Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Megyekettő: komoly harc a felsőházért

Január közepén és végén valamennyi csapat megkezdi a tavaszi felkészülést a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság dobogósai közül. A pályák használhatatlansága miatt szinte mindenhol terembe kényszerülnek a csapatok.
Mikor kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra? Lesznek távozók, illetve új arcok a keretben? Vannak már lekötött edzőmeccseik? – ezeket kérdeztük a labdarúgó megyekettő 4–6. helyezett csapataitól.

Homokháti csoport

4. Universitas 17 ponttal

Egy héten egyszer teremben, a Topolya sori sportcsarnokban edzenek az egyetemisták januárban, majd februárban ez már heti három-négy alkalomra növekszik, mellette pedig felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban. Az Universitas labdarúgói igen jelentős létszámban látogatják most is az edzéseket, ezért bízhat dr. Mikolczi József abban, hogy a csapat benn marad az első ötben. A tréner azt is elmondta, az ősszel öt győzelmet aratott zsinórban együttese, erre pedig az ő emlékezete szerint is nagyon régen volt példa. Távozóról nem tud, érkezhet viszont két játékos, mindkettő erősítés: az egyik Tombácz Kiskundorozsmáról, a másik egyelőre még nem nyilvános.

5. FK 1899 Szeged 16 ponttal

A Hüvös Gábor irányította csapat január 19-én találkozik először, és attól kezdve heti két edzése lesz a Felső Tisza-parti stadion műfüvesén. Az FK 1899 Szeged vezetése és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. révén minden feltétel adott lesz a megfelelő munkához. A tréner távozóról nem tud, viszont fontos lenne a csapat folyamatos fiatalítása, amelyhez megvannak a kiszemeltek. A Mórahalom, a Tisza Volán U19, a Pázsit SE-UTC II. és az UTC ellen már lekötöttek edzőmeccseket.

6. Zsombó 15 ponttal

Daru Sándor edző és a csapat nagyon szeretne az első ötbe kerülni. Az együttes február első hetében kezdi a munkát, az edzőmérkőzések lekötése folyamatos, eddig kettő biztos a Kiskundorozsmával. Az időjárástól függően készül a csapat, a tréner inkább a szabadtéri edzés híve, de ha a kényszer (és az időjárás) úgy adja, muszáj lesz terembe vonulni. Távozó és érkező egyelőre nincs, viszont a tavaszi első fordulókban három eltiltott pótlását meg kell oldania a szakembernek.

Tisza–Maros csoport

4. CONTITECH-Makó II. 21 ponttal

Az NB II-es Makó FC második csapata január 17-én vagy 18-án, de inkább az előbbi időpontban kezd, minden az időjárástól is függ. Heti három edzés szerepel a programban, ebből kettő műfüvön, egy teremben. A felkészülés alatt nyolc-tíz edzőmeccs is lesz, ami biztos: Bárány Mihály csapata kétszer játszik a Battonyával, kétszer a Kiszomborral, kétszer a Csanádpalotával, valamint egyszer-egyszer a Földeákkal és a Makó FC U19-es együttesével. A tréner egyelőre még nem tud sem érkezőről, sem távozóról, a cél pedig a felsőházba jutás, azaz az első öt hely egyike.

5. Székkutas 20 ponttal

A Székkutas is a felsőházba készül, ennek érdekében négy-öt játékos igazolását tervezik. Hárman (Kovács P., Rau S., Kovács A.) már szinte székkutasi játékosok, ketten pedig még a megegyezésre várnak. Távozó egy van, Szabó L. Január 25-én kezdi a csapat a munkát, bár az együttes zöme teremben folyamatosan mozgásban van. A HFC II. és a Nagymágocs ellen már szinte biztos a két-két felkészülési mérkőzés, mellette heti két edzésre készülhetnek Antal Ferenc tanítványai.

6. Szőreg 20 ponttal

Nagyon szoros mezőnyben szerepel a Szőreg, a kilencedik is esélyes a felsőházra. Az együttes január harmadik hetében kezdi el az edzést Tóth Tamás irányításával. Az első három hét az erőnlétről szól, utána pedig a szokásos ellenfelekkel (például FK 1899 Szeged, Tisza Volán U19) felkészülési meccsek következnek. Egy kisméretű műfüves talaj a csapat rendelkezésére áll, ott tartják majd a foglalkozásokat a jobb idő beálltáig. Játékosigazolást nem terveznek Szőregen, inkább a fiatalok beépítését szeretnék elérni, illetve aki jön, az is belefér a hosszú távú terveikbe. Cél az első öt, ott is a dobogó, aztán a rájátszásban bármi megtörténhet – akár a feljutás is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi-kupa: Törőék legyőzték Sulcékat

A jövő héten kezdődő világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 32–27-re nyert… Tovább olvasom