Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Megyei utánpótlásbázisok: a Kisteleki TE labdarúgó-szakosztálya

A megyei utánpótlás-egyesületeket ismertető sorozatunkban most a Kisteleki TE-t mutatjuk be. Az 1928-ban alapított egyesületből korosztályos labdarúgó-válogatottak kerültek ki.
A Kisteleki Testedző Egyesület labdarúgó-szakosztályában hat korosztályos csapat működik. Az U7-ben (edző: Horváth Attila), az U9-ben (Horváth Attila), az U11-ben (Czeigersmidt Roland), az előkészítőben (Rostás Bálint), a serdülőben (Koncz Róbert) és az ifiben (Sejben József) összesen 100 gyerek rúgja a labdát.

– Nem lehetünk elégedetlenek a létszámmal, de meg kell jegyezni, régebben több igazolt gyerekünk volt – jelentette ki Czeigersmidt Roland, aki a 11 évesek mellett a megyei I. osztályban listavezető felnőttgárdának is a trénere. – Az elmúlt esztendőkben több sportág nyert létjogosultságot városunkban, nagyobb lett a választék a srácok előtt.
A szakember beszélt arról is, hogy az első csapat utóbbi esztendőkben mutatott jó szereplése is hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok körében rendkívül népszerű a labdarúgás.

Kisteleken is szeretik a futballt, sok-sok gyerek ismerkedett meg a világ legnépszerűbb játékával. Fotó: Karnok Csaba
Kisteleken is szeretik a futballt, sok-sok gyerek ismerkedett meg a világ legnépszerűbb játékával.
Fotó: Karnok Csaba

– Elsősorban magunknak nevelünk, de azzal sincs semmi problémánk, ha a legjobbak eligazolnak mondjuk a szegedi Tisza Volán Focisuliba, nem beszélve a különböző híres akadémiákról – folytatta a szakember.

– Büszkék vagyunk ezekre a srácokra, az nekünk is remek dolog, ha jó hírünket elviszik az ország különböző városaiba.

Az U17-es válogatott Szloboda Szabolcs már az NB I-es Szombathely keretének ajtaján kopogtat, Schreiber László évek óta meghatározó futballistája az NB II-es Makó FC-nek, Zsótér Donát a Tisza Volánon keresztül a felcsúti Puskás akadémián pallérozódik, az U15-ös válogatott egyik legjobbja, Lévai Norbert szintén a felcsútiaknál futballozik, az Ungi testvérek, Máté és Martin pedig a gyulai akadémián nevelkedik.

– A Kisteleki TE labdarúgó-szakosztályának éves költségvetése 4 millió 600 ezer forint – árulta el Czeigersmidt. – Az önkormányzat által adott pénzből azonban nemcsak az utánpótlás működik, hanem a felnőttgárda is. Valaha a helyi utánpótlás az első csapatunk keretének száz százalékát tette ki, mostanra változott valamelyest a helyzet, de még így is valamivel több mint a fele a saját műhelyünkből kerül ki. Öröm látni, hogy mennyi tehetség bontogatja nálunk szárnyait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sinka rekordkísérlete

Tizenkettedik világrekord-kísérletére készül a szegvári származású, Szentesen élő Sinka Zsolt. Tovább olvasom