fő feladata, hanem a hárítás – és ebben válogatott szintű teljesítményre is képes. Perdöntő lehet a formája, persze a hazai sikerhez az is kell, hogy a játszótársak eredményesek legyenek elöl. 

A bajnokság állása

1. Dunaferr 2 2 – – 62 – 35 4
2. Ferencváros 2 2 – – 69 – 46 4
3. Győr 2 2 – – 64 – 45 4
4. Debrecen 2 2 – – 55 – 39 4
5. Cornexi-Alcoa 2 1 1 – 67 – 45 3
6. Vasas 2 1 1 – 57 – 56 3
7. Vác 2 1 – 1 49 – 52 2
8. Kiskunhalas 2 – – 2 50 – 59 0
9. HNKC SE 2 – – 2 47 – 60 0
10. Németh Toll 2 – – 2 47 – 67 0
11. Kőbánya-Spartacus 2 – – 2 35 – 66 0
12. Békéscsaba 2 – – 2 34 – 66 0 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó, HNKC: vereség

Tovább olvasom